Görüş Bildir
Haberler
Rio Olimpiyatları Kapanış Töreniyle Sona Erdi

Rio Olimpiyatları Kapanış Töreniyle Sona Erdi

Enver K.
22.08.2016 - 12:55

2016 Rio Olimpiyat Oyunları, 78 bin kişi kapasiteli Maracana Stadı'nda düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maracana Stadı'nda yapılan ve TSİ 02.00'de başlayan törende, yağmurlu havanın da etkisiyle tribünlerdeki boşluklar dikkati çekti.

Üç saat süren ve Brezilya kültüründen kesitler sunan törenin sanat direktörlüğünü Rosa Magalhaes yaptı.

Lapa Su Kemeri, Kesmeşeker ve Corcovado Dağları gibi Rio de Janeiro kentinin simge yerleri ile olimpiyat halkasının koreografik şekilde sergilenmesiyle başlayan törende, daha sonra Brezilya'nın milli marşı çalındı.

Oyunlara katılan 207 ülkenin bayrakları, sporcuları tarafından stada getirildi. Türkiye'nin bayrağını olimpiyatlarda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül taşıdı.

Rio 2016'nın son madalya töreni, erkekler maratonda dereceye giren ilk 3 sporcu için gerçekleştirildi.

Ünlü isimler sahne aldı

Ünlü isimler sahne aldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yerel dans ve müziklere yer verilen törende birçok ünlü sanatçı da sahne aldı.

Kapanış töreninde Martinho Da Vila, Roberta Sa, Kygo, DJ Dolores, DJ Mika Mutti, Julia Michaels, Luis Gonzaga, Lenine ve Mariene De Castro gibi sanatçılar performanslarını sergiledi.

Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes, olimpiyat bayrağını Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach'a teslim etti. Bach ise bayrağı 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Japonya'nın başkenti Tokyo'nun valisi Yuriko Koike'ye devretti. Devir töreninden sonra Japonya'nın milli marşı çalındı ve Japonya gösterisini sundu.

''Teşekkürler Rio, tebrikler Brezilya''

''Teşekkürler Rio, tebrikler Brezilya''

Rio 2016 Organizasyon Komitesi Başkanı Carlos Arthur Nuzman, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, oyunlara başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptıklarını belirterek Brezilya halkına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ise Rio de Janeiro'yu kutlayarak, ''Olimpiyat oyunları ev sahipliğini başarıyla yerine getiren Brezilya'ya teşekkür ediyorum. Brezilya, bu başarıyla gurur duyabilir. Hepimize ilham kaynağı oldunuz. Teşekkürler Rio, tebrikler Brezilya.'' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından 17 gündür statta yanan olimpiyat meşalesi söndürüldü ve oyunlar resmen sona erdi.

Tören, samba ve havai fişek gösterileriyle tamamlandı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
8
6
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Therewasauser

2012 daha iyiydi be

Therewasauser

Şehir ve konum olarak Rio daha iyi bence.Fakat Rio'da bir yanda olimpiyatlar olurken diğer yanda sokaklarında her trülü pislik var.

goodbyehuzur

özlicem lan