Görüş Bildir
Haberler
Romantizmin Başkenti İtalya'nın O Kadar da Romantik Olmayan Tarafları

Romantizmin Başkenti İtalya'nın O Kadar da Romantik Olmayan Tarafları

Beyza
14.09.2022 - 07:17

Romantizm denince aklımıza gelen ilk ülke şüphesiz ki İtalya'dır. Yemekleri, tarihi eserleri, müzeleri ve modaya olan düşkünlüğü ile tanınan İtalya, güzel yönleri kadar kötü yönleri ile de dikkat çekici bir ülke olarak karşımıza çıkıyor.  Çiftlerin rüyalarını süsleyen bu romantizm dolu ülkeyi araştırdık ve düşündüğümüz kadar romantik olmayan kötü yanlarını sizler için derledik. Keyifli okumalar!

Romantik ülkenin uğursuz rengi: Mor

Romantik ülkenin uğursuz rengi: Mor

İtalya'da mor rengin kötü şans getirdiğine inanılır. Uğursuz olarak nitelendirilen bu renk birçok yerde kullanılmaz. Mor renginin özellikle kullanılmadığı bir alan da hediye paketleridir. 

İtalya'da birine hediye verirken paketinizin mor olması kötü şans getireceğine inanılır ve tercih edilmez.

İtalyanların önlenemez yüksek ses seviyesi

İtalyanların önlenemez yüksek ses seviyesi

Sakin ve huzur dolu görüntülere sahip olan bu ülkenin insanları konuşurken oldukça yüksek bir ses seviyesi kullanıyorlar. Aynı zamanda İtalyanlar beden dillerini de etkili şekilde kullanıyor.

Eğer temas etmekten hoşlanmayan biri iseniz bu insanlar ile iletişim kurmakta güçlük çekmeniz çok olası. Ya da sokakta bir arkadaş grubunun sesli şekilde konuştuğunu görürseniz kavga ettiklerini düşünmeniz çok normal. Ancak endişelenecek bir durum olmadığını bilmelisiniz. Çünkü yalnızca iletişim kuruyorlar...

Yasaklar ülkesi İtalya

Yasaklar ülkesi İtalya

Göz alıcı bir güzelliğe sahip olan bu ülkenin yasakları meşhur. Bu yasakların kimisi her yerde geçerli ve normal yasaklarken kimileri ise oldukça ilginç. Nedenleri tam olarak bilinmese de işte İtalya'da yasak olan şeyler;

  • Güvercin beslemek

  • Plastik poşetlerle eşya taşımak

  • Parklarda sigara içmek

  • Çocuklara okul nasıl gidiyor diye sormak

Eğer bir gün İtalya'ya yolunuz düşerse bu yasaklara dikkat etmenizi öneriyoruz. Çünkü bu yasaklar konusunda oldukça hassaslar...

Siesta, siesta, siesta!

Siesta, siesta, siesta!

İtalyanlar çalışma saatlerini siesta saatlerine uygun olacak şekilde düzenliyorlar. Bu uygulama bizim ülkemizde olsa eminiz ki birçoğumuzun çok hoşuna giderdi...

İtalya'da bulunan tüm dükkanlar öğlen 12 ile 3 arası ya da 1 ile 6 arasında kapalıdır. Eğer bu saatler başladığında bir kasada sıra bekliyorsanız dışarı çıkarılabilirsiniz. Aynı zamanda bu ülkede Pazartesi günleri tüm resmi daireler kapalıdır.

Bu durumdan İtalyanların çalışmayı pek de sevmediğini çıkartabiliriz sanırım. Uyumayı bu kadar ciddiye almaları üşengeç ve çalışmaktan hoşlanmayan kişilerin oldukça hoşuna gitmiştir diye düşünüyoruz.

Birçok ülkede 13 sayısı uğursuz kabul edilirken İtalya'da bu sayı 17

Birçok ülkede 13 sayısı uğursuz kabul edilirken İtalya'da bu sayı 17

17 sayısı Roma rakamları ile yazıldığı zaman Latince 'Benim hayatım sona erdi' anlamına gelen VIXI kelimesine benziyor. Bu benzerlik ise İtalya'da 17 sayısının zamanla uğursuz kabul edilmesine neden olmuş. 

Bir benzerlikten bu kadar ciddi bir uğursuzluğun meydana gelmesi biraz sıra dışı olsa da İtalyanlar bu durumu oldukça ciddiye alıyorlar. Bunu nereden anlıyoruz diye merak ediyorsanız otel odalarında ve asansör tuşlarında 17 sayısının olmamasından anlayabilirsiniz.

İnternet kullanmayan insanlar!

İnternet kullanmayan insanlar!

İtalya nüfusunun 3'te 1'i hiç internet kullanmamış. İnternet çağında yaşadığımızı düşününce bu durum oldukça ilgi çekici. Neredeyse her bilgiyi internet üzerinden öğrendiğimizi ve vaktimizin çoğunu internet ile geçirdiğimizi varsayarsak bu insanların nasıl vakit geçirdiğini biraz merak ettik.

Bir lisan bir insan mı?

Bir lisan bir insan mı?

İtalya'nın resmi dili İtalyancadır. Resmi dil her ne kadar İtalyanca olsa da şehirler arasında büyük lehçe farklarının bulunması iletişim kurmayı oldukça zorlu bir hale getiriyor. Bu durum ise bir lisan bir insan mı sorusunu akıllara getiriyor.

Eğer yabancı diliniz İngilizce ise iletişim kurmak çok daha zor olacaktır. İtalya'ya seyahat eden ve tecrübelerini aktaran kişilerden duyduklarımıza göre İngilizce bilmek İtalya'da iletişim kurmak için yeterli olmayabilir.

Ülkenin en önemli kavramlarından biri aile olmak

Ülkenin en önemli kavramlarından biri aile olmak

İtalya'da aile en önemli kavramlardan bir tanesidir. Katolik dininde yakın bir zamana kadar boşanmak bile yasaktı. Aile kavramının bu kadar önemli olmasının göstergelerinden bir tanesi de bekar erkeklerin aileleri ile yaşamayı tercih etmesi. 

Bizim ülkemizde pek hoş karşılanmayan bu durum İtalyan kadınlar tarafından nasıl karşılanıyor bilemiyor ve oldukça merak ediyoruz...

Sokağa işeyen insanlar!

Sokağa işeyen insanlar!

İtalya'da sokakta neşeniz yerinde güzel güzel yürürken birinin sokağa işemesi ile karşılaşmanız çok olası. Günlük yaşamda sıkça karşılaşılan bu durumun festival gibi özel günlerde daha da arttığını duyduk.

Daha çok erkekler tarafından yapılsa da kadınların da bu eylemi yaptığı söyleniyor. Bunları duyduktan sonra taşı toprağı güzel ülkemizi öpüp başımıza koyuyoruz...

Eğer makarna sosu sıyırmam diyorsanız bu ülkeden uzak durun.

Eğer makarna sosu sıyırmam diyorsanız bu ülkeden uzak durun.

Makarna yemenin de bir adabı vardır. Eğer İtalya'da misafirliğe gittiğinizde size makarna ikram edildiyse makarnanın sosunu ekmekle sıyırmanız gerekiyor. Bu bir kural gibi bir şey. Sosu ekmek ile sıyırmanız yemeği çok beğendiğinizi gösteriyor.

Eğer ben yapamam diyorsanız ya makarna yememeli ya da İtalya'dan uzak durmalısınız...

Bu ülkede düğün gününe bir tek aileler karışmıyor...

Bu ülkede düğün gününe bir tek aileler karışmıyor...

İtalyanların batıl inançlara karşı bir ilgisi olduğunu düşünmeye başladık. Neye batıl inanç diyeceklerini şaşıran bu ülkede eğer evlenmek isteyen bir çiftseniz Mayıs ayında ve Cuma gününde evlenmeniz yasak! 

İtalyanlara göre uğursuz sayılan bu iki zaman diliminde evlilik yapılması mümkün değil. İnsanların düğün günlerine bile karışmalarını biraz abartı buluyor ve her şeyi batıl inanç kabul ederek nasıl yaşanacağını merak ediyoruz...

Restoranlar akşam yedi buçuğa kadar açılmıyor.

Restoranlar akşam yedi buçuğa kadar açılmıyor.

İtalya'yı biraz araştırdık ve birçok dünya ülkesine ters düşen bir durumla karşılaştık. Bu ülkede insanlar akşam yemeklerini oldukça geç vakitlerde yiyorlar. Hatta pek çok restoran akşam yedi buçuğa kadar açılmıyor. Öğle saatlerinde dinlenen İtalyan halkının akşam yemeği saatleri de doğal olarak geç saatlere aksıyor.

Eğer İtalya'ya seyahat etmeyi düşünüyorsanız akşam yemeklerinizi erken yemeyi unutmayın, yoksa aç kalabilirsiniz...

Serpmesiz kahvaltı mı olur dediğinizi duyar gibiyiz.

Serpmesiz kahvaltı mı olur dediğinizi duyar gibiyiz.

Bizim masalara sığdıramadığımız ve karnımızdan önce gözümüzü doyurduğumuz o eşsiz kahvaltılardan sonra İtalyanların kahvaltısı biraz eksik kalıyor. İtalya'da insanlar kahvaltıda kruvasan, kek, kurabiye gibi tatlıları yemeyi tercih ediyorlar...

İtalya'nın birçok bölgesinde duyunca çok şaşıracağınız bazı yasaklar vardı. Vardı diyoruz ama bu yasakların birçoğu hala devam ediyor. İşte o şaşırtıcı yasaklar!

İtalya'nın birçok bölgesinde duyunca çok şaşıracağınız bazı yasaklar vardı. Vardı diyoruz ama bu yasakların birçoğu hala devam ediyor. İşte o şaşırtıcı yasaklar!

Milano: 16 yaşından küçüklere alkol satmak

Lecco: Dilenmek

Venedik: Güvercinlere yem vermek

Orbetello: Sakız çiğnemek

Eboli: Araçta öpüşmek

Noceto: Televizyon izlemek

Roma: Aşk çeşmesinin yanında yemek yemek ve bir şeyler içmek

Verona: Parkta sigara içmek

Vicenza: Banklara yatmak

Positano: Havai fişek atmak

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
8
5
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın