Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Bakanı Koca 'Risk Kapıya Geldi' Dedi ve Ekledi: '4 Sınır Kapısında Sahra Hastaneleri Oluşturuldu'

Sağlık Bakanı Koca 'Risk Kapıya Geldi' Dedi ve Ekledi: '4 Sınır Kapısında Sahra Hastaneleri Oluşturuldu'

Batuhan
26.02.2020 - 11:24

Sağlık Bakanı Koca, 'Şu ana kadar Türkiye'de herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanmadı. Bu, rastlanmayacağı anlamına gelmez.' dedi. Bakan Koca ayrıca 'Koronavirüs 33 ülkede görüldü, Türkiye'de yok, olmaması için gayret içindeyiz. Vatandaşımız panik havası içinde olmasın.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA Editör Masası'na konuk olan Sağlık Bakanı Koca, 'Şu ana kadar Türkiye'de herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanmadı. Bu, rastlanmayacağı anlamına gelmez.' dedi.

"Çin'e uğrayan herkesi 14 gün gözetim altına alıyoruz"

"Çin'e uğrayan herkesi 14 gün gözetim altına alıyoruz"

'Bütün hazırlıklarımız var. Yapılması gereken ne ise her noktada hazırız. İlk günden itibaren bütün illerde referans hastaneleri oluşturduk.' diyen Koca, şunları söyledi:

'Türkiye'ye girişi ne kadar geciktirebilirsek, bu süreçte ne kadar az etkilenebilir ülke olursak bizim için başarı olur. Başka ülkeler üzerinden gelip Çin'e uğrayan herkesi 14 gün gözetim altına alıyoruz. Bundan sonraki süreçte İran ile benzer durumu yaşayacağız. Risk kapıya geldi, son derece önemli. Bölgemizde her geçen gün artıyor yayılım. Tedbirlerimizi almamız, sınırdan girişleri önlememiz gerekiyor.'

Sınır bölgelerindeki önlemler

Sınır bölgelerindeki önlemler

Sınır bölgesinde sahra hastaneleri oluşturulduğunu belirten Koca, 'Kum ve Meşhed geçmişi olanları 14 gün sınır ve sınıra yakın bölgede tutmak, ülke içine almamak yeni yaklaşımımız. Kum ve Meşhed öyküsü ve teması olanları mutlaka karantinaya alıyoruz.' dedi.

Koronavirüs vakalarının gizlendiği iddiasına ilişkin Bakan Koca, 'Tedavi zincirini bırakıp, 'Sonucunuz negatif, gidebilirsiniz' mi denecek? Böyle bir şey olabilir mi? DSÖ'den bir şeyi gizleyebilir misiniz? Gizlediğinizde bir daha dünyada bir yeriniz olabilir mi?' ifadesini kullandı.

İran'dan gelen uçak

İran'dan gelen uçak

Koca, 'İran'dan gelen hiçbir yolcumuzun sonuçlarının pozitif olmadığını, hepsinin negatif olduğunu çok rahat söyleyebiliriz.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kişisel hijyen çok önemli"

"Kişisel hijyen çok önemli"

Koronavirüsün grip gibi bulaştığını, özellikle şu dönemde kişisel hijyen ve el yıkamanın çok önemli olduğunu belirten Koca, şöyle konuştu:

'Herkesin maske kullanmasına gerek yok ama gribi olan, soğuk algınlığı belirti ve bulguları olanlar bulaştırmamak üzere maske kullanmalı. Özellikle sağlık personelinin teması sebebiyle ciddi korumaya alınması gerekiyor, bütün tedbirlerle hizmeti sürdürüyoruz.'

"Hava sıcaklığının artmasıyla bu salgının azalacağı yönünde kanaat söz konusu

"Hava sıcaklığının artmasıyla bu salgının azalacağı yönünde kanaat söz konusu

'Eninde sonunda bize de gelebilir demiyorum, bize de gelme durumu her an olabilir. Çünkü komşumuz İran'da ciddi bir salgın var. Hava sıcaklığının artmasıyla bu salgının azalacağı yönünde dünyada, DSÖ'de ve bizim Bilim Kurulu'nda bir kanaat söz konusu.'

"Bulunmuş bir antiviral ilaç henüz yok"

"Bulunmuş bir antiviral ilaç henüz yok"

Bakan Koca, 'Koronavirüs 33 ülkede görüldü, Türkiye'de yok, olmaması için gayret içindeyiz. Vatandaşımız panik havası içinde olmasın.' ifadesini kullandı.

Uçuşların durdurulması konusunda Koca, 'Üçüncü bir ülkeyle ilgili karar alınmadı.' dedi.

Sağlık Bakanı Koca, 'Dünyada koronavirüse yönelik spesifik, bulunmuş bir antiviral ilaç henüz yok.' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
21
17
12
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nosferatuozz

avrupaya italya dan yayiliyor çin den değil...

kartalicekaras1

oyyyy oyyyyy korktgmz geleyiiiii napacukkk😱😱😱😱😱

Lvnt YKSL

Liranın değer kaybetmesi sonucu, alışveriş ve eğlenmek için Edirne bölgesine her gün / her hafta sonu onlarca otobüsle yunan/bulgar vatandaş günü birlik geli... Devamını Gör