Görüş Bildir
Haberler
Rusya Reddit Engelini Kaldırdı

Rusya Reddit Engelini Kaldırdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reddit’in Rusya’da engellenme süreci yılan hikayesine döndü.

Geçtiğimiz gün Rus yetkililer tarafından site üzerindeki uyuşturucu üretimine dair gönderilerin kaldırılması yönünde uyarılan Reddit yönetimi, yeterince hızlı aksiyon alamayınca popüler sosyal ağ tüm Rusya çapında erişim engellemesi ile karşılaşmıştı. Ancak sadece birkaç saat sonra engel kaldırıldı. Bu baş döndürücü hıza Reddit’in Rus kullanıcıları da şaşırdı.

Yapılan açıklamalara göre ülke çapında engellendikten sonra ışık hızıyla karar alan Reddit, söz konusu gönderileri kaldırarak Rus yetkilileri bilgilendirdi. Bilginin doğruluğunu teyit eden yetkililer de sitenin engelini kaldırdı ve Rus sosyal ağı Vkontakte üzerinden konu ile ilgili açıklama yayınladı.

Ancak Reddit, Rusların takdirini kazansa da kullanıcılardan büyük tepki görüyor. Gönderilerin kaldırılmasını ifade özgürlüğünün kısıtlanması olarak gören kullanıcılar, sosyal ağı eleştiri yağmuruna tuttu. Reddit ise yaptığı açıklamada, global bir web sitesi olarak çeşitli hükümetlerden içerik kaldırma talepleri aldıklarını ve yasalar çerçevesinde talepleri değerlendirdiklerini söyledi.

Kaynak: http://techcrunch.com/2015/08/13/redd...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0