Görüş Bildir
Haberler
Sağlığınızı Tuhaf Bir Biçimde Olumsuz Yönde Etkileyen 10 Kıyafet ve Aksesuar

etiket Sağlığınızı Tuhaf Bir Biçimde Olumsuz Yönde Etkileyen 10 Kıyafet ve Aksesuar

Rinascita
06.06.2017 - 17:49 Son Güncelleme: 03.09.2021 - 12:32

Kadınların bel problemlerinin %73'ünün kıyafetlerden ve aksesuarlardan ötürü oluştuğu kanıtlandı. Gardırobunuzdaki birçok nesne, göründüğü kadar masum olmayabilir sevgili okur.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dar pantolonlar

1. Dar pantolonlar

Basınç etkisinden ötürü bu son derece popüler 'skinny jean' pantolonlar, sağlığınız için büyük tehlike oluşturuyor. Kan dolaşımında sıkıntılara, açılan damlarla ve hatta sindirim sisteminde yavaşlamaya sebep oluyorlar. Dahası lateral femoral kutanöz sinirdeki fazla baskıdan ötürü, aşırı dar pantolonlar kalçalarda acıya ve hissizliğe neden olabilir. 

Yani bu tip pantolonlardan almadan evvel, kalçalarınızın güzel görünmesinin yanı sıra sağlığınız üzerindeki etkisini de düşünmelisiniz.

2. Yüksek topuklu ayakkabılar

2. Yüksek topuklu ayakkabılar

Son yapılan araştırmada, Auburn Üniversitesi araştırmacıları kadınların erkeklere göre dört kat daha fazla ayak problemi yaşadığını öne sürdüler. Eklem ağrıları, nasırlar, bilek burkulması,  osteoartrit, sinir zedelenmesi ve dahası... Bu problemlerden herhangi birini siz de yaşıyorsanız, belki de yüksek topuklu ayakkabılara olan ilginizi yeniden gözden geçirmeniz gerekiyordur. Topuk ne kadar yüksek ve ince olursa, sağlığınız üzerindeki olumsuz etkisi de o kadar artıyor. 

Yüksek topuklu ayakkabı giydiğiniz zamanları azaltmaya çalışın. Ve daha rahat olanları seçmeyi deneyin. Ayaklarınız özellikle uzun süre ayakta durduğunuz ve yürüdüğünüz dönemlerde desteklendiğini ve dengede olduğunu hissetmeli.

3. Tangalar

3. Tangalar

Sık sık tanga giyiyorsanız, bu iç çamaşırı çeşidinin vajinal enfeksiyon, hemoroid, tahriş ve genital bölgede pişiğe neden olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Özellikle yaz mevsiminde çok sık tanga giymemeye çalışın. Eğer giymek istiyorsanız da %100 pamuklu olanları tercih etmenizde fayda var.

4. Ağır küpeler ve kolyeler

4. Ağır küpeler ve kolyeler

Yapılan son araştırmalara göre, küpelerin %20'si bakteriyel enfeksiyonlara neden oluyor. Bunun yanı sıra, eğer işlemler yanlış bir şekilde yapılırsa, enfeksiyonun yayılmasına ve hayati riske kadar uzuyor bu süreç. Büyük ve ağır küpelerin sıklıkla kullanımı, estetik operasyon ile sonuçlanması olası olan kulak memesinde zedelenmeye neden oluyor. 

Aynı durum kolyeler için de geçerlidir. Ağır kolyeler boyunda ağrıya hatta ve hatta tedavi edilmesi güç olan kontraktürlere neden oluyor.

5. Kravatlar

5. Kravatlar

Kıyafetlerden ötürü sağlık sorunları yaşayanlar yalnızca kadınlar değil elbetteç Cornell Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, erkeklerin %67'si boyunlarına göre daha küçük olan gömlekler alıyorlar. 

Küçük beden gömleklerin ve sıkı sıkı bağlanan kravatların bir sonucu olarak da kan dolaşımı azalıyor, göz içi basınç yükseliyor, baş ağrıları başlıyor, boyun hareketi kısıtlanıyor, sırt ve omuzlardaki kas gerilimi artıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yanlış bağlanmış sutyenler

6. Yanlış bağlanmış sutyenler

Özellikle sutyen alımında küçük veya büyük beden tercih edilmesi sırt, omuz ve spinal ağrılarına neden olur. 

Sutyen alırken, mağazadan ayrılmadan evvel mutlaka deneyin. Eğer büyük göğüsleriniz var ise, ince askılı sutyen almaktan kaçının. Eğer küçük göğüsleriniz var ise, metal balenlerin cildinize zarar vermeyeceğinden emin olun.

7. Parmak arası terlikler

7. Parmak arası terlikler

Yaz mevsiminde özellikle kumsalda vazgeçilmez bir aksesuar olmasına rağmen, parmak arası terlikler düşündüğünüz kadar güvenli değildir. Bu terlikler ayaklarınızın kolaylıkla yaralanmasına sebep olurlar. 

Dahası, çok düz oldukları için topuklarınızın zemine daha kuvvetli vurmasına, dolayısıyla rahatsızlık ve bel ağrısına neden olurlar.

8. Korseler

8. Korseler

Dar korseler nefes almada güçlüğe, kas ağrısına ve kan dolaşımı problemlerine neden olur. 

Her zaman bedeninize uygun olan korseyi seçin ve likralı korseleri tercih edin. Likralı korseler basınç, rahatlık ve destek konusunda bir denge sağlar.

9. Aşırı büyük çantalar

9. Aşırı büyük çantalar

Birçok kadın çantasını gerekli gereksiz malzeme ile dolduruyor. Fakat tek bir omuzda bu kadar fazla yükü taşımak kaslarınızda ağrıya neden olur ve eklemlerinize zarar verir. 

Eğer o çok sevdiğiniz XXL çantanızdan vazgeçemiyorsanız da, en azından ihtiyaç duymadığınız nesnelerle doldurmayın. Yalnızca ihtiyacınız olanları yanınıza alın.

10. Kalem etekler

10. Kalem etekler

Kalem etekler veya boru etekler, bacakların birbirine fazlasıyla yakın olmasına sebep olur. Bu yüzden dengenizi kaybetme ve düşme olasılığınız artar. Bütün hareketlerinizi kısıtlar, fakat en kötüsü de bu tarz etekler kas gerginliğine ve diz kusurlarına neden olurlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
293
145
86
71
69
68
58
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tutski yançek

kravat takmayı oldum olası saçma ve gereksiz bulmuşumdur. sürekli asılmaya giden mahkum hissi yaşatıyor bana...

Merve Ceylan

Bunlardan sadece ikisini yapıyorum.Dar pantolon giymek sadece kalça için değil ki fiziği de hoş gösteriyor.Sütyen giyildikçe esneyen bir şey zaten😕

tontikke

Küçükken topuklu ayakkabı giymek isterdim o zamanlarda çok kiloluydum sonra kilo verdim ilk işim şu meşhur kırmızı tabanlı ayakkabılardan almak oldu eee tabi... Devamını Gör