Görüş Bildir
Haberler
Rus ve ABD'li Bilim İnsanları Uzayda İşbirliğinde

Rus ve ABD'li Bilim İnsanları Uzayda İşbirliğinde

Batuhan
12.06.2015 - 16:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Bilimler Akademisi yetkilileri, Washington'da ABD'li bilim insanlarıyla bir araya geldi. Taraflar, gelecekte birçok ortak projenin hayata geçirilmesi için anlaşmaya vardı. Buna göre, Rus ve ABD'li uzmanlar, uzayı birlikte keşfedecek.

Rusya Bilimler Akademisi Başkanı Vladimir Fortov, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdikleri toplantıda, Venüs araştırmaları da dâhil olmak üzere, ABD Ulusal Bilimler Akademisi ile uzay araştırmalarında ortak projeler gerçekleştirme konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Fortov, yabancı bilim insanlarının Rus bilim dünyasıyla ortak projeler gerçekleştirmeye ilgi gösterdiğini belirterek 'Ortak projeler karbon enerjisi, çevrenin korunması, iklim araştırmaları ve Kuzey keşifleriyle ilgili. Projeler ayrıca nükleer silah ve teknolojilerin yaygınlaşmasını önlemeyle de bağlantılı. Buluşma oldukça dostane geçti ve büyük ilgiyle karşılandık' dedi.

Fortov, Rus ve ABD'li bilim insanlarının uzay araştırmaları alanında da söz birliğine vardığını şu sözlerle ifade etti:

'Uzay araştırmalarında birlikte çalışma bakımından gözle görülür bir ilerleme var. Yakın zamanda ABD Bilimler Akademisi'nden bilim insanları, ülkemizi ziyaret etmiş ve belirli uzay araştırma projelerinde anlaşmaya varmıştık. Venüs incelemelerinin de dâhil olduğu bu projeler daha önce müzakere aşamasındaydı.'

ABD ve Avrupa, 2014 yılından bu yana Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya yaptırımlar uyguluyor. Bu kapsamda Rusya'ya ekonomik ve siyasi yönden birçok kısıtlama getirildi.

Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0