Görüş Bildir
Haberler
Rusya'da Bir Hafta İkinci Yas: Karadeniz'de Düşen Uçaktan Kurtulan Yok...

Rusya'da Bir Hafta İkinci Yas: Karadeniz'de Düşen Uçaktan Kurtulan Yok...

Batuhan
25.12.2016 - 08:37 Son Güncelleme: 26.12.2016 - 00:07

Rusya Savunma Bakanlığı’na ait içinde 92 kişi bulunan Tupolev TU-154 tipi uçağın Soçi'den havalandıktan sonra irtibatın kesildiği bildirildi. Rus basını uçağın Karadeniz semalarında radardan kaybolduğunu duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 8 kişilik mürettebatla birlikte 92 kişiyi taşıyan TU-154 tipi uçak Karadeniz üzerinde düştü. Uçakta bulunanların listesini yayınlandı. Bu listeye göre uçakta mürettebat, Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 2 bakanlık yetkilisi vardı. Rus Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, düşen uçaktan kurtulan olmadığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı Rusya Savunma Bakanlığı’na ait olduğu belirtilen Tupolev Tu-154 tipi uçağın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinden havalandıktan sonra irtibatın kesildiği bilgisini geçti.

Kalkıştan 20 dakika sonra radardan kayboldu

Kalkıştan 20 dakika sonra radardan kayboldu

Uçağın yerel saatle 05:20’de havalandığı ve kalkıştan 20 dakika sonra radardan kaybolduğu bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 92 kişiyi taşıyan TU-154 tipi uçağın düştüğü duyuruldu.

'Kıyıdan 6 km uzaklıkta bir yolcunun cesedine ulaşıldı'

'Kıyıdan 6 km uzaklıkta bir yolcunun cesedine ulaşıldı'

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, kıyıya 6 km mesafede bir yolcunun cesedine ulaşıldığını bildirdi. Konaşenkov, 'Rusya Savunma Bakanlığı'na ait Tu-154 uçağının düşmesi sonucunda hayatını kaybeden bir kişinin cesedine Soçi kıyı şeridinin 6 km açıklarında ulaşıldı. Ceset, arama-kurtarma gemisine alındı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Düşen uçağın havalimanındaki son karesi

Uçakta Kızıl Ordu Korosu’na mensup müzisyenler de bulunuyordu

Uçakta Kızıl Ordu Korosu’na mensup müzisyenler de bulunuyordu

Açıklanan listeye göre uçakta Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 2 bakanlık yetkilisi vardı.

Kızıl Ordu Korosu, Rusya'nın Akdeniz kıyısında; Lazkiye'de bulunan Hmeymim Hava Üssü'ndeki personele yeni yıl konseri verecekti.

'Kurtarılan olmadı'

'Kurtarılan olmadı'

Öte yandan Rus Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, düşen uçaktan kurtulan olmadığını açıkladı. Şu ana kadar 4 kişinin cesedine ulaşıldığı belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz'de yaşanan uçak kazası nedeniyle 26 Aralık'ta yas ilan edildiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tupolev-154: Rus filosunun belkemiği

Tupolev-154: Rus filosunun belkemiği
  • Çok uzun yıllardır Sovyet ve Rus havayollarında en çok kullanılan uçak oldu

  • Üç motoru var, dar gövdeli ve orta menzile sahip

  • 1960'lı yılların ortasında tasarlandı, 1972 yılında kullanımına başlandı ve yeni motor ve donanımlarla 1986 yılında modernize edildi

  • Can kayıplarının görüldüğü 39 kaza yaptı. Ancak bu kazaların çok azı teknik sorunlardan kaynaklandı. Kazaların önemli bir kısmının nedeni hava koşulları ve hava trafik kontrol kulesinin yaptığı hatalar. Birkaç tanesi Lübnan, Gürcistan ve Afganistan'daki çatışmalarda düştü.

  • 2000'li yıllarla birlikte emekliye ayrılmaya başlandı. Rus havayolu şirketi Aeroflot, 2010 yılında filosundan bu uçakları çıkardı. Dünyada şu anda kullanımda olan yaklaşık 50 adet var.

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski de bir Tu-154 uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski de bir Tu-154 uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti

Nisan 2010'da Rusya'nın batısındaki Smolenks kentinde Tu-154 tipi bir uçak düşmüş ve aralarında Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin de olduğu 96 yolcu yaşamını yitirmişti.

Sibirya Havayolları'na ait bir başka Tu-154 tipi uçak da Ekim 2001'de Karadeniz üzerinde vurularak düşürülmüştü. Uçakta bulunan 78 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'den Rusya'nın Novosibirsk kentine gitmekte olan uçağın yolcularının önemli bir kısmını İsrailliler oluşturuyordu.

Ukrayna ordusu ilk etapta olayla hiçbir ilgisi olmadığını açıklamış ancak daha sonra yetkililer, uçağın bir tatbikat sırasında kazara vurulmuş olabileceğini söylemişti.

Arama çalışmalarının sürdüğü bölgeden kareler...

Arama çalışmalarının sürdüğü bölgeden kareler...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ajanslar, Onedio, BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lxx

92 kişinin öldüğüne üzülemeden ulan inşallah bizimkilerin parmağı yoktur diyerek tıkladım başlığa. Sevgili Ruslar, lütfen az ötede ölün gözünüzü seveyim orta... Devamını Gör

Ilgın Yılmaz

Aynen öyle. Bunları diyecek duruma gelmişsek sonumuz hayır olsun.

Ali Ahmet

Bu hafta büyük bir olay olup sezon finali yapacağız bence.Artık savaş çıkar mı,başımıza göktaşı mı yağar,dinazorlar yeniden dirilip bayır aşağı hepimizi yatı... Devamını Gör

Allahım 2016 bitmeden bari uzayli saldirisi da olsun da oyle kapatalim su seneyi bi o kaldi basimiza gelmeyen Allah sonumuzu hayir etsin

Dilan Uçar

uzaydan sinyal gelmiş diye okudum bir yerde