Görüş Bildir
Haberler
Rol Aldıkları Yapımlar Kötü Olsa Bile Varlığıyla Her Filmi Yukarı Çekmeyi Başaran Oyuncular

Rol Aldıkları Yapımlar Kötü Olsa Bile Varlığıyla Her Filmi Yukarı Çekmeyi Başaran Oyuncular

Merhaba. Dünyaca sevilen çok iyi bir film yıldızı olmak birçok yeteneğe sahip olmayı gerektiriyor. Bir karakterin en derin duygularını seyirciye aktarmak, yaşadığı heyecanı ekranda hissettirmek çok zahmetli. Senaryo iyi ya da kötü olsun çok iyi oyunculuk sergilemek herkesin yapabileceği bir şey değil. Bu içerikte hangi filmde oynarsa oynasın oyunculuğuyla filmi yukarı çeken oyuncular listelenmiştir. İlk aklınıza gelen Bale ise evet o da var.

Detaylar içerikte!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tom Hanks

1. Tom Hanks

Tom Hanks, ölümün en olası sonuç gibi göründüğü filmlerde ya da en kötü senaryolarda bile ekranda her zaman beğenilen bir aktör. Felaket filmlerinden tarihsel destanlara kadar her yapımda dikkatleri üzerine çekiyor.

2. Robert De Niro

2. Robert De Niro

Martin Scorsese'nin filmlerinin yıldızı, sinemanın gözde gangsteri ve mükemmel bir karakter oyuncusu olan Robert De Niro, uzun soluklu kariyerinde her zaman rollerin içinde kendi kusursuz oyunculuğunu gösteren bir aktör.

3. Natalie Portman

3. Natalie Portman

Karakterleri arasında psikolojik rolleri olan Natalie Portman, sürükleyici çocuk performanslarıyla Star Wars'un ön bölüm üçlemesindeki önemli bir rolden sonra sinemada yükselen bir yetenek haline geldi.

4. Katharine Hepburn

4. Katharine Hepburn

Hollywood'un altın çağının belki de en ünlü kadın yıldızı ve sinemanın 'First Lady'si' olarak anılan Katharine Hepburn, kendine özgü aksanı, inanılmaz elmacık kemikleri, elbiselerin üzerine pantolon giyme konusundaki devrim niteliğindeki zevki ve güçlü, bağımsız, esprili kadınları oynama becerisi ile kalıcı bir sinema ikonu haline geldi.

5. Tom Cruise

5. Tom Cruise

Tom Cruise'un kariyerinin ayırt edici özellikleri arasında Hollywood filmlerindeki Amerikalı örnek insan olması, rolünün yoğunluğu ve adanmışlığı var desek doğru. İster erken dönem filmlerinde, zorlayıcı karakter dramalarında, ister akıllara durgunluk veren adrenalin ve aksiyon filmlerinde yeteneğinin hakkını veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Leonardo DiCaprio

6. Leonardo DiCaprio

90'ların gözde genç oyuncusu, karakterlerinin derisinin altına girerek filmlerinde fark yaratan bir aktör. Dünyanın en büyük yönetmenlerinden olan Martin Scorsese ve Quentin Tarantino'nun filmlerinde başvurulacak ilk adamdır kendisi.

7. Tilda Swinton

7. Tilda Swinton

Dünya dışı bir ruhanilikle tanımlanan Tilda Swinton'ın filmlerdeki varlığı inkâr edilemez. Bong Joon-ho ve Luca Guadagnino'dan Wes Anderson ve Joanna Hogg'a kadar arthouse ve indie efsanelerinde yer alan bu kadın, uhrevîliği ve şatafatlılığı ile sessizce ortamı paramparça eden karakterleri oynamakta ustadır.

8. Samuel L. Jackson

8. Samuel L. Jackson

Filmlerde en havalı adamı oynaması için seçim yapıldığında ilk akla gelen odur. Quentin Tarantino ile on yılı aşkın bir süredir devam eden işbirlikleri ve seri filmlerinde gösterdiği oyunculuğuyla Jackson artık kültürel bir ikon haline geldi.

9. Nicolas Cage

9. Nicolas Cage

O kadar eşsiz bir oyunculuk tarzı var ki! Nicolas Cage'in mistik, şamanistik performansları onun inanılmaz derecede üretken ve çok yönlü bir aktör olduğunu gösteriyor. Özellikle bağımsız dramalarda ve aksiyon filmlerinde gösterdiği yetenek kayda değer.

10. Viola Davis

10. Viola Davis

Davis filmlerinde korku, empati ve sakinlik gibi en yoğun duyguları harekete geçirmekte asla başarısız olmayan bir oyuncu. Gişe rekorları kıran çizgi romanlarda, cinayet-gizemlerinde ve aksiyon destanlarında aranan oyuncudur kendisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cate Blanchett

11. Cate Blanchett

Eşsiz karakterlere rol vermesiyle Cate Blanchett durdurulamaz bir oyuncu. Sinemanın en zorlu karakterlerinden bazılarını oynamadan önce hem tarihin hem de fantezinin ikonik kadınlarını oynayarak adını zaten duyurdu.

12. Marlon Brando

12. Marlon Brando

Tüm zamanların en etkili sinema oyuncuları arasında yer alan Brando, 1950'lerin başında Hollywood'u salladı. Brando 'iyi' oyunculuk tanımını ve bununla birlikte filmlerin kendisini temelden değiştirdi. Brando'nun derinden hissedilen doğallığı çekiciydi ve tabii gücü inkâr edilemezdi.

13. Alec Guinness

13. Alec Guinness

İngiliz eski ekolünün sakin ve son derece yetenekli bir aktörü olan Guinness, hafif komediden ölümcül dramaya kadar her alanda rolünün hakkını veren bir aktör. Genç matine idolünden yaşlı devlet adamına kadar zahmetsizce oynayan aktör, 60'larında bir çocuk filminde bir 'büyücü' rolünde bile oldukça popüler oldu.

14. Tom Hardy

14. Tom Hardy

Bir zamanlar Patrick Stewart'a benzerliği ile tanımlanmış olsa da, Tom Hardy benzersiz rolleriyle neslinin en ayırt edilen oyuncularından biri haline geldi.

15. Jack Nicholson

15. Jack Nicholson

Onu taklit edenlere rağmen, Jack gibisi yoktur. Sinemada onun gibi hiç kimse bu kadar şeytani bir çekiciliğe, bu kadar rahat bir tehdide ve bu kadar yaramaz bir oyunculuğa sahip değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Meryl Streep

16. Meryl Streep

Ağır dramatik karakterler söz konusu olduğunda kimse Meryl Streep kadar duygu uyandıramaz. Aynı zamanda olağanüstü eğlenceli bir tarafı da olan Streep büründüğü her karakteri ekrana yansıtmakta çok iyi.

17. Christian Bale

17. Christian Bale

Empire Of The Sun'daki küçük çocuğun büyüyüp 'Hip To Be Square' şarkısını söylerken neşeyle birinin kafasına balta saplayacağını kim bilebilirdi? Akıllara durgunluk veren fiziksel dönüşümler yapabilen Bale, istese her karaktere bürünebilir.

18. Michelle Williams

18. Michelle Williams

Hasar görmüş, kırılmış ve incinmiş karakterleri yürek burkan bir hassasiyetle oynayan Michelle Williams gibi kırılganlığı kimse ekranlara iyi yansıtamaz. Performanslarını izleyip de gözyaşlarına boğulmamak elde değil.

19. Anthony Hopkins

19. Anthony Hopkins

Hopkins, hayatının rolü olan seri katil Hannibal Lecter'i üstlendiğinde 53 yaşındaydı. O zamandan beri Galli titan, prestijli dramalarda, Transformers'ta yer aldı; papaları, kralları ve tanrıları kusursuz oynadı. Devasa bir robot filminde Mark Wahlberg'e 'Duuuuude' derken bile efsaneydi.

20. Gary Oldman

20. Gary Oldman

Bir zamanlar kiralık bir kötü adam olarak dikkat çeken Oldman, Hollywood'daki en etkileyici ve yetenekli aktörlerden biri haline geldi. İster Darkest Hour'daki Winston Churchill olarak İngiliz dövüş ruhunu ilham verici bir şekilde gösterirken, ister Slow Horses'taki Jackson Lamb olarak Kristen Scott Thomas'a küstahça osurarak Oldman önüne gelen her rolle daha da yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizce kötü filmlerde oynasalar bile harika oyunculuklarıyla o filmleri yukarıya çeken oyuncular hangileridir? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AL PACİNO

Al Pacino nerede üleeen.

Gizem Yenikler

İyi liste öyleler.