Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Kilo Vermek İsteyenler !

Sağlıklı Kilo Vermek İsteyenler !

İlhan DOĞAN
05.06.2014 - 13:52 Son Güncelleme: 05.06.2014 - 15:05

Sağlıklı Zayıflamak İsteyenler !

Merhaba sevgili Onedio okuları. Bugün sizlere kafanızdaki 'nasıl sağlıklı kilo veririm ?' sorusunu gidermek için bu yazımızı paylaşmış bulunuyorum. Günümüzün büyük bir sorunu olan kilo bir çok kişinin canını sıkmıştır. Kilo vermek o kadar da zor bir evre değildir , hele ki spor yapıyorsanız.Şimdi güzel bir örnekle konumuza başlıyoruz. Örneğin a ve b kişi olsun. A kişi aktif bir şekilde spor yapıyor ve düzenli bir diyetin içinde ve tam 75 kg.Diğer yönden B kişi ise spor yapmıyor ve dengesiz besleniyor ve bu kişide 75 kg. İkisininde kilosu aynı fakat görünüşleri farklı. A kişi fit ve atletik dururken B kişi yağlı ve göbekli bir şekilde.İşte tamda burada kilonun öneminin olmadığının , önemli olan unsurun yağ oranı ve kas oranı olduğunu anlıyoruz.

Peki gereksiz yağlardan nasıl kurtulurum?

Öncelikle kişi günlük kalori limitini ve günlük harcadığı kalori limitini hesaplamalıdır.Bir çok sitede bunu kolayca hesaplayabilirsiniz. Örnek olarak 70 kg bir insanın nasıl gereksiz yağlardan kurtulacağını anlatalım.

Arkadaşımızın günlük kalori limiti 2400 kcal , harcadığı kalori ise 400 kcal olsun.Yani bu kişi günlük 2000 kalorilik bir diyetle kilosunu koruyabilir.Fakat amacımız gereksiz yağlardan kurtulmak olduğu için 2000 kalori limitimizi 400 eksiltiyoruz ve her gün vücudumuzun bu 400-500 kalorilik açığı hazır yağ depolarından yakmasını sağlıyoruz.İnsan vücut yağının yaklaşık yarım kilosu 3500 kaloridir.Aynı gramajdaki kas dokusu ise 600 kalori içerir.Yani , aynı miktarlarda yağ, kastan neredeyse 6 kat fazla kalori içerir.Bunun anlamı; kas yapmak için , yağ yapmak için gerekli olandan daha az besine ihtiyaç duyarız.Üstelik, yağ kazanmak için egzersiz yapmamıza bile gerek yok.(sizi spora teşvik ediyorum  )

Bu şekilde günlük kalori limitimizden 400-500 kcal kısarak haftada 1 kilo verebiliriz (500×7 = 3500kcal haftada ekstradan eksiltilen kalori)

Sağlıklı bir şekilde yağ yakmak istiyorsanız kardiyo programları uygulamalısınız. Peki kardiyo nedir ? Yüksek tempolu kalori yakmaya yönelik antrenmanlardır.Günlük 500-600 kaloriye kadar yakabilirsiniz.

Sağlıklı kilo vermek için neler yapacağımızı maddelere dökecek olursak :

1-Günlük en az 2 – 2,5 litre su için. (Vücuttaki su tutumunu azaltmak için)

2-Kardiyo antrenmanları yapın. ( Hızlı kilo vermek istiyorsak şart )

3-Dengeli beslenin.

4-Doymuş yağlardan kesinlikle uzak durun.

5-Yeşil çay , limon tüketin.(içindeki antioksidanlar yağ yakımına yardımcı olur)

6-Ekmekten kesinlikle uzak durun.(tahıllı ekmekleri yiyebilirsiniz ama normal ekmek tüketmeyiniz.)

7-Şekeri hayatınızdan çıkarın.(Şeker vucudumuzda yağ olarak depolanır.)

8-Düzenli bir şekilde uykunuzu alın.(Gece geç saatlerde yatmayın ve en az 8 saat uyuyun(

9-Aşırı meyve tüketmeyin (Doğru bilinen yanlışlardan biride fazla meyve tüketmektir.Meyvelerde fruktoz bulunur yani şeker bu yüzden günde 1-2 meyve ideal )

10-Son olarak İradenize sahip çıkın.

Bu yazımızda okuduklarınızı uygularsanız sağlıklı bir şekilde kilo vermemeniz için elinizde hiçbir sebep yok.

Huzurlu bir hayat için dengeli beslenin ve sporu hayatınızdan çıkarmayın.

Kaynak: http://www.diyetmasasi.com/nasil-sagl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
8
6
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın