Görüş Bildir
Haberler
Rasim Öztekin, Ferhan Şensoy'dan Aldığı Kavuğu Şevