Görüş Bildir
Haberler
Rüya Gibi Bir Tatil Deneyimi Yaşamak İçin Antalya’da Gidebileceğiniz 9 Tatil Beldesi

Rüya Gibi Bir Tatil Deneyimi Yaşamak İçin Antalya’da Gidebileceğiniz 9 Tatil Beldesi

Antalya, büyüleyici tarihi eserleri ve eşsiz doğası ile ünlü. Burada gezilecek yerlerin listesi oldukça uzun. Her mevsimde yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devem eden Antalya, tatil beldeleri ile de insanlara birçok seçenek sunuyor. Biz de rüya gibi tatil deneyimi yaşamanızı sağlayacak beldelerinden bazılarını buraya derledik. İşte, Antalya'da mutlaka görmeniz gereken tatil beldeleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çıralı

1. Çıralı
www.instagram.com

Çıralı, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı bir yer. 3 km sahil şeridinde koruma altındaki deniz kaplumbağalarının üreme alanı var. Çıralı turistik yapıları ile dikkat çeker. Özellikle Olympos mutlaka görülmesi gereken bir yer. Plajın iki tarafı kayalarla çevrili. Denizi ise hafif taşlı ve ılık. Kumsalında ince kumlar var.

2. Simena (Kaleköy)

2. Simena (Kaleköy)
www.instagram.com

Günümüzde Kaleköy olarak anılan Simena, küçük bir kıyı kenti. Kaleköy'deki kaleye çıkıp Kekova çevresinin eşsiz manzarasını izlemek mümkün. Buraya denizden ulaşım sağlanabiliyor. Aynı zamanda burası birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescilli. Kaleköy'e ulaşmak için ilk başta Üçağız köyüne gelmelisiniz. Buradan da tekneler ile Kaleköy'e gitmelisiniz.

3. Kalkan

3. Kalkan
www.instagram.com

Kalkan, Kaş ilçesinin turistik yerlerinden biri. Antalya ile Fethiye toprakları arasında kalıyor. Akdeniz ikliminin keyfini çıkarmak istiyorsanız, bu yer tam size göre. Plajı ile oldukça popüler olan Kalkan, Türkiye'nin en çok tercih edilen tatil beldeleri arasında yer alıyor.

4. Karaöz

4. Karaöz
www.instagram.com

Karaöz, Antalya'nın Kumluca ilçesinin bir mahallesi. Bölge doğal liman özelliği taşıyor. Ayrıca tarihi Likya Yolu üzerinde yer alıyor. Bu sebeple, buradaki tarihi yapıları da görmeden gitmemelisiniz. Plajı çam ağaçları ile kaplı. Tertemiz plajı ve denizi ile dikkat çeken Karaöz, kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda.

5. Demre

5. Demre
www.instagram.com

Demre, Kaş'ta bulunan bir yerleşim yeri. Kekova adası ile ünlü. Kaş merkezden kalkan teknelerle bu adaya ulaşmanız mümkün. Bölge sit alanı ilan edildiğinden kısıtlı alanlarda yüzmek zorundasınız. Ancak denizin berraklığı ve rengi mest olmanızı sağlayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Beldibi

6. Beldibi
www.instagram.com

Beldibi, Antalya ilinin Kemer ilçesine bağlı bir mahalle. Kemer ilçe merkezine 18 km uzaklıkta yer alıyor. Mandalina bahçeleri ve masmavi denizi ile görenleri büyülemeyi başarıyor. Plajı mavi bayrağa sahip. Güzel ve uzun kumsalı var.

7. Aytap (Lotape) Antik Kenti

7. Aytap (Lotape) Antik Kenti
www.instagram.com

Aytap Antik Kenti, Alanya ilçesinde yer alıyor. Eski Gazipaşa yolu üzerinde. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Buraya ulaşmak için özel araçlarınızı kullanmanız mümkün. 'Lotape' buranın diğer adı. Ancak bölge halkı tarafından Aytap olarak biliniyor.

8. Adrasan

8. Adrasan
www.instagram.com

Adrasan, Kumluca'ya yakın bir yerleşim yeri. Buraya gelmişken Suluada'ya da gitmelisiniz. Akdeniz Maldivleri Suluada, biyoçeşitlilik açısından zengin bir yer. Turkuazdan maviye çalan bir denizi var. Adrasan sahilinden 15 km uzaklıkta. Adrasan denizinden kalkan teknelerle buraya ulaşmanız mümkün.

9. Lara

9. Lara
www.instagram.com

Lara, Antalya ilinin Muratpaşa ilçesi sınırlarında bulunuyor. Plajı ile ünlü olan Lara, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri. Hızla gelişen turizm bölgesinde yer alıyor. Berrak ve sakin bir denizi var. Denizin suyu ise ılık.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın