Görüş Bildir
Haberler
Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda Madalya Yarışında Yer Alan 79 Engel Tanımayan Sporcumuz

etiket Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda Madalya Yarışında Yer Alan 79 Engel Tanımayan Sporcumuz

Fulin
02.09.2016 - 14:26 Son Güncelleme: 08.09.2016 - 09:39

Bilindiği üzere Olimpiyatlar sona erdikten bir süre sonra aynı şehirde Paralimpik Oyunları yapılıyor.  Rio Paralimpik Oyunları, Maracana Stadyumu'ndaki görkemli açılış töreniyle başladı. Türkiye oyunlarda, bedensel engellilerde 49, görme engellilerde 29 ve özel sporcularda 1 olmak üzere toplamda 79 sporcu ile mücadele verecek.  

Bedensel Engelliler Federasyonu, Görme Engelliler Federasyonu ve Özel Sporcular Federasyonu'nun sporcular gönderdiği Milli Takımımıza başarılar diliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Paralimpik Oyunları'na 49 sporcu gönderdi

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Paralimpik Oyunları'na 49 sporcu gönderdi

Atıcılık

Atıcılık

Bedensel Engelliler Federasyonu'na bağlı sporcuların yer aldığı Atıcılık takımızın kadrosu şu şekilde: Muharrem Korhan Yamaç, Cevat Karagöl, Savaş Üstün, Hakan Çevik, Murat Oğuz, Çağla Atakal, Ayşegül Pehlivanlar, Aysel Özgan, Suzan Çevik. Kısa ve orta mesafede tabanca ve tüfek kategorilerinde sporcularımız mücadele edecek.

Masa Tenisi

Masa Tenisi

Bu önemli spor dalında milli takımımız 9 kişi ile temsil ediliyor. Sporcu sayımız göz önüne alındığında madalya şansımızın yüksek olduğu söylenebilir. Elbette bu dalda Uzakdoğulular'ın başarısını göz ardı etmemek gerekiyor. Sporcularımızın listesi şu şekilde: Neslihan Kavas, Ümran Ertiş, Kübra Korkut, Abdullah Öztürk, Ali Öztürk, Nesim Turan, Hatice Duman, Nergiz Altıntaş, Süleyman Vural.

Okçuluk

Okçuluk

Bir diğer başarı beklediğimiz branş olan okçulukta da iddialı bir kadroya sahibiz. Sporcularımız şu şekilde: Handan Biroğlu, Erdoğan Aygan, Bülent Korkmaz, Zehra Özbey Torun, Merve Nur Eroğlu, Naci Yenier, Ömer Aşık, Sadık Savaş.

Atletizm

Atletizm

Paralimpik Oyunları'nın da en önemli branşı olarak dikkat çeken atletizmde takımımız biraz az sporcudan oluşuyor. Ancak mutlak başarı beklediğimiz sporcularımız mevcut. Sporcularımızın isimleri: Hamide Kurt, Zübeyde Süpürgeci, Zeynep Acet, Nurşah Usta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halter

Halter

Halter branşında olmazsak, olmazdı. 4 sporcu ile temsil edileceğimiz bu branştaki sporcularımız; Nazmiye Muratlı, Sibel Çam, Dilfiroz Kuzdağı şeklinde.

Yüzme

Yüzme

İçinde Avrupa Şampiyonu sporcumuzun da bulunduğu Yüzme, oyunlarda en çok ilgi görecek branşların içinde yer alıyor. Sporcu listemiz: Beytullah Eroğlu, Özlem Kaya, Sevilay Öztürk.

Tekerlekli Sandalye Tenisi

Tekerlekli Sandalye Tenisi

Ülkemiz tek isimle bu branşta temsil edilecek. Milli sporcumuzun adı Büşra Ün.

Tekerlekli Sandalye Basketbolu

Tekerlekli Sandalye Basketbolu

Bir diğer başarı beklediğimiz branş olan tekerlekli sandalye basketbolu takımız takım sporlarında ülkemizi temsil eden sporcularımız olacak. Takım kadromuz şu şekilde: Özgür Gürbulak, İbrahim Yavuz, Kaan Dalay, İsmail Ar, Deniz Acar, Cem Gezinci, Fikri Gündoğdu, Ferit Gümüş, Yasin Cırgaoğlu, Uğur Toprak, Selim Sayak, Kemal Kaan Şafak.

Görme Engelliler Spor Federasyonu oyunlara 29 sporcu ile katılıyor.

Görme Engelliler Spor Federasyonu oyunlara 29 sporcu ile katılıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda

B1 Futbol

B1 Futbol

Avrupa Şampiyonu apoletleri ile oyunlara gidecek takımımızdan beklentiler çok büyük. Kadromuz şu şekilde: Emrah Öcal, Kahraman Kurbetoğlu, Celal Çoban, Ercan Bayraktar, İbrahim Üzüm, Abdullah Sümer, Recep Aydeniz, Ali Aktaş.

Kadınlar Golbol

Kadınlar Golbol

İzlemesi çok heyecanlı bu sporda kadın takımımız İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinletmek için elinden geleni yapacak. Kadroda; Sümeyye Özcan, Buket Atalay, Gülşah Düzgün, Seda Yıldız, Sevda Altınoluk, Neşe Mercan yer alıyor.

Erkekler Golbol

Erkekler Golbol

Erkeklerde de bu branşta iddialıyız. Takımızda bulunan isimler şu şekilde: Hüseyin Alkan, Tuncay Karakaya, Ekrem Gündoğdu, Sercan Kaya, Abdullah Aydoğdu, Yunus Emre Akyüz.

Judo

Judo

Judo takımımızda Dursun Hayran, İbrahim Bölükbaşı, Ecem Taşın, Mesme Taşbağ isimleri yer alıyor. Bu isimlerden Dursun Hayran bundan önceki oyunlarda ülkemizi halter branşında temsil etmişti.

Atletizm

Atletizm

Görme engelli sporcularımız atletizm branşında başarı peşinde koşacaklar. Kadrodaki isimler şu şekilde: Semih Deniz, Hasan Hüseyin Kaçar, Büşranur Tırıklı, Öznur Alamur, Mehmet Tunç.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özel Sporcular Federasyonu tek sporcu ile oyunlara katılıyor.

Özel Sporcular Federasyonu tek sporcu ile oyunlara katılıyor.

Atletizm

Atletizm

Mihriban Kaya ülkemizi temsil edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
347
137
16
11
9
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
theCENK

Göğsünüzdeki ay yıldız en çok size yakışıyor.

bukrek

Allah yar ve yardımcınız olsun.

mekanikdesign

Helal olsun lan size