Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Bakanı Koca'dan SMA Tedavisi Açıklaması: 'Gen Tedavisinin Etkinliğine Dair Bir Kanıt Bulunamadı'

Sağlık Bakanı Koca'dan SMA Tedavisi Açıklaması: 'Gen Tedavisinin Etkinliğine Dair Bir Kanıt Bulunamadı'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'SMA hastalığında kullanılan gen tedavisini yakından takip ettiklerini ve tedavinin bilimsel olarak somut etkisinin görülmesi halinde, uygun hastalarda devreye alınacağını' belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Koca, SMA hastalığı tedavisinde kullanılan Nusirersen tedavisinin uygulandığı merkezlerin sayısının da artırılacağını kaydetti.

Koca, SMA hastası çocukların durumu ile ilgili SMA Bilim Kurulu'nun önemli bir toplantı yaptığını duyururken, 'Bilimin gösterdiği her yolu çocuklarımızın tedavisi için değerlendireceğimizden emin olunuz. Uygun hastada uygun tedavi kesinlikle devreye alınacaktır' dedi.

Toplantı sonucunu sosyal medya hesabından paylaştı

Koca, toplantı sonucunda alınan kararları da Twitter hesabından açıkladı ve 'SMA Bilim Kurulu'nun gen tedavisi konusundaki son gelişmeleri incelediğini ve 25 Kasım 2020'de yapılan çalıştaydan sonra, bu tedavinin etkinliğine ve güvenilirliğine yönelik ek bir kanıt bulunamadığını' vurguladı.

'Kampanyaları uygun bulmuyoruz'

'Kampanyaları uygun bulmuyoruz'

Koca, 'Etkinlik ve güvenilirlik açısından henüz yeterli kanıt bulunmayan gen tedavisi uygulanması için Türkiye'de kampanyalar düzenlenmesinin de uygun bulunmadığını' aktardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
89
30
8
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
CanCan Gül

Evet okuyup üfleyerek tedavi daha mantıklı.... Hem daha ucuz.. Çünkü siz anca işinize geleni görüp duyarsınız anca...

Muhammed Gösteriş

SMA hastaları için 40 milyar TL harcandı şimdiye kadar hanımefendi

SMA hastaları için "Bu ilacı almazlarsa ölecekler, almaları şarttır" algısını oluşturmaya çalışan az bilgili insanlara ve bu az bilgili insanlardan hariç ola... Devamını Gör

Ilker Ilerler

Doğrudur tüm kemoterapi ve kanser ilaçlarının üzerinde de zaten haftada 3 kez oral yolla alırsanız iyileşirsiniz yazıyor. Ciddi bir mantık hatası içindesiniz... Devamını Gör

Bülent N.

Tutturmuş bir kısım troll ‘ilacın iyileştirdiğinin kanıtı yok’.. ama kullanan çocukların yaşam kalitesini yükselttiğinin ve daha pozitif bir hale geldiklerin... Devamını Gör