Görüş Bildir
Haberler
Sahil Keyfinizi Damağınıza Taşıyacak 16 Lezzetli Tarif

Sahil Keyfinizi Damağınıza Taşıyacak 16 Lezzetli Tarif

Onedio Yemek
28.07.2018 - 16:27

Deniz, kum, güneş üçlüsü acıktırır! Her gün her gün dışarıdan bir şeyler yemekle ömür geçmez dedik ve sahile götürmek için hazırlayabileceğiniz enfes lezzetler seçtik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karaköy Poğaçası 0:05

200 gr margarin

1 paket kuru maya

1 yumurta

5 SB un

2 YK şeker

1 çay bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1/2 çay bardağı ılık su

Süt, şeker ve mayayı bir kapta karıştırın ve 10 dk bekletin. Sonrasında karışıma su ve sıvı yağı ilave edin ve oda sıcaklığındaki margarini koyun. Sonrasında yumurtayı ilave edin. Son olarak unu ilave edip iyiyce yoğurun. Mayalanıp iki katına çıkması için yaklaşık 40-50 dk bekleyin. Sonrasında yuvarlak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin tepside 15-20 dk daha mayalanmaya bırakın önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirin.

Domatesli Ekmek 0:34

1/2 SB erimiş tereyağı

2 yumurta

2 TK tuz

1/4 TK karbonat

1/4 TK hardal

1,25 SB un

1/2 SB süt

1 YK limon suyu

2 dal yeşil soğan

4 dal kereviz sapı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 SB kiraz domates

1/2 SB pastırma

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Erimiş tereyağı, yumurta, tuz, hardal ve karbonatı karıştırın. Sonrasında unu ilave edip karıştırmaya devam edin. Süt ve limon suyunu karıştırıp bekletin, kesildiğinde tarife ekleyin. Bir tavada yeşil soğan, kuru soğan, kereviz sapı ve sarımsağı soteleyin. Sonrasında hamurun içine kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. 30 dk pişirin.

Pancar Mücver 1:36

250 gr (2 adet) pancar

3 adet yeşil soğan

1 adet yeşil biber

1 YK taze zencefil

1 YK maydanoz

1 TK kimyon

Tuz

Karabiber

1/2 TK limon kabuğu

2 yumurta

1 TK acı sos

4 YK tepeleme un

Pancarları rendeleyin. Kalan malzemelerin hepsini ince ince kıyın. Sonrasında bütün malzemeleri karıştırın yağlanmış muffin kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 180 fırında 30-35 dk pişirin.

Patlıcanlı Kıymalı Gözleme 1:52

3 adet yufka

200 gr kıyma

1 adet kuru soğan

2 adet közlenmiş patlıcan

2 YK domates püresi

Tuz

Karabiber

Pul biber

1/2 TK reyhan

Kıymayı kavurun sonrasında içerisine soğanları ilave edip kavurmaya devam edin. Sonrasında közlenmiş patlıcanları ve domates püresini ekleyip son olarak baharatları ilave edin. Soğuyan harcı yufkalara koyup zarf şeklinde kapatın ve her iki yanı kızarana kadar pişirin.

Bayatlamayan Poğaça 2:36

1 paket yaş maya

1 SB soda

1 SB sıvı yağ

1/2 SB ılık su

2 yumurta

1 TK mahlep

1 TK tuz

3 YK şeker

5,5 SB un

Peynir

Maydanoz

Çörek otu

Susam

Yaş mayayı ufalayıp üzerine ılık su ve şekeri ilave edip 10 dk bekletin. Sonrasında üzerine 2 yumurtanın akını ve bir yumurtanın sarısını, soda ve mahlepi ekleyip karıştırın. Sonrasında un ve tuzu ekleyin ve iyice yoğurun. Yaklaşık 30-40 dk mayalanmaya bırakın. Sonrasında arasına peynir maydanoz karışımı koyup yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin tepside 15-20 dk daha mayalanmaya bırakın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk pişirin.

Havuç Mücver 3:15

3 havuç

1 yumurta

100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

1 SB kıyılmış maydanoz

1/4 SB dereotu

1 SB un

1 soğan

1 TK tuz

1/2 TK kırmızı biber

1/2 TK karabiber

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Havuçların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra havuca ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, pul biber, yumurta, kıyılmış dereotu ve unu ekleyip karıştırın yağlanmış muffin kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 180 fırında 30-35 dk pişirin.

SİMİT TADINDA POĞAÇA 3:32

½ paket yaş maya

1 SB ılık su

½ SB sıvı yağ

2 TK şeker

1 yumurta akı

1 TK tuz

3 SB un

6 YK pekmez

Susam

Tulum peyniri

Maydanoz

Büyük bir karıştırma kabına mayayı, şekeri ve ılık suyu ilave edip 10 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyin. Üzerine yumurta akı ve tuzu döküp karıştırın. En son unu ilave edin ve yoğurun. 30-35 dakika mayalanması için ılık bir ortamda bekletin. İç harcı için tulum peyniri çatalla ezin ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın. Bir kabın içerisinde pekmezi sulandırın. Mayalanan hamurdan ufak parçalar alıp içerisine bir kaşık tulum peynirli harçtan koyup hamuru önce pekmezli karışıma daha sonra susam batırın. Tepsiye dizin. Üzerine bıçak ile çizikler atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Otlu Peynirli Gözleme 4:45

3 adet yufka

1 adet soğan

2 YK sıvı yap

1/2 demet ıspanak

1/4 demet dereotu

1/4 demet pazı

Bir tutam maydanoz

Tuz

Karabiber

Pul biber

200 gr beyaz peynir

Soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar pişirin sonrasında içerisine doğranmış otları ve baharatları atın ve otlar sönene kadar soteleyin. Karışımı ocaktan alıp soğutun ve içine peynirleri ilave edin. Son olarak yufkaların içine harçtan koyup zarf şeklinde katlayın. Her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

Mantar Kurabiye 5:16

250 gr margarin

2 yumurta

1 SB pudra şekeri

2 SB mısır nişastası

1,5 çay bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

2 YK kakao

Oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, yumurtayı çırpın. Sonrasında içerisine nişasta, kabartma tozu ve vanilini ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar içerisine azar azar un ekleyin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın. Şişe kapağı ya da ufak bir yuvarlağı kakaoya batırıp kurabiyelere şekil verin. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk pişirin.

ACILI KÖZLENMİŞ MISIR 6:00

3 adet közlenmiş mısır

1/3 TK toz kırmızı biber

1/4 TK tuz

2 yemek kaşığı acı sos

2 YK maydanoz

Bütün malzemeleri karıştırın. Közlenmiş mısırın üzerine acı karışımı sürün ve ince kıyılmış maydanozu üzerine serpin.

MARDİN ÇÖREĞİ 6:18

125 gr tereyağı

3/4 SB toz şeker

1/3 SB ılık süt

1/4 SB ılık su

1 YK kuru maya

1/2 ÇK tarçın

1/2 ÇK yenibahar

1/2 ÇK mahlep

1/3 ÇK karabiber

Aldığı kadar un

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Susam

Bir kase içinde ılık su, ılık süt, kuru maya ve şekeri döküp, 5 dakika bekletin. Büyük karıştırma kabının içinde mayalı karışımı, tereyağını ve baharatları karıştırın. Üzerine unu azar azar ekleyin ve yoğurun. Oda sıcaklığında 45 dakika bekletin. Bekleyen hamuru rulo şeklinde açın ve bıçakla dilimleyin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Şarküteri Gözleme 7:41

1 adet domates

2 adet yeşil biber

5-6 dilim sucuk

1-2 adet sosis

3-4 dilim pastırma

1/2 SB kaşar peyniri

2 YK sıvı yağ

1 TK pul biber

2 adet yufka

Domateslerin ve biberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın. Sonrasında sucuk,pastırma ve sosisleri de doğrayın. Bir kapta yufka dışındaki malzemeleri karıştırıp yufkaların içerisine koyup zarf şeklinde katlayıp tavada her iki tarafı kızarana kadar pişirin.

PASKALYA ÇÖREĞİ 8:13

1 SB sıvı yağ

1 SB ılık süt

2 TK kuru maya

2 adet yumurta

7 YK toz şeker

1/2 TK tuz

1 TK karbonat

2 TK mahlep

Aldığı kadar un

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı

Badem

Şekeri ve mayayı ılık sütün içerisine dökün. Mayanın aktifleştirmek için 5-10 dakika bekleyin. Un haricindeki bütün malzemeleri ve mayalı karışımı büyük boy karıştırma kabına döküp, karıştırın. Üzerine unu azar azar ilave edin ve yoğurun. 45 dakika oda sıcaklığında mayalandırın. Hamuru iki bezeye bölün. Her bezeyi üç eşit parçaya ayırın ve ince uzun açıp, saç örgüsü yapın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine bir tane paskalya çöreğini yerleştirin ve ortasında bastırarak enine genişletin. Üzerine diğer paskalya çöreğini yerleştirin ve 30 dakika mayalandırın. Daha sonra yumurta sarısını sürün ve iri kıyılmış badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

BARBEKÜ SOSLU KÖZLENMİŞ MISIR 9:40

3 adet közlenmiş mısır

3/4 SB barbekü sos

1 TK kajun baharatı

1 YK bal

Bal ve barbekü sosu karıştırıp, közlenmiş mısırların üzerine sürün. Kajun baharatını serpip, servis edin.

Glutensiz Poğaça 9:57

3 SB glutensiz un

1/4 SB sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 yumurta

1 SB yoğurt

1/2 TK tuz

Zeytin

Kuru Domates

Fesleğen

Sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı çırpın. İçerisine un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Hamuru iyice yoğurup 20-30 dk dinlendirin. Bu sırada kuru domatesleri minik minik doğrayın. Fesleğenleri ince ince kıyın ve dilimli zeytinlerle karıştırın. Poğaça hamurunun içine harçtan koyup kapatın üzerine çatalla şekil verip yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk pişirin.

TAZE OTLU KÖZLENMİŞ MISIR 10:34

3 adet közlenmiş mısır

3 YK erimiş terayağı

1 diş sarımsak

1 YK taze kekik

1/2 YK biberiye

1 YK maydanoz

Kekik, biberiye ve maydanozu kıyın. Erimiş tereyağı ve sarımsağı karıştırıp, közlenmiş mısırlara sürün. Üzerine taze otları serpip servis edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
9
4
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın