Görüş Bildir
Haberler
Robot Süpürge Alırken Aranacak 7 Özellik

Robot Süpürge Alırken Aranacak 7 Özellik

Robot süpürgelerin neden bu kadar evin favori temizlik asistanı haline geldiğini merak mı ediyorsunuz? Cevap, robot süpürgelerin geleneksel elektrikli süpürgelere kıyasla sunmuş olduğu benzersiz faydalarda yatıyor. Robot süpürgeler, öncelikle eşsiz bir kolaylık sunuyorlar. Siz dışarıdayken, hatta uyurken evinizi temizleyen bir asistana sahip olduğunuzu ve artık ağır bir makineyi sürüklemek ya da zorlu köşelere ulaşmak için eğilmek zorunda kalmadığınızı hayal edin.

Robot süpürgeler, parmağınızı dahi kıpırdatmadan, içinde bulunduğu alanı hiçbir eksik nokta bırakmaksızın düzenli olarak temizleyecek şekilde tasarlanmıştır. Üstelik inanılmaz derecede zaman tasarrufu sağlarlar. Evinizi süpürmek için saatler harcamak yerine, bu görevi verimli bir şekilde yerine getirmek için bu akıllı cihazlara güvenebilir, sizin için gerçekten önemli olan şeylere daha fazla vakit ayırabilirsiniz.

Fakat ileri teknolojik ürünleri seçmek keyifli olduğu kadar kafa karıştırıcı ve zor bir süreç. Seçiminiz hem temizliğin kalitesini hem zaman yönetiminizi kökten değiştirebilir. İşinizi kolaylaştırmak adına robot süpürge alırken göz önünde bulundurmanız ve ürünleri birbiriyle kıyaslarken akılda tutmanız gereken 7 özelliği sıralıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Navigasyon Teknolojisi

1. Navigasyon Teknolojisi

Robot süpürge seçiminde en önemli kriterlerden birisi navigasyon teknolojisidir. Pazardaki mevcut süpürgeler SLAM/ESLAM olarak bilinen jiroskop haritalandırma ve navigasyon teknolojisine, LDS veya LİDAR olarak bilinen lazer teknolojisine veya kamera tabanlı navigasyon teknolojine sahiptir. Bazı modellerde bu özelliklerden birden fazlası bulunabilir. Lazer teknolojisi mevcut en ileri teknolojidir. Kamera teknolojisinin loş ışıkta engelleri tanıma ve mesafeleri algılama sorunları yaşadığı dikkate alındığında, bu teknolojiye sahip robotlarda ekstra bir ışık gücü olup olmadığına dikkat edilmelidir. SLAM/ESLAM modelleri ise “çarp ve tespit et” yaklaşımında çalıştığı için, bazı bölgelerin temizlenememesine sebep olur.

2. Engel Tespiti

2. Engel Tespiti

Robot süpürge kıyaslamalarında dikkat edilecek konulardan birisi de engel tespitidir. Yapay zekaya sahip bazı robot süpürge modelleri terlik, priz, top gibi bazı nesneleri algılayarak etrafından dolaşabilir. Ayrıca, bazı robot modellerinde merdivenleri algılama yeteneği de vardır. Robot, merdiven kenarlarından kaçınabilir. Hem robotunuz düşmelere karşı kendisini korur hem de verilen görevin sürekliliğini sağlamış olur. Eğer, evinizde oda girişlerinde eşikler bulunuyorsa, robotlarda eşik atlama özelliğine de dikkat etmeniz gerekir. Bazı robotlar 10 mm hatta 20 mm yükseklikteki eşiklerden rahatlıkla geçebilir. Bazıları ise sadece düz zeminlerde çalışmaya programlanmıştır. Halı, kilim gibi zeminden hafif yükseltilerin üstüne çıkabilir ancak eşiklerden geçemez.

3. Temizleme Modları

3. Temizleme Modları

Robot süpürgeler, bir takım akıllı özelliklere de sahip. Bu özelliklerden birisi de farklı ihtiyaçlar için farklı temizlik modlarının sunulması. Evinizi süpürebilir, paspaslayabilir, hem süpürüp hem paspaslamayı aynı anda yapabilirsiniz.

Bazı robot süpürge modelleri, oda içerisindeki sert zemin ve halıyı ayırt edebilecek sensörlere sahiptir. Halı üstünde emiş gücünü artırır, paspaslama özelliğini ise sadece sert zeminde devreye alır. Tüm bu ayarlar robotunuzun akıllı yönetim uygulamalarından isteğinize göre ayarlanabilir. Bazı modellerde ise daha fazla alanı temizlemek için ekstra temizlik modlarına sahiptir. Bu modlar sayesinde duvar kenarlarını veya erişilmesi zor alanları da temizleme imkanlarına sahip olurlar.

4. Paspas

4. Paspas

Temizleme deneyimini geliştirmek için, kir, toz ve ince parçacıkları tek seferde temizleyerek temizleme işlemini kolaylaştıran paspas özelliğine sahip otomatik bir süpürgeyi tercih etmeyi düşünün. Bu sadece zamandan tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda paspaslamak alerjiyi tetikleyebilecek küçük parçacıkların toplanmasına da yardımcı olur.

Paspaslı robot süpürgelerinde de göz önünde bulundurulması gereken çeşitli özellikler bulunuyor.   Paspaslarını kendi kendine temizleyebilme özelliği olan süpürgeler olduğu gibi paspaslama işlemini yaparken sert zemin ve halı gibi zeminleri algılayabilen, sert zemin için paspas fonksiyonunu otomatik olarak devreye sokabilen robot süpürgeler gibi.

5. Gürültü Seviyesi

5. Gürültü Seviyesi

Dikkate alınması gereken bir sonraki özellik, genellikle ürün özelliklerinde belirtilen gürültü seviyesidir. Daha sessiz bir robot süpürge, özellikle ince duvarlı evler, bebekler veya evcil hayvanlar için gerekli olan huzurlu ve sakin bir yaşam ortamını destekler. Robot süpürgenizi gece çalışacak şekilde programlamanın rahatlığını hayal edin, böylece her zaman temiz bir zemine uyanabilirsiniz. Aramızdaki home ofis çalışanlar için daha az gürültülü bir robot süpürge, çevrimiçi iş toplantılarının sorunsuz geçmesini ve konsantrasyonun bozulmadan kalmasını sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aradığınız tüm özellikler Dreame'de!

Dreame, her türlü kullanıcıya hitap eden ürünler ve farklı özellikleri ile kullanıcıların arayışlarına çözüm sunuyor.

DreameBot L10s Pro / Hem minimalist hem çok güçlü

DreameBot L10s Pro / Hem minimalist hem çok güçlü

DreameBot L10s Pro, robot süpürge ve paspas özelliklerini birleştirirken, minimalist şarj istasyonu ile yer tasarrufu da sağlıyor. Süpürürken sunduğu dört emme seviyesi ve paspaslama yaparken kullandığı üç ayrı su kullanım seviyesi ile ahşap, fayans, halı, kilim ve diğer zemin kaplamaları için uyarlanabilir temizlik olanaklarını bir araya getiriyor.

5.300 PA emiş gücüne ulaşabilen DreameBot L10s Pro, bu gücüyle evdeki tüm alanları mükemmel seviyede temizleyebiliyor. DreameBot L10s Pro’nun paspas yapmak için kullandığı teknolojiler de benzersiz. Paspaslama için çift başlıklı döner paspas özelliği kulanan L10s Pro, fayans, parke gibi sert zeminlerden halı kaplı zeminlere geçişinde ise paspaslarını 7 milimetre kadar yükseltebiliyor.

Küçük ve orta büyüklükteki evler için ideal çözüm sunan L10s Pro, akıllı LİDAR navigasyon sistemi sayesinde 5-10 dakika içerisinde evin haritalamasını hızlı şekilde bitirebiliyor. Temizlik rotasını optimize ediyor. Üç boyutlu yapısal ışıklandırma ve LİDAR navigasyonu birleştiren DreameBot L10sPro, evi süpürürken karşısına çıkabilecek olan engelleri doğru bir şekilde tespit ediyor, masa ve sandalye gibi büyük nesnelerden kaçınıyor. Ayrıca, sahip olduğu sensörler L10s Pro’nun bir yerlere sıkışıp işleri yarım bırakmasının önüne geçiyor. L10s Pro, merdivenleri de algılayarak, düşmelere karşı kendisini koruyabiliyor.

Dreame L10s Pro’yu, Dreame Türkiye yetkili satıcılarından satın almak için tıklayabilirsiniz.

https://www.hepsiburada.com/dreame-bot-l10s-pro-robot-supurge-mop-rl56l-p-HBCV00003TU0QK?magaza=NEONB%C4%B0L

https://www.trendyol.com/dreame/bot-l10s-pro-robot-supurge-p-639417973?boutiqueId=620489&merchantId=968

https://www.amazon.com.tr/Dreame-fonksiyonlu-s%C3%BCp%C3%BCrge-haritalama-zeminler/dp/B0BDXSS63Z/

https://www.pazarama.com/dreame-bot-l10s-pro-robot-supurgemop-rl56l-p-6973734681798?magaza=neonbil

DreameBot L10s Pro / Teknik Özellikler

Emiş gücü: 5.300 Pa

Batarya Kapasitesi: 5,200 mAh

Su tankı kapasitesi: 190 mL

Toz Haznesi: 450L

Şarj Süresi: 6 Saat

Ses Düzeyi: 20 dB

Ağırlık: 3.7 kg.

DreameBot D10s / Erişilebilir robot ve paspaslama

DreameBot D10s / Erişilebilir robot ve paspaslama

DreameBot D10s, etkili, erişilebilir robot temizliği evinize getiriyor. DreameBot D10s, pratik özelleştirebilme olanakları, 5.000 Pa emiş gücü ve 5.200 mAh batarya kapasitesini, LDS navigasyon ve paspaslama özelliği ile birleştiren güçlü bir robot süpürge olarak dikkat çekiyor. Özelleştirilebilen özelliklerin başında ise paspaslama için gerekli olan su akış kontrolünü tam 30 farklı seviyede ayarlayabilmek geliyor. Bunun yanında, evinizdeki alanları zeminlerine göre işaretleyip temizlik için farklı görevler atayabiliyorsunuz.

D10s, 5.200 mAh bataryası ile 280 dakikaya kadar uçtan uca, kesintisiz bir temizlik olanağı sunarken, şarjı azaldığında, şarj istasyonuna geri dönerek kendisini şar ediyor. Şarjı tamamlanınca, temizliğe kaldığı yerden devam edebiliyor.

DreameBot D10s, sahip olduğu çok yönlü, kılsız kauçuk fırça sayesinde, halının derinliklerine inerek alttaki tozları silkerek temizliyor, sert zeminlerdeki kiri alıyor ve saçların dolaşmasını önleyerek evinize kapsamlı bir temizlik sağlıyor.  Hassas bir tampona sahip olan D10s tespit ettiği nesnelerden ustaca kaçınırken, evde etkili bir şekilde dolaşmaya ve temizlemeye devam ediyor.

Ayrıca, Siri, Alexa ve Google Asistan gibi akıllı asistanlarla entegrasyonu, sesli komutlarla robotunuzu kolayca yönetmenize olanak sağlıyor.

D10s’in sunduğu en güzel özelliklerden birisi ise canlı video yayını. Temizlik yaparken, canlı video özelliği ile evinizde neler olup bittiğini izleyebiliyorsunuz. Bu özellik, evde evcil hayvanı olan ve evden uzaklaştığında dahi bir gözlerini hayvan dostlarının üzerinde tutmak isteyen kullanıcılar için ideal.

Dreame D10s’yi, Dreame Türkiye yetkili satıcılarından satın almak için tıklayabilirsiniz.

https://www.hepsiburada.com/dreame-bot-d10s-robot-supurge-mop-pm-HBC00004ARANT

https://www.trendyol.com/dreame/bot-d10s-5000pa-emis-gucu-robot-supurge-mop-p-702382176?boutiqueId=620489&merchantId=968

DreameBot D10s / Teknik Özellikler

Emiş gücü: 5.000 Pa

Çalışma süresi: 280 dakika (Sessiz modda süpürme ve paspas)

Batarya Kapasitesi: 5,200 mAh

Toz Haznesi: 570L

Su tankı kapasitesi: 235 mL

Ses Düzeyi: 63 dB

Ağırlık: 3.7 kg.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın