Görüş Bildir
Haberler
Salih Mirzabeyoğlu Kimdir? Salih Mirzabeyoğlu Nasıl ve Ne Zaman Öldü?

Salih Mirzabeyoğlu Kimdir? Salih Mirzabeyoğlu Nasıl ve Ne Zaman Öldü?

Elif Ateş
27.05.2023 - 10:31

Salih Mirzabeyoğlu, İslamcı düşünür, yazar ve şair olarak tanınmıştır. Salih Mirzabeyoğlu, İBDA-C örgütünün lideri olduğu suçlamasıyla 16 yıl cezaevinde kalmıştır. Salih Mirzabeyoğlu'nun hayatı boyunca yazdığı pek çok kitap bulunmaktadır. Yaşamı boyunca ise birçok davadan yargılanmıştır. Peki, Salih Mirzabeyoğlu kimdir, mesleği nedir ve aslen nerelidir? Salih Mirzabeyoğlu nasıl ve ne zaman öldü? 

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Salih Mirzabeyoğlu Kimdir?

Salih Mirzabeyoğlu Kimdir?

Gerçek ismi Salih İzzet Erdiş olan Salih Mirzabeyoğlu, 10 Mayıs 1950 yılında Erzincan'da dünyaya geldi. İlkokulu 1926 yılında Eskişehir'de bulunan Fatih İlkokulu'nda, ortaokul eğitimini ise 1968 yılında Atatürk Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi'nde hukuk bölümüne girdi ancak okulu yarıda bıraktı. 

Mirzabeyoğlu, İBDA-C örgütü lideri olmakla suçlanarak 28 Şubat sürecinde DGM tarafından ömür boyu hapis cezasıyla mahkum edildi. 16 yıl cezaevinde kalan Mirzabeyoğlu, yeniden yargılandıktan sonra 2 Mart 2016 yılında beraat etti. 

İBDA düşüncesinin kurucusu olarak bilinen Salih Mirzabeyoğlu, aynı zamanda İslamcı düşünür,  yazar ve şairdi.

Salih Mirzabeyoğlu Nasıl ve Neden Öldü?

Salih Mirzabeyoğlu Nasıl ve Neden Öldü?

Salih Mirzabeyoğlu, 68 yaşındayken beyin kanaması nedeniyle Yalova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Beyin ölümü 7 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen Mirzabeyoğlu, İstanbul'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi ve 16 Mayıs 2018 tarihinde hayatını kaybetti. 

Vasiyeti üzerine, Necip Fazıl Kısakürek'in Eyüpsultan Mezarlığı'nda bulunan kabrinin yanına defnedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın