Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Rol Aldığı Son Filmi İzleyemeden, Trajik Şekilde Hayatını Kaybeden Ünlü Oyuncular

etiket Rol Aldığı Son Filmi İzleyemeden, Trajik Şekilde Hayatını Kaybeden Ünlü Oyuncular

Figen Şayak
07.02.2018 - 13:10

Kimisi daha kariyerinin başındaydı, kimisi onlarca muhteşem filme imza attı. Vedalarının ardından son filmlerini içimiz burkularak izledik.

İşte o unutulmayacak isimler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Paul Walker - Furious 7 (Hızlı ve Öfkeli 7) 2015

1. Paul Walker - Furious 7 (Hızlı ve Öfkeli 7) 2015

The Fast and Furious serisinin yedinci filminin çekimleri neredeyse bitmek üzereyken bir araba kazası haberiyle şoka uğradık. Henüz 40 yaşındaki yakışıklı aktör Paul Walker, 30 Kasım 2013 tarihinde, arkadaşının kullandığı otomobilin bir ağaca çarpıp paramparça olması sonucu hayatını kaybetmişti. 

Elbette inanmak istemedik, hatta epey komplo teorisi de üretildi. Nihayetinde Paul Walker'ın son sahnelerinde yer alamadığı Hızlı ve Öfkeli 7 2015'te gösterime girdi. 😔

2. Mehmet Emin Toprak - Uzak 2002

2. Mehmet Emin Toprak - Uzak 2002

Dünyaca ünlü yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylan'ın da acı bir hikayesi var filmleriyle ilgili. Her yönetmenin belirli favori oyuncuları vardır. İşte Nuri Bilge Ceylan'ın da yeğeni olan Mehmet Emin Toprak öyleydi. Kasaba 1997, Mayıs Sıkıntısı 1999 ve Uzak 2002 filmlerinin yıldız oyuncusuydu. Henüz 28 yaşındaki genç oyuncu Mehmet Emin Toprak, 2 Aralık 2002 tarihinde kendi kullandığı araçla kaza yaparak hayatını kaybetti. Uzak filmi ise 20 Aralık 2002'de gösterime girdi. Cannes Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık bulunan Mehmet Emin Toprak, bu başarısından bihaber hayata veda etmiş oldu. 😔

3. Vladimir Garin - The Return 2004

3. Vladimir Garin - The Return 2004

Oldukça acıklı bir ölüm daha. Rusya'nın efsaneleşmeye aday yönetmeni Andrey Zvyagintsev, bu yıl da Yabancı Film dalında Oscar adayı, Loveless isimli filmiyle.

2004 tarihinde vizyona giren bol ödüllü filmi The Return'ün iki başrol çocuk oyuncusu performansları ile parmak ısırtmıştı. Filmin başında kuleden denize atlayış sahneleri sonradan bir trajediye sahne olacaktı. 25 Haziran 2003 tarihinde filmin galasının yapılacağı gece Andrey isimli kardeşi canlandıran 16 yaşındaki Vladimir Garin, eğlence için aynı kuleden atladı ve boğularak hayatını kaybetti. Gelecek vadeden, gencecik bir oyuncu henüz ilk filmini bile göremeden yaşamını yitirdi. 😔

4. Heath Ledger - The Dark Knight 2008

4. Heath Ledger - The Dark Knight 2008

29 yaşındaki Heath Ledger, kariyerinin zirvesindeydi. Son dönem yer aldığı yapımlarla oyunculuğunu ispat ederken, bunalımda olduğu söylentileri de dolaşmaktaydı. 

22 Ocak 2008'de evinde ölü bulunan oyuncunun önce intihar ettiği söylentileri duyulsa da otopsi raporu beraber kullanılmaması gereken ilaçların aynı anda ve aşırı doz kullanıldığı gerekçesiyle kaza sonucu ölüm olarak açıklandı. Aynı sene gösterime giren The Dark Knight filmindeki Joker karakteri hafızalara mıh gibi kazındı. 😞

5. Seyfi Teoman - Bizim Büyük Çaresizliğimiz 2011

5. Seyfi Teoman - Bizim Büyük Çaresizliğimiz 2011

Bu kadar oyuncu arasına bir de aramızdan çok çok erken ayrılan bir yönetmen yer alıyor. Seyfi Teoman henüz kariyerinin başında, genç ve başarıya aç bir yönetmendi. Barış Bıçakçı'nın eseri olan Bizim Büyük Çaresizliğimiz'i sinemaya uyarlayan yönetmen, henüz ikinci uzun metraj filmini çekmişti ve her iki filmi de başarıya doymadı. 35 yaşındaki genç yönetmen Bakırköy'de geçirdiği motosiklet kazası sonucu üç hafta boyunca yoğun bakımda kaldı ve 8 Mayıs 2012'de aramızdan ayrıldı. 😔

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Philip Seymour Hoffman - The Hunger Games : Mockingjay Part 2 2015

6. Philip Seymour Hoffman - The Hunger Games : Mockingjay Part 2 2015

1967 doğumlu Oscar sahibi oyuncu Philip Seymour Hoffman, 2 Şubat 2014 tarihinde hayatını kaybetti. Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ettiği bilinen usta oyuncunun önce intihar ettiği düşünülse de otopsi raporunda aşırı doz ilaç açıklaması yer aldı. 

The Hunger Games serisinin son filmindeki performansını izleyemeden genç yaşta aramızdan ayrıldı.

7. Brandon Lee - The Crow 1994

7. Brandon Lee - The Crow 1994

Efsane isim Bruce Lee'nin oğlu Brandon Lee babasının izinden giderek sinema sektöründe yükselmeye başlamışken, çok üzücü ki ölümde de onun izinden gitmiş ve babası gibi çok genç yaşta daha 28 yaşında hayatını kaybetmiştir. 

31 Mart 1993'te son filmi The Crow'un çekimleri esnasında sette kaza sonucu hayatını kaybetmiştir. Boş sanılan tabanca dolu çıkmış ve rol gerçeğe dönüşmüştür. Filmde nişanlıyken ölen bir adamı canlandıran Brandon Lee, gerçek hayatta da nişanlıydı ve yalnızca 17 gün sonra evlenecekti.😔

Film Mayıs 1994'te gösterime girdi.

8. Rob Knox - Harry Potter and the Half-blood Prince

8. Rob Knox - Harry Potter and the Half-blood Prince

Başrol oyuncusu olmasa da efsane yapım Harry Potter'da onun da bir rolü bulunuyordu. Genç oyuncu Rob Knox, kardeşini korumaya çalışırken cinayete kurban gitti. 

24 Mayıs 2008 tarihinde kardeşine saldıran kapkaççıyı durdurmak isterken bıçaklanarak öldürüldü.

9. Gloria Foster - Matrix Reloaded 2003

9. Gloria Foster - Matrix Reloaded 2003

Efsanevi Matrix filminin en gizemli karakterlerinden birini canlandırdı Gloria Foster. 2001 senesinde diyabet rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti ve son filmini izleyemeden aramızdan ayrıldı.

10. Brittany Murphy - Something Wicked 2014

10. Brittany Murphy - Something Wicked 2014

32 yaşında hayata veda eden bir isim daha! Brittany Murphy 20 Aralık 2009'da banyo küvetinde kalbi durmuş vaziyette annesi tarafından bulundu. Ölümüyle ilgili epey iddia ortaya atıldı. Zatürre ve kansızlık dendi, uyuşturucu dendi, zehirlenme, cinayet vs... 

Ölümünden sonra oynadığı üç film gösterime girdi ;Across The Hall, Deadline ve Abandoned. Hatta Deadline filminin önceden hazırlanan afişinde küvette ölü gibi yattığı görüntünün yer alması oldukça korkutucu bir tesadüf oldu ve afişler toplatıldı.2014 senesinde ise ancak vizyona hazır olan son filmi Something Wicked vizyona girdi.

Brittany Murphy'nin ölümünden beş ay sonra eşi de aynı evde, aynı kuvette ve aynı şekilde hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Anthon Yelchin - Star Trek Beyond 2016

11. Anthon Yelchin - Star Trek Beyond 2016

89 doğumlu Anthon Yelchin kariyerinin zirvesine doğru ilerliyordu aslında. Ölümünün ardından gösterime giren filmleri de bunun göstergesiydi. 

Ölümü ise oldukça trajik ve inanılır gibi değil. 19 Haziran 2016 tarihinde evinin önüne park ettiği aracının el frenini çekmeyi unuttu. Bahçe kapısından içeri girmek üzereyken araç hareket etti, demir parmaklıklar ve bahçe duvarına sıkışan genç oyuncu travma sonucu hayatını kaybetti.

12. Robin Williams - Boulevard 2015

12. Robin Williams - Boulevard 2015

Filmlerindeki performansıyla içimizi ısıtan oyuncu Robin Williams... 11 Ağustos 2014 tarihinde kendini asarak intihar ettiğini okuduğumuzda, bunun doğruluğuna inanamadık elbette.

Vefat ettiği sene yer aldığı birçok film gösterime girmişti, vefatından sonra gösterime giren son yapım ise Boulevard oldu.

Geriye şu replik kaldığı; Good Morning Vietnam!!! 😢

13. Kemal Sunal - Balalayka 2000

13. Kemal Sunal - Balalayka 2000

Büyük ustanın son filmini izleyemedik... 56 senelik yaşamına onlarca efsane film sığdıran, Türk sinemasının gülen yüzü Kemal Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata ve biz izleyicilerine veda etti. 

Son filmi Balalayka'nın çekimlerine giderken yaşamını kaybeden Kemal Sunal'ın rolü Necati'yi bir başka efsane isim Uğur Yücel devraldı. 

Keşke daha çok filmini görebilseydik. Nurlar içinde yat güzel adam. 😔

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
571
114
58
14
9
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lucinda Kane

#7 Abi silah neden gerçek silahtı? Hadi gerçek silahtı neden kontrol edilmedi? Boş olduğu SANILMASI ne demek ya? Göz göre göre cinayet resmen, biri doldurmuş... Devamını Gör

Deniz Soylu

hepsi üzücüydü ama Robin baba ahhh ulan ahhh 😪😪

11 Edise benzemiyor mu ya

yuuki

benziyor gorunce benimde aklima o geldi