Görüş Bildir
Haberler
Safari Tarayıcısında Büyük Açık: Apple Kullanıcılarının Bilgilerini mi Sızdırıyor?

Safari Tarayıcısında Büyük Açık: Apple Kullanıcılarının Bilgilerini mi Sızdırıyor?

GNS
17.01.2022 - 20:34

Sanal ortamda güvenlik açıkları artmaya devam ediyor. Gizlilik konusunda tam bir güvenlik sağlayamayan şirketler kullanıcılarını bu anlamda mağdur etmeye devam ediyor. Apple cihazlara özel kullanılan tarayıcı Safari'de büyük bir güvenlik açığı olduğu tespit edildi. Bu doğrultuda kullanıcıların kişisel verilerine internet siteleri üzerinden erişim sağlanabiliyor. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği şirketi Apple, kişisel verilerin güvenliği konusunda verdiği açıkla gündeme geldi. Veri güvenliği son dönemde sanal ortam kullanıcılarının en önem verdiği konulardan biri haline gelirken Apple cihazlarda kullanılan Safari tarayıcılarında tespit edilen güvenlik açığı tedirginliğe yol açtı. İşte detaylar...

Apple Veri mi Sızdırıyor?

Apple Veri mi Sızdırıyor?

Safari’nin IndexedDB adlı tarama motoru veri depolayıcısında tespit edilen bu hatanın Mac ve iOS işletim sistemi kullanan bütün cihazlarda bulunduğu ifade ediliyor. Geçtiğimiz aylarda Google ve Facebook’un, Safari’nin gizliliğini delmeye çalıştığına dair ortaya çıkan bilgilerden sonra Safari’de böyle bir sistem hatasının tespit edilmesi büyük bir etki yarattı.

Diğer yandan, kullanıcıların kişisel bilgilerinin açığa çıkartıldığı bu hatanın, reklamcılık adına da büyük fayda sağlayabileceği düşünülüyor.

Google Bilgileriniz Dahi Çalınabilir

Google Bilgileriniz Dahi Çalınabilir

Bu hatanın Google ve Facebook tarafından oluşturulduğuna dair bir veri olmamasına karşılık kullanıcılar, girdikleri internet sitelerinde Google kullanıcı bilgilerinin çalınması ve kişisel verilerinin yanı sıra internet geçmişlerinin de ortaya çıkması tehdidiyle karşı karşıya.

Bunun yanı sıra, Safari’deki IndexedDB veri deposunun bütün internet sitelerine açık olduğu belirtiliyor. Bu da her sitede bu tarz bir ‘bilgi hırsızlığının’ olabileceğine işaret ediyor.

Tüm Cihazlarda Var

Tüm Cihazlarda Var

Şu anda Safari’nin yeni versiyonunu kullanan bütün iPhone, iPad ve Mac modellerinde bu güvenlik sorununun var olduğu ifade ediliyor. FingerprintJS adlı tarayıcılarla ilgili güvenlik sorgulamaları yapan bir internet sitesi, bu hatayı Kasım ayının sonunda Apple’a bildirdiklerini ancak herhangi bir geri dönüş alamadıklarını belirtiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın