Görüş Bildir
Haberler
Rusya'dan 'Selfie Çekerken Ölmeyin' Kampanyası

Rusya'dan 'Selfie Çekerken Ölmeyin' Kampanyası

FreiGeist
08.07.2015 - 13:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya, selfie çekmek isterken yaralanmalara ve ölümlere neden olacak şekilde kaza geçirenlerin sayısının artmasının ardından, 'güvenli selfie çekme' kampanyası başlattı.

Bu yıl boyunca, ülkede selfie çekmek istersen kendilerini riskli durumlara sokan kişilerden yaklaşık 100 tanesi yaralanırken, bir düzine kadarı da hayatını kaybetti.

İçişleri bakanlığı bir broşür hazırlayarak 'Cool bir selfie hayatınıza mal olabilir' diyor.

Broşürde 'silahla selfie çekmek öldürür' uyarısı da bulunuyor.

Bu uyarı Mayıs ayında 21 yaşında bir kadının elindeki silahla selfie çekerken yanlışlıkla kendini vurmasının ardından yapıldı. Başından yaralanan kadın kurtuldu.

Silahla, el bombasıyla selfie

Silahla, el bombasıyla selfie

Ocak ayında ise Urallar'da iki genç adam pimi çekilmiş bir el bombası ile selfie çekmek istedi. Bomba patladı, iki adam hayatını kaybetti. Telefonları ise olayın kaydını tutarak kanıt oldu.

Yine Mayıs ayında Ryzan bölgesinden bir genç bir demiryolu köprüsü üzerinde selfie çekmek isterken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Bakanlığın hazırladığı broşürlerin yanı sıra, internet sitelerinde video ve bir takım öğütler de bulunuyor

Broşürde trafik işaretlerine benzeyen grafiklerle tehlikeli selfie işaretleri de hazırlanmış.

Bakan yardımcılarından Yelena Alexeyeva 'Selfie çekmeden önce herkes daha fazla 'like' almak yarışının kendisini ölüm yolcuğuna çıkarabileceğini, çekilmek istenen radikal bir fotoğrafın ölüm sonrası fotoğraf olabileceğini düşünmeli' diyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0