Görüş Bildir
Haberler
Samsung'un İlk Amiral Gemisi Tizen'li Modeli Gelecek Sene Çıkacak

Samsung'un İlk Amiral Gemisi Tizen'li Modeli Gelecek Sene Çıkacak

Batuhan
18.11.2015 - 14:11

Samsung, gelecek yıl Tizen mobil işletim sistemine sahip üst seviye akıllı telefonları piyasaya çıkartacağını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung ve Intel’in uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı Linux tabanlı mobil işletim sistemi Tizen, her ne kadar Samsung’un geliştirdiği giriş – orta seviyesi bazı modellerde kullanılıyor olsa da, aynı zamanda Samsung’un TV’lerinde de bu işletim sisteminde de karşımıza çıkıyor. Şirket, Android tabanlı akıllı telefonlarıyla her ne kadar bu pazarı domine eden firmalar arasında olsa da, bir yandan da kendi geliştirdiği mobil işletim sistemine yönelik çalışmaları yürütüyor.

Yeni gelen bilgilere (Samsung Vietnam) göre Samsung, gelecek seneden itibaren Tizen mobil işletim sistemine sahip amiral gemisi akıllı telefonlarını piyasaya çıkartacak. Evet; Samsung, Android cephesinde çok güçlü ve bu ekosistemin çok büyük bir oyuncusu. Akıllara “sadece Android’e odaklanmak varken neden kendi işletim sistemi üzerine gidiyor?” soruları gelebiliyor. Buradaki çıkış noktası ise yeni bir pazar yaratmaya çalışmak şeklinde açıklanabilir. BlackBerry’nin de yıllardır üzerinde çaba sarfettiği fakat bir türlü güncel modellerle rekabete girmeyi başaramadığı BBOS’un da Samsung’un Tizen’e artık daha fazla önem vermesine sebep olduğu belirtiliyor.

Samsung’un Tizen’le alakalı olarak önümüzdeki yıllardaki hedefi; üst seviye telefonlar sayesinde de kullanıcıların bu mobil işletim sistemini deneyimleyebilmesini sağlamak. Atılan bu adım, daha iyi bir kullanım deneyimi sunma konusunda avantaj sağlayabilir.

Teknolog

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
12
5
3
3
2
0