Görüş Bildir
Haberler
Ronaldo, Real Madrid Tarihine Geçti

Ronaldo, Real Madrid Tarihine Geçti

Fatih
12.09.2015 - 21:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 3. haftasında deplasmanda Espanyol'u 6-0 yenenen Real Madrid'de Cristiano Ronaldo tarihe geçti.

Espanyol karşısında 90 dakika üstün bir futbol oynayan Real Madrid'de maçın yıldızı olan Cristiano Ronaldo, 7, 17 (Penaltı), 19, 61 ve 80. dakikalarda olmak üzere 5 kez ağları havalandırdı.  Real Madrid'in diğer golünü de 29. dakikada Karim Benzema kaydetti. 

Real Madrid'de 2009-2010 sezonundan bu yana forma giyen Portekizli futbolcu Ronaldo, La Liga'da toplam gol sayısını 231'e çıkartarak, eflatun-beyazlıların efsane futbolcuları Alfredo Di Stefano (227) ve  Raul Gonzalez'i (228) geride bıraktı. Ronaldo, Real Madrid kulübünün tarihinde La Liga'da en fazla gol atan futbolcu oldu.

Profesyonel futbol kariyerinde ikinci kez bir maçta 5 gol atan Ronaldo, geçtiğimiz sezon Nisan ayında Granada'yı 9-1 yendikleri maçta da 5 gol atmıştı.

Cristiano Ronaldo, La Liga tarihinde en çok gol atan futbolcular sıralamasında ise iki basamak yükselerek 4. sıraya yükseldi. Ronaldo'nun önünde iki eski futbolcu Hugo Sanchez (234) ve Telmo Zarra (251) bulunurken, en büyük rakibi Barcelonalı Lionel Messi ise 286 golle ilk sırada yer alıyor.

Geçen sezon aldığı bir kararla basına açıklama yapmayan Ronaldo, Espanyol maçından sonra da bu kararını değiştirmedi.  Ronaldo'nun takım arkadaşı Pepe ise, 'Onu kutluyorum çünkü büyük bir maç çıkardı. Cristiano gününde ise rakip için her şey imkansız olur' dedi.

Real Madrid'in teknik direktörü Rafa Benitez de basın toplantısında 'Futbolcular hakkında bireysel konuşmak yerine takım hakkında konuşmak daha hoşuma gidiyor. Galibiyet bu şekilde kazanılıyor. Ronaldo'nun 5 golünü de diğer tüm golleri de ayırt edemezsin. İyileştirmemiz gereken şeyler her zaman vardır. Cristiano tarihte yeri olan bir futbolcu. Madrid ve kendisi için gollerini atmaya devam etmesini umarım' şeklinde konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın