Görüş Bildir
Haberler
Saçım Benim, Saçım Benim; Dökülüyor Saçım Benim! Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saçım Benim, Saçım Benim; Dökülüyor Saçım Benim! Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Aile Hekimi
02.04.2017 - 19:41 Son Güncelleme: 19.01.2018 - 17:03

Elbette Keloğlan Mağarası da kimileri için mantıklı bir seçenek olabilir ancak biz saç dökülmesini önlemenin biraz daha bilimsel yöntemlerinden bahsedeceğiz. Aslında saç dökülmesi dermotolojik bir problemdir ve tedavi edilmesi gerekir. Fakat siz de kendi uygulamalarınızla bunun önlenmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Saç yağı masajı

Saç dökülmesi problemini önlemek için piyasada kolaylıkla bulabileceğiniz pek çok bitkisel yağ mevcut. Bu yağları kullanarak saçlarınıza masaj yapabilirsiniz. Masaj, hem başınızda kan akışının hızlanmasını sağlayacak hem de saç köklerinizin güçlenmesine yardımcı olacak. Üstelik saç dökülmesi stres kaynaklı da olabiliyor. Bu masaj ile büyük ölçüde rahatlamanız da mümkün. Özellikle Hindistan cevizi yağı ve badem yağı tercih edilebilir.

2. Aloe Vera

Saç sağlığı için hazırlanmış pek çok bakım ürününün içinde aloe vera var. Çünkü aloe vera saçların sağlıklı büyümesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda eğer saçınızda kızarıklık ya da kaşıntı ile ortaya çıkan bir problem de varsa bu da saç dökülmesine neden olabiliyor. Aloe Vera buna da iyi gelecektir. Aloe verayı jel olarak satın aldıktan sonra saçınıza uygulayıp bir süre bekleyip yıkayabilirsiniz.

3. Hindistan Cevizi

Son yıllarda sağlık için çok fazla faydası olduğu ortaya konan Hindistan cevizi saç dökülmesinin de baş düşmanı. Özellikle saç eğer uzarken cansızlaşıyorsa bu dökülmesini de kolaylaştırıyor. Hindistan cevizi de bu noktada saçtaki kırılmaları azaltıyor. Çünkü içinde mineral, protein, potasyum ve demir var. Hindistan cevizini dökülmeleri önlemek için yağ ya da süt olarak kullanabilirsiniz.

4. Kına

Bu önerimiz elbette erkekler için değil çünkü kına saça uygulandığında direkt olarak saça renk veriyor. Zaten bu yüzden doğal saç boyası olarak da kullanılıyor. Ancak kınanın en önemli özelliği saç köklerini güçlendirerek dökülmeleri büyük ölçüde engelleyebilmesi. Eğer renk değişimi konusunda cesaretiniz varsa deneyebilirsiniz.

5. Yumurta

Genelde sosyal medyadaki challenge'larda kafaya vurmak suretiyle kullanılan yumurta hakikaten de saçlara ve saç dökülmesine çok iyi geliyor. Çünkü içinde fosfor, protein, iyot ve çinko var. Bu sayede saçlar hem dökülmüyor hem de sağlıklı bir şekilde gelişiyor. Ama siz yine de kafaya fırlatmak yerine bir bakım kürü doğrultusunda nazik bir şekilde uygulayın bizce.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yeşil yapraklı sebzeler

Saç dökülmesinin bir diğer nedeni de demir eksikliği. Neyse ki yeşil yapraklı sebzelerde demir bol miktarda bulunuyor da bu gıdaları tüketerek saç dökülmesini durdurmak mümkün oluyor. Eğer şu son zamanlarda saçlarınızda dökülme biraz daha arttıysa, en son ne zaman bu sebzelerden tükettiğinizi bir düşünün. Hamburgerin içindeki marul sayılmaz.

7. Meyveler

C vitamini pek çok farklı nedenle yıpranan saçlara bir hayli iyi geliyor. Bu yüzden artık saç dökülmesine bir 'dur!' demek istiyorsanız C vitamini yönünden zengin olan meyveleri bol bol tüketmelisiniz. Bunun için en iyi seçenekler portakal, mandalina, greyfurt, çilek ve karpuz.

8. Tavuk ve hindi

Saça bolca protein de lazım. Yoksa saçları sağlıklı bir hale getirmek ve dökülmesini durdurmak pek mümkün değil. Bunun için tavuk eti ve hindi etinin tüketilmesinde fayda var. Ancak yağlı kırmızı et tam olarak bu konuya dahil değil. Daha az yağlı olması ve daha kaliteli proteine sahip olması nedeniyle tercihinizi tavuk ve hindiden yana kullanın.

9. Kabak çekirdeği

İlk koşulumuz olayı fazla abartmamanız. Bunun dışında; evet, kabak çekirdeği de saç dökülmesini önleyebilen bir besin. Gerçi biz ona kısaca hastalık da diyoruz. Fakat kabak çekirdeğinin içinde bol miktarda omega 6 yağ asitleri, demir, çinko ve protein bulunuyor. O yüzden dökülmesi durmuş sağlıklı saçlara sahip olmak için kabak çekirdeğini deneyebilirsiniz.

10. Zeytinyağı

Zeytinyağının içinde bulunan E vitamini hem saçları koruyor hem de kalınlaşmalarını sağlıyor. Bu yüzden dökülmeleri önleme konusunda da çok etkili. Zeytinyağını belirli aralıklarla saçınıza masaj yaparak uyguladığınız takdirde sorunun çözümüne büyük katkıda bulunacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Havuç

Gözlere faydasını biliyoruz ama havuç saçlar için de çok yararlı. İçinde bulunan A vitamini sayesinde dökülmeden sağlıklı bir şekilde uzamalarını sağlamak mümkün. Hatta havuç sayesinde eskisinden daha parlak ve daha canlı saçlara da sahip olabilirsiniz.

12. Yoğurt

Yoğurtla yapılan pek çok saç bakım kürü var ancak biz daha çok kendisinin tüketilmesini tavsiye ederiz. Yoğurdun içindeki kalsiyum ve protein saç dökülmesini önlerken sindirim sisteminiz de sağlıklı bir hal alacak.

13. Kuruyemiş

Fazla tüketildiğinde tüm yüzü bilimum sivilceyle kaplayan kuruyemiş eğer yeterli miktarda tüketilirse dökülmeleri azaltma özelliğine sahip. Daha çok azalsın diye daha çok yemiyoruz ama.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
155
44
25
16
11
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
4B

Saç dökülmeniz genetikse dünyadaki bütün bitkileri de yeseniz yağları da sürseniz o saçlar dökülecek. (Minoxidil'le süreci yavaşlatabilirsiniz ama bıraktığın... Devamını Gör

Elif merve kaptan

Bende de inanılmaz bir saç dökülmesi vardı, bir de yetmemiş gibi saçlarım çok yıpranmıştı. Danla Biliç instagram da bir ürün paylaşmış bi bakayım dedim. DM'd... Devamını Gör

Cemre l.

Saçlardaki dökülmeyi durdurmak için (kalıcı olarak) liquid keratin kullandım ben saçlarımdaki dökülme durdu kullanmayı bıraktığımda da dökülme tekrarlamıdı ş... Devamını Gör