Görüş Bildir
Haberler
Samsung, Yeni Akıllı Telefonları Note 5 ve S6 Edge+'ı Tanıttı

Samsung, Yeni Akıllı Telefonları Note 5 ve S6 Edge+'ı Tanıttı

ATKN
14.08.2015 - 10:55

Samsung, yeni modellerini Unpacked 2015 etkinliğinde görücüye çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galaxy Note 5

Galaxy Note 5

Samsung‘un uzun zamandır merakla beklenen yeni akıllı telefonu Note 5 Unpacked 2015 etkinliği çerçevesinde duyuruldu. Baştan aşağı değişen tasarımı, üst düzey donanımı ve geliştirilmiş S-Pendeneyimine sahip yeni Note 5, teknik anlamda yılın en iddialı akıllı telefonlarından biri olarak karşımızda duruyor. Kavisli tasarımdan vazgeçmeyen Samsung, bu kez kavisi cihazın arkasında kullanarak elde tutuşu çok daha kolay bir hale getiriyor.

Samsung’un Galaxy S6 ile birlikte benimsediği tasarım anlayışını yansıtan Samsung Galaxy Note 5’in arka tarafında cam malzeme kullanılıyor. Cihazın hem önündeki hem de arkasındaki camın Gorilla Glass 4 ile korunuyor olması cihazın kolayca kırılmasının veya çizilmesinin önüne geçiyor.  

Samsung Galaxy Note 4’ün aksine kaydırarak değil dokunarak parmak izi okutmaya olanak sağlayan Note 5’in ana ekran tuşu da buna uygun olarak biraz daha değişikliğe uğramış durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5,7 inç 2560×1440 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip Samsung Galaxy Note 5 bu açıdan Galaxy Note 4 ile aynı olsa da daha yüksek piksel yoğunluğu ile öne çıkmayı başarıyor. Ayrıca ekran-gövde oranının da Galaxy Note 5’te daha iyi olduğu anlaşılıyor. Samsung Galaxy S6’da olduğu gibi 64 bit mimariye sahip 8 çekirdekli Exynos 7420 işlemciden güç alan cihaz, Samsung’un 4GB RAM ile performans konusunda soru işareti bırakmıyor. 16 megapiksel çözünürlüğündeki kamerasıyla S6 ile benzer bir kamera performansı sunan Galaxy Note 5’in 5 megapiksel çözünürlüğündeki ön kamerası ise selfie tutkunlarının beğenisini kazanacak gibi görünüyor. 

Ayrıca pilin değiştirilebilmesi de mümkün olmuyor. 3.000 mAh pili bulunan cihaz Samsung Galaxy Note 4’e göre daha az olan bu pilin açığını daha yüksek verimli işlemcisiyle ve tasarruf modlarıyla kapatmayı amaçlıyor. S-Pen arkasındaki mekanizmaya bastırılarak yerinden çıkarılabiliyor. Eskisinden çok daha hassas olan kalem, ekran kapalıyken bile not tutmayı sağlıyor. Ayrıca sosyal medyadaki gönderilerin ekran görüntüleri çok daha kolay bir şekilde alınabiliyor. Gönderiler arasında geçiş yaparak ekran görüntülerini almak mümkün oluyor. VDIS isimli yeni bir görüntü sabitleme teknolojisi sayesinde görüntülerde oluşan titremeler daha da aza indirgeniyor. Yeni kablosuz şarj teknolojisi 120 dakikada kablosuz olarak cihazı şarj edebiliyor. Eylül ayında Amerika’da kullanıma sunulacak ve daha sonra diğer ülkelere de gelecek olan Samsung Pay, POS cihazı kullanan her yerde geçerli oluyor. Mastercard, Visa ve American Express kartları kullanılabiliyor. Samsung Galaxy S6 edge+ ile neredeyse aynı özelliklere sahip olan cihaz, S-Pen kullanmak isteyenlerin tercihi olacak gibi görünüyor.

Teknik Özellikler

İşletim Sistemi

Android 5.1

İşlemci

• 64 bit mimariye sahip 8 çekirdekli Exynos 7420

•(2.1GHz Dört çekirdek + 1.5GHz Dört çekirdek)

Bellek

• 4 GB RAM

• 32/64 GB hafıza

Ekran

• 5,7 Super AMOLED

• 2560×1440 piksel (518 ppi

Kamera

• 16 megapiksel (F1,9) Optik Görüntü Sabitleme, VDIS

• 5 megapiksel ön kamera(F1,9)

• 2160p video kayıt

Bağlantılar

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, NFC, Bluetooth 4.2, USB 2.0, NFC, S-Pen

Pil

• 3.000 mAh (Kablolu ve kablosuz hızlı şarj)

