Görüş Bildir
Haberler
Rize’ye Çay Çarşısı Kuruluyor: 'Dev İnce Belli Bardak' Heykeli Sosyal Medyanın Gündeminde

Rize’ye Çay Çarşısı Kuruluyor: 'Dev İnce Belli Bardak' Heykeli Sosyal Medyanın Gündeminde

Batuhan
30.07.2018 - 12:44 Son Güncelleme: 31.07.2018 - 10:57

Türkiye'de çayı ile ünlü Rize'de, içerisinde dev bardak heykelinin de yer alacağı 'Çay Çarşısı' kurulması için çalışma başlatıldı. Rize Ticaret Borsası'nca 9 bin 520 metrekare alan üzerinde kurulacak çarşı; Karadeniz'in yöresel mimarisindeki yapılarıyla inşa edilecek çay evleri, tadım ve satış reyonları, sinema salonları, restoranlar ve 'Çay Müzesi'nden oluşacak.

DHA'da yer alan habere göre, RTB tarafından sahil dolgu alanında, 9 bin 520 metrekare alan üzerinde ‘Çay Çarşısı’ kurulması için proje hazırlandı.

Proje 10 milyon TL'ye mal olacak

Proje 10 milyon TL'ye mal olacak

Çay Çarşısı, 4 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak ve Karadeniz’in yöresel mimarisindeki yapılarıyla inşa edilecek çay evleri, çay tadım ve satış reyonları, sinema salonları, sergi alanları, restoranlar ve ‘Çay Müzesi’nden oluşacak.  

Dev bardak heykelinin de yer alacağı ‘Çay Çarşısı’nın çevre düzenlemesinde, çay bahçesi konseptine uygun peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak proje, 1,5 yılda tamamlanacak.

"Rize'nin yüz akı olacak"

"Rize'nin yüz akı olacak"

RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, projenin, Rize’nin yüz akı olacağını belirterek, kentin önemli turizm destinasyon alanına kavuşacağını söyledi. Erdoğan, “Özellikle sembol olarak kullanacak olduğumuz çay bardağı ile 26 tane özel firma çaylarının satıldığı çarşısıyla içerinde yer alacak 3D sinemasıyla restoranıyla müzesiyle farklı tekniklerle demlenmiş çayların sunumunun yapıldığı alanlar ile birlikte turizm anlamında katkı sağlayacak çok güzel bir projeye imza atıyoruz” dedi.

"Turistler ‘Evet, işte çayın memleketine geldim’ diyecekler"

"Turistler ‘Evet, işte çayın memleketine geldim’ diyecekler"

Birkaç ay içerisinde başlanacak projenin 1,5 yılda tamamlanacağını kaydeden Erdoğan, “İnsanlar, burası tamamlanınca ve o büyük çay bardağı sembolünü görünce, ‘Evet, işte çayın memleketine geldim’ diyecekler. Buraya getirdiğimiz yerli ya da yabancı her turistin memleketine veya ülkesine döndüğünde arkadaşlarına Karadeniz’de gezilecek yerler arasında muhakkak ‘Çay Çarşısı’nı önereceğini ve burayı gezmelerini tavsiye edeceğine eminim. Biz bunu onlara söyleteceğiz” diye konuştu.

Projenin gündeme gelmesinin ardından sosyal medyadan da tepkiler geldi...

Projenin gündeme gelmesinin ardından sosyal medyadan da tepkiler geldi...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
191
152
105
37
33
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
melih baykurt

tamam kötü değil yapılsın tabi ki yapılacak yerel simge sonuçta ama neden bunu yaparken tüm dünya hayran kalacak kafası yaşıyorlar en fazla rizenin ergenleri... Devamını Gör

Fısdıkcı Şahab

olur mu canım turistler (rizeye de ne kadar turist gidiyosa artık asfasdasd) burası çayın ana vatanıymış diyecek onu görünce

aesthetica07

Rize il sınırı değiştirilsin. Çay bardağı şeklinde olsun.

Mütefekkir

Antep de baklava şeklinde olsun