Görüş Bildir
Haberler
Sanal Gerçek Hiç Bu Kadar Gerçek Olmamıştı: Sony Yeni VR Başlığıyla Bomba Etkisi Yaratacak!

etiket Sanal Gerçek Hiç Bu Kadar Gerçek Olmamıştı: Sony Yeni VR Başlığıyla Bomba Etkisi Yaratacak!

Luna N.
05.10.2017 - 15:59

Sony'nin bu hafta açığa çıkardığı PlayStation VR (virtual reality/sanal gerçeklik) başlığının yeni versiyonu, sürükleyiciliğini artırarak ve daha fazla oyuncuyu sanal gerçeklik dünyasına girmeye cesaretlendirerek bahisleri artırdı. Şirketin eklediği iki ana özellik, PlayStation VR'ın Oculus Rift ve HTC Vive gibi VR'ların önüne geçmesine yardımcı olacak gibi görünüyor.

Ayrıntılar içeriğimizde. 👇

Kaynak: https://www.inverse.com/article/37088...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sony, sanal gerçekliği geleceğin oyunu yapmaya çalşıyor.

Sony, sanal gerçekliği geleceğin oyunu yapmaya çalşıyor.

Başlığın ve kameranın dahil olduğu paketin fiyatı 399 $ olarak duyuruldu. Bu da Vive'ın 599 $'lık fiyatını kırdıkları anlamına geliyor. PS4'ün VR destekli bir bilgisayardan daha azına sahip olduğu gerçeği göz önüne alındığında Sony'nin güncellenmiş başlıkları; Superhot, Batman Arkham VR gibi sanal gerçeklik oyunlarını oynamak için ideal görünüyor.

Yapılan yeniliklerden biri kulaklıkların yapısında gerçekleştirildi.

Yapılan yeniliklerden biri kulaklıkların yapısında gerçekleştirildi.

Kullanıcıların önceden kendi ses aygıtlarını kablonun üzerine yerleştirilmiş bir prize takmaları gerekiyordu ama yeni versiyonda kulaklıklar başlığın üzerinde yer alıyor.

Sürükleyici bir oyun deneyimi için ses kritik bir özellik ve bu sadeleştirilmiş yöntem, daha çok insanın daha iyi bir oyun oynayacağı anlamına geliyor.

Diğer özellik ise doğrudan geçiş sağlaması.

Diğer özellik ise doğrudan geçiş sağlaması.

Sistem, konsol ve başlık arasına bir işlem ünitesi yerleştiriyor, ama HDR destekli televizyonlara sahip oyuncular, birimi daha geniş bir renk aralığına sahip olabilmek için çıkarmak zorunda kalıyorlardı. Yeni özellik sayesinde artık başlık kullanmayan ama titreşimi hissetmek isteyen oyuncuların kalkıp kablolarla uğraşmaları gerekmeyecek.

Aşağıdaki resimde yeni başlığın(soldaki) daha az kablo içerdiğini görüyoruz.

Aşağıdaki resimde yeni başlığın(soldaki) daha az kablo içerdiğini görüyoruz.

Sony, sadece başlıklar üzerinde geliştirme yapmıyor. Firma, oyuncuların sanal dünyayla etkileşim kurmalarını sağlayan PlayStation Move kontrol cihazında da güncelleştirmeler yapacaklarını duyurdular. Yeni versiyonda PlayStation 3'te kullanılan mini USB'lerin yerini, PlayStation 4 kontrol cihazını şarj etmek için kullanılan mikro USB'ler alacak. Bataryalar ise 1,380 mAh'den 1,900 mAh'ye çıkacak.

Sony, yeni başlığın ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda oldukça ağzı sıkı davranıyor. Bildiğimiz tek şey ileri bir tarihte satışa başlanacağı.

Sanal gerçeklik deyince aklınıza sadece oyun gelmesin 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
225
115
47
12
8
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Faffa

Cennetin bir parçasının testerı gibi duruyo :)

Evan

VR şöyle böyle diye her yerde övündükleri için oculus rift aldım açıkcası fps oyunları için düşünenler hiç düşünmesin çünkü bir süre sonra baş ağrısı yapıyor... Devamını Gör

Melis AY

Eğitimde aslında çok yardımcı olunabilir bir alet.