Boyutlar

• 153.2 x 76.1 x 7.6mm

Ağırlık

• 171 gram

Galaxy S6 Edge+

Galaxy S6 Edge+

Samsung Galaxy S6 ile birlikte duyurulan ve şık tasarımıyla kısa sürede beğeni toplamayı başaran Samsung Galaxy S6 edge, daha büyük versiyonuyla Unpacked 2015 etkinliğinde kendini gösterdi. Kavisli ekran tasarımını seven ancak S6 edge’in ekranını yeterince büyük bulmayanlara yönelik olarak geliştirilen Samsung Galaxy S6 edge+, kavisli ekran deneyimini dev ekrana taşıyor ve kavisli kısma yeni özellikler atfediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung Galaxy S6 edge+’ın büyüyen ekranından başka tasarımı hakkında söylenecek çok fazla şey bulunmasa da bilgilerimizi tazelemekte fayda var. Samsung Galaxy S6 edge+’ın iki yanında da bulunan kavis hem tam neredeyse çerçevesiz bir ekran sunuyor hem de bu kısımda farklı özellikler kullanmaya imkan sağlıyor. Telefonu ters bir şekilde masaya bıraktığımızda ve telefon çaldığında, arayan kişiye atadığımız renk yanıyor ve bu sayede ekranı açmaya bile gerek duymadan kimin aradığını öğrenebiliyoruz.

2560×1440 piksel çözünürlüğünde 5,7 inç ekrana sahip Samsung Galaxy S6 edge +, öncekide modelde olduğu gibi 8 çekirdekli Exynos 7420 ile birlikte geliyor. Samsung Galaxy Note 5’te olduğu gibi 4 GB RAM’i bünyesinde bulunduran cihaz 16 megapiksel arka ve 5 megapiksel çözünürlüğünde ön kameraya sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pil kapasitesinden bahsetmişken Samsung Galaxy S6 edge+’ta 3.000 mAh pile yer verildiğini de söyleyelim. VDIS isimli yeni bir görüntü sabitleme teknolojisi sayesinde görüntülerde oluşan titremeler daha da aza iniyor. Geliştirilen kablosuz şarj teknolojisi 120 dakikada kablosuz olarak cihazı şarj ediyor. Daha yetenekli hale gelen kavisli kısımda hangi menüde olursanız olun favori kişilere küçük bir kaydırma hareketiyle erişilebiliyor. Ayrıca yine bu menüden sık kullanılan uygulamalara da hızlı erişim sağlanıyor. Eylül ayında Amerika’da kullanıma sunulacak ve daha sonra diğer ülkelere de gelecek olan Samsung Pay, POS cihazı kullanan her yerde geçerli oluyor. Mastercard, Visa ve American Express kartları kullanılabiliyor. Parlak metal gövdeye sahip cihaz altın, siyah, beyaz ve gümüş renk seçenekleriyle birlikte geliyor.

Teknik Özellikler

İşletim Sistemi

Android 5.1

İşlemci

• 64 bit mimariye sahip 8 çekirdekli Exynos 7420

•(2.1GHz Dört çekirdek + 1.5GHz Dört çekirdek)

Bellek

• 4 GB RAM

• 32/64 GB hafıza

Ekran

• 5,7 Super AMOLED

• 2560×1440 piksel (518 ppi)

•Çift kavisli ekran

Kamera

• 16 megapiksel (F1,9) Optik Görüntü Sabitleme, VDIS

• 5 megapiksel ön kamera(F1,9)

• 2160p video kayıt

Bağlantılar

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, NFC, Bluetooth 4.2, USB 2.0, NFC

Pil

• 3.000 mAh (Kablolu ve kablosuz hızlı şarj)

Boyutlar

• 154.4 x 75.8 x 6.9mm

Ağırlık

• 153 gram

Samsung’un yuvarlak akıllı saati Gear S2 göründü

Samsung’un yuvarlak akıllı saati Gear S2 göründü

Samsung Galaxy Note 5 ve Samsung Galaxy S6 edge+‘ı Unpacked 2015 etkinliğinde tanıtan Samsung, tanıtımın son dakikasında beklenmedik bir şekilde yeni akıllı saati Gear S2‘yi görücüye çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önceki sızıntılarla uyuşan bu saat, yuvarlak ekranıyla dikkat çekiyor. Kendisi gibi yuvarlak ikonları bulunan Gear S2’nin başında “Galaxy” ekinin olmaması ve arayüzün de gözle görülür bir biçimde farklı olması, Android Wear yerine Tizen işletim sisteminin kullanıldığını gösteriyor. Birkaç farklı arayüz görselinden başka hakkında herhangi bir bilgi bulunmayan Samsung’un akıllı saatinin önümüzdeki ay Berlin’de düzenlenecek olan tüketici elektroniği fuarı IFA‘da detaylı bir şekilde tanıtılacağı belirtiliyor.

Kaynak: LOG (2)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
17
5
3
1
0
0