Görüş Bildir
Haberler
Ruhen ve Zihnen Güçlü Çocuklar Yetiştirmek İsteyenlerin Uygulaması Gereken 3 Altın Kural

Ruhen ve Zihnen Güçlü Çocuklar Yetiştirmek İsteyenlerin Uygulaması Gereken 3 Altın Kural

Bütün çocukların güçlü birer zihne sahip olması ve 'kafa' kaslarını çalıştırması mümkün ama bu konuda onlara nasıl destek olacağımızı bilmemiz gerekiyor. Inc.com'un uzmanlara sorarak hazırladığı bu üç altın öğüt çocuklarımıza sunabileceğimiz faydalı öğretiden sadece birkaçı...

Kaynak: https://www.inc.com/amy-morin/want-to...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zorluklar, engeller ve yenilgiler kaçınılmazdır! Fakat çocuklara zihinsel olarak güçlü olmayı öğretmek onları daha dayanıklı bireyler yapar.

Zorluklar, engeller ve yenilgiler kaçınılmazdır! Fakat çocuklara zihinsel olarak güçlü olmayı öğretmek onları daha dayanıklı bireyler yapar.

Bununla birlikte hayatta arzu ettikleri hedeflere ulaşmaları için kilit özelliklerden biri de kendi ayakları üzerinde düşünebilen çocuklar yetiştirmektir. 

Peki çocuklarımızın ödev, okul, ev gibi günlük sorunlarını kenara bırakıp birey yetiştirme konusuna nasıl daha genel bakabiliriz? Gerekli olan ruhsal ve akılsal gücü onlara nasıl verebiliriz?

Çocuklarınıza gerçekçi düşünebilmeyi öğretin!

Çocuklarınıza gerçekçi düşünebilmeyi öğretin!

Çocuğunuzun düşünce tarzı, kendini nasıl hissettiğini ve nasıl davrandığını etkiler. Dolayısıyla çocuğunuza aşırı olumsuz düşüncelerle nasıl başa çıkacağını öğretmek büyük önem taşıyor.

Çocuklar da tıpkı yetişkinler gibi endişe hisleriyle başa çıkmak zorundadır. Bunu ebeveynlerine dile getiren çocuk ise 'Olumlu düşün' 'Merak etme herşey yoluna girer' gibi cevaplarla geçiştirilir. Çünkü genellikle her şeyin yoluna gireceğinden emin olan çocuklar gerçek yaşam zorluklarına hazır değildir.

İşte bu yüzden bir çocuktan negatif düşünceler ya da endişeler duyduğumuzda onlara 'Bunun doğru olduğuna nasıl emin oldun? Bunun gerçek olmadığını gösterecek kanıtlar olabilir mi?' gibi sorular sorarak kendi düşüncelerini tekrar değerlendirmelerini öğretmeliyiz.

Onlara kendi duygularını yönetmeyi ve kontrol etmeyi öğretmelisiniz.

Onlara kendi duygularını yönetmeyi ve kontrol etmeyi öğretmelisiniz.

Üniversite öğrencilerine yönelik yapılan bir araştırmada, gençlerin %60'ından fazlasının hayatın gerçeklerine duygusal olarak hazır hissetmedikleri ortaya çıktı. Bunun sebebi ise yalnızlık, hüzün ve kaygı gibi rahatsız edici duygularla başa çıkma becerilerinden yoksun olduklarını hissetmeleri oldu.

Ebeveynler çocuklarına böyle bir durumda 'korkma' 'fazla büyütme' diyerek onlara bu duyguların doğru olduğunu söylemiş olurlar. Aslında yapılması gereken onlara duygularını tanımalarını öğretmektir. 

Öncelikli olarak bu duygulara bir tanım konması, bu duyguların kararlarını nasıl etkilediğini anlamanın ilk adımıdır. Çocuklarınızın duygularını doğrulayın ve onlara duygularıyla nasıl baş ettikleri konusunda tercih yapabileceklerini öğretin. 'Korkuyorum ve endişeliyim, ama bununla başa çıkmak için korktuğum şeyleri bilmem lazım ya da ihtiyacım olan şey şu' diyebilen bir birey her zaman karşısındaki zorlukla başa çıkmayı bilecektir.

Çocuklar da pozitif aksiyon almayı öğrenmelidir!

Çocuklar da pozitif aksiyon almayı öğrenmelidir!

Gerçekçi düşünmek ve iyi hissetmek sadece yolun yarısı demektir.  Tıpkı yetişkinler gibi çocuklar da 'pozitif aksiyon almayı' öğrenmelidir.

Maalesef birçok ebeveyn çocuklarını kendi mücadelelerinden hızlıca çekip kurtarır. Bununla birlikte çocuklarının günlük hayatlarını fazla kontrol altına alan anne babalar, çocukların kendi başlarına sağlıklı seçimler yapmayı öğrenmesine engel oluyorlardır.

Pozitif aksiyon almak, korkularıyla yüzleşmelerine izin vermek, yorulduklarında onları yüreklendirmek, genel görüşe aykırı olduğu zamanlarda bile kendi ahlaklarına göre hareket etmelerine destek olmak demektir. Duygularına aykırı davranmayı ve rahatsızlık hissetmeyi tolere edebileceklerine inanan çocuklar, hayatta yaptıkları her şeyde rekabetçi bir doğaya sahip olurlar. 

Çocuklarınıza sorun çözme yeteneğini temkinli bir şekilde öğretin. Onlara, yaşamlarında ve diğer insanların hayatlarında fark yaratma gücüne sahip olduklarını gösterin. Onların, kendilerinin en iyi sürümleri haline gelmek için her gün küçük adımlar attıklarını görmelerine yardımcı olun.

Bunların hiçbiri kolay değil elbette! Çocuklarımızla birlikte bizler de büyüyor ve öğreniyoruz, işte bu yüzden en önemlisi de tadını çıkaralım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
15
6
6
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melis Nur Töre

begense de begenmese de zaten herkes hayatin gercekleriyle aglaya sizlaya tanisiyo birakin bari cocukluklarini yasasinlar gereginden olgun ve anlayisli olmak... Devamını Gör