Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Yaşam İçin İlk Adımı Mutfakta Atmanız Gerektiğini Gösteren 11 Minik Değişiklik

Sağlıklı Yaşam İçin İlk Adımı Mutfakta Atmanız Gerektiğini Gösteren 11 Minik Değişiklik

mignon
12.09.2016 - 18:39

Sağlıklı yaşamak ilk olarak beslenmekle başlıyor. Bu nedenle de mutfakla ilgili minik düzenlemeler yapmamız şart oluyor. Hadi gelin minik dokunuşlarla daha düzenli bir hayata adım atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk adım tezgahı düzenli tutmak!

Mutfak tezgahınızın dağınık olması sizi daha çok yemeye itiyor. Üstelik dağınık bir mutfakta bir şeyler pişirmek içinizden gelmiyor ve bu durumda etrafta bulduğunuz ıvır zıvırlarla karnınızı doyurup kilo alıyorsunuz. Bu nedenle ilk adım düzenli bir mutfak ve derli toplu bir tezgah!

2. Topladığınız tezgahınıza sağlıklı bir şeyler yerleştirmenin tam zamanı!

Hava durumuna göre değişse de etrafta yakınlarınızda sürekli bir kase taze ya da kuru meyve bulundurun. Elinizin altında olan sağlıklı yiyecekler size üşenme fırsatı bırakmıyor, bu nedenle elinizin altında cips yerine meyvelerin olması daha yararlı oluyor!

3. Suyun yeri çok önemli!

Dilerseniz sürahiniz dilerseniz taşınabilir sebiliniz her daim gözünüzün önünde olmalı. Böylelikle bir şeyler içmek için girdiğiniz mutfaktan sadece su alarak çıkabilirsiniz.

4. Abur cuburlar kara gün dostu!

Size hepsini hemen çöpe atın demeyeceğim, sadece göz önünden kaldırın yeter. Çünkü gözden ırak olan gönülden de ırak olacak. Böylelikle canınız zırt pırt abur cubur çekmeyecek!

5. Buzdolabını hazır yiyecekler yerine tazeleriyle doldurun.

Kısacası kendiniz yapın. Hazır doğranmış ve dondurulmuş yemekler yerine taze sebzelerden kendiniz hazırlayın. Daha sağlıklı ve lezzetli olacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tabaklarda da değişikliğe gitmeye ne dersiniz?

Tabaklarınızı değiştirmek adına bundan iyi bahane olamaz! Tabak renkleriniz yediğiniz yemeklerle zıt renkte ise bu daha az yemenize neden oluyor. Bu nedenle renkli tabaklara yer vermeniz az yemeniz açısından çok önemli!

7. Tabaklar küçük olursa porsiyonlar büyük gözükür!

7. Tabaklar küçük olursa porsiyonlar büyük gözükür!

Evet böyle bir göz yanılması var tabağınız küçük olursa yemekleriniz fazla gözüküyor. Az porsiyonlar için küçük tabaklar alabilirsiniz.

8. Şöyle kocaman saklama kaplarınızı ya da kaselerinizi misafirlere saklamaya ne dersiniz?

lifeunadorned.com

Tabii ki o kadar para verilip alınmışlar sonuçta. Ama küçük porsiyonlar dedik bir kere siz en iyisi gelin bu güzel kaplarınızı misafirlere saklayın.

9. Televizyon ya da bilgisayar önünde yemek yemek ne güzel değil mi?

Evet bence de öyle ama dikkatiniz başka bir yerdeyken normalde yediğinizin çok daha fazlasını yiyorsunuz. Bu nedenle televizyon ya da bilgisayar olmadan yemek yemeyi tercih etmelisiniz.

10. Yerken sıkılalım mı yanii?!

Hayır sıkılmanıza gerek yok, mesela yemek yerken ve hazırlarken müzik dinlemeniz televizyonun aksine size yarar sağlayacak cinsten. Eğer yavaş bir müzik seçerseniz bir süre sonra ona uygun şekilde yemek yemeye başlıyorsunuz ve yavaş yedikçe daha az miktarda yemekle doyuyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Son olarak lütfen ama lütfe bir yemek masasında yemek yiyin!

Yatakta, koltukta ya da yerde bunların hepsi sizin rahat ettiğiniz şekilde yeme biçimleri böylesine rahat bir ortam daha fazla yemek yemenizi sağlayacaktır. Eğer yemek masasında yemeğinizi yerseniz yemek sürenizi uzatmamış olursunuz ve normal miktarda yemek yersiniz.

Onedio Yemek içeriklerini Facebook'ta takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
26
13
10
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Astronot Panda

Bu kadar maddeyi geçtim abur cuburlar göz önünde olmasın diyor benim yedeklerimin yeri bile göz önünde ayrıca tabak küçükse 2 küçük tabak yiyemez mi insan :3

yuuki

müthişsin mignon küçük porsiyonları sabahdan deniyicem tv yemek yiyene bakmıyacam bilgisayarı tamamile çıxıram tabaka bakanda gerçekden insan tez doyur çünk... Devamını Gör

dürüst

la 9.resim hangi diziden Allison var