Görüş Bildir
Haberler
Samsun Valisi Kaymak: 'Öğrencinin Terbiye Amacıyla Hafif Okşanması Konusunda Rahat Olun'

etiket Samsun Valisi Kaymak: 'Öğrencinin Terbiye Amacıyla Hafif Okşanması Konusunda Rahat Olun'

FreiGeist
24.08.2017 - 14:55 Son Güncelleme: 24.08.2017 - 22:55

Tunceli'den Samsun'a atanan Vali Osman Kaymak, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni eğitim öğretim yılı için düzenlenen toplantıda yaptığı açıklama ile gündemde. Vali Kaymak'ın 'Terbiye amacıyla öğretmen arkadaşlar çocukları okşayabilir. Biz o konuda her zaman sizin yanınızda sizin yanınızdayız' sözleri tepki çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Geleceğin Eğitiminde Yönetici Rolleri” konulu toplantıya Tunceli'den Samsun'a atanan Vali Osman Kaymak da katıldı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Geleceğin Eğitiminde Yönetici Rolleri” konulu toplantıya  Tunceli'den Samsun'a atanan Vali Osman Kaymak da katıldı.

📷  Samsun Haber

Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Vali Kaymak, disiplinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı, “Okul müdürü disiplinli ve okula hakim olmalıdır" dedi ve şöyle devam etti 👇

'Bu söyleyeceğim yanlış anlaşılmasın, eskiden olduğu gibi öğrencinin terbiye amacıyla hafif okşanması konusunda rahat olun. Bu konuda şikayetler edilir. Malum küçük konularda hemen dilekçe yazıyorlar. Veli, ‘öğretmen öğrencimizi dövdü, şikâyetçiyim, çocuğumun kulağını çekti’ diyor. Terbiye amaçlı eğer öğretmen arkadaş psikopat değilse, o çocuğun geleceği için sınıfında bunu yapmışsa biz o konuda her zaman öğretmenin ve sizin yanındayız” 

Samsun Valiliği: "Her zaman her konuda şiddete karşıyız"

Samsun Valiliği: "Her zaman her konuda şiddete karşıyız"

Öte yandan Samsun Valiliği'nin sitesinden 'Her zaman her konuda şiddete karşıyız' başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, 'Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın konuşmasında kullandığı ifadeler bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında yanlış anlaşılmalara sebep vermiştir' denildi. Açıklamanın devamında ayrıca, 'Çocuklarımızın ve gençlerimizin pedagojik gerçeklere dayanan, etkili ve kaliteli bir eğitim alması en önemli önceliklerimizdendir. Söz konusu konuşmada bir öğretmenin öğrenciye şiddet uygulayabileceği anlamı kesinlikle kast edilmemiştir' ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Samsun Valisi Kaymak'ın açıklamasının sosyal medyada yansımalarını derledik 👇

Samsun Valisi Kaymak'ın açıklamasının sosyal medyada yansımalarını derledik 👇
Samsun Valisi Kaymak'ın açıklamasının sosyal medyada yansımalarını derledik 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1155
459
161
71
28
24
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İçeriği okuyunca ilkokulda ingilizce "öğretmeninin" her ders bütün sınıfa hakaret etmesi ve annemin 1 hafta sonra kadını öğretmenlikten attırışı aklıma geldi... Devamını Gör

Metin

O çocukların aileleri de öğretmeni bir okşar bir daha yerinden kalkamaz o öğretmenler. Bu da velilerden gelen bir uyarı

Hera

''hafifçe okşamak'' diyerek yapılan şeyi hafiftletmiyorsunuz vali bey. Hani hatırlatıyım felan dedim.