Görüş Bildir
Haberler
İlişkide Karşılıklı Güven İçin Partnerinize Mutlaka Sormanız Gereken 10 Önemli Soru

İlişkide Karşılıklı Güven İçin Partnerinize Mutlaka Sormanız Gereken 10 Önemli Soru

Psikiyatrist Dr. Susan Edelmen'a göre sağlıklı ve uzun süreli bir ilişkinin sırrı, çiftlerin birbirleriyle soru sorarak iletişim kurmaları. Karşınızdaki kişinin karakterini tanımanıza ve ilişkinizde daha önce konuşmadığınız derin konulara değinmenize olanak sağlayacak bu 10 soruyu sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Ailenle ne kadar yakınsın?"

Dr. Edelmen: 'Partnerinizin ailesiyle ne kadar yakın olduğunu sormak, aranızdaki güven bağını güçlendirip duygusal yakınlık kurmanızı sağlar.' diyor. Her ailede ufak tefek de olsa problemler vardır. Bunları öğrenmek partnerinizin kişiliğini ve davranışlarını anlamanıza olanak sağlayacaktır.

2. "Benimle konuşmak zor mu?"

2. "Benimle konuşmak zor mu?"

Birçok çift birtakım konuları birbirleriyle konuşmakta zorlanır. Bu konuların neler olduğunu ve neden konuşulmak istenmediğini öğrenmek daha kolaydır. Bu sorunun cevabı size yargılayıcı gelebilir; ama aranızdaki güven bağını sağlamlaştırmak istiyorsanız kabul etmelisiniz.

3. "En fazla gurur duyduğun başarın hangisi?"

3. "En fazla gurur duyduğun başarın hangisi?"

Bu sorunun cevabı partnerinizin hayattaki asıl hedefini anlamanıza yardımcı olur. Direkt 'Hayattan beklentin nedir?' diye sorarak tamamen dürüst bir cevaba ulaşamayabilirsiniz.

4. "İlişkimizi hakkında ne düşünüyorsun?"

'Beni seviyor musun? Ne kadar seviyorsun?' gibi sevimsiz sorulardan ziyade ilişkiniz hakkında ne düşündüğünü sorarak ortamı rahatlatabilir, duymak istediğiniz cevaba ulaşabilirsiniz. 

Bu önemli soru partnerinizin hakkınızda ne düşündüğünü ve ilişkinizin nereye gittiğini öğrenmenizi sağlayacaktır. Hem de henüz söylenmemesi gereken iddialı laflar kullanmaya gerek kalmadan...

5. "En kötü hatıran neydi?"

5. "En kötü hatıran neydi?"

Bu da tıpki birinci maddedeki aile sorusu gibi aranızda duygusal yakınlık oluşmasını sağlayacak bir soru. Keyifli anılardan bahsetmek kolaydır fakat üzücü olanları düşünmekten ve anlatmaktan kaçınırız. Partnerinizin en kötü anısını öğrenmek kalbine ve geçmişine bir pencere açmak gibidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "En son hangi sebeple ağladın?"

Bu soru bir önceki maddenin devamı niteliğinde. Genelde hoş olmayan olaylar ve duygular sebebiyle ağlarız. Acı verici bir şeyden bahsetmek karşımızdaki kişiye güvendiğimizi gösterir.

7. "Kendinle ilgili neyi değiştirmek isterdin?"

7. "Kendinle ilgili neyi değiştirmek isterdin?"

Partneriniz kendine ait olumsuz özellikleri fark edip bunları değiştirmek istiyor mu? Eğer öyleyse, bu özellikleri bilmenizi ve değişim konusunda yardımcı olmanızı istiyor.

8. "6 haftalık ömrün kalmış olsaydı ne yapardın?"

8. "6 haftalık ömrün kalmış olsaydı ne yapardın?"

Bu varsayıma dayalı derin soru partnerinizi, kendisi için en önemli olan şeyleri düşünmeye itecektir. Kısa bir zaman sonra öleceğini bilse bu vakti nasıl değerlendireceğini sormak, onun hayatta en çok istediği şeyi öğrenmenin kolay bir yolu.

9. "Senin için mükemmel bir gün nelerden oluşur?"

Herkesin zevk aldığı şeyler farklıdır. Bu soruyu sorarak partnerinizin yapmaktan en çok keyif aldığı şeyleri öğrenebilirsiniz. Tabii bunları öğrenebilmeniz için size karşı açık olması gerekmekte.

10. "Şu an sahip olduğun için mutlu olduğun 5 şey nedir?"

Hayatınızda olan insanlar ve maddi şeyler için şükran duymak, onların kıymetini bildiğiniz anlamına gelir. Partneriniz bu soruya vereceği cevapla onun nelere önem verdiğini ve nelerin hayatında kalmasını istediğini öğrenmiş olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: "Bana bir sır verir misin?"

Bonus: "Bana bir sır verir misin?"

İlişki uzmanı J. Hope Suis'e göre partnerinizin size en derin ve utanç verici sırları konusunda güvenip güvenmediği önemli bir konu. Eğer güvenmiyorsa, çözmeniz gereken ciddi bir sorun olabilir. Ama sizinle sır paylaşma konusunda sıkıntısı yoksa doğru yolda ilerliyorsunuz demektir. Siz de ona karşı açık olmalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
161
43
28
14
12
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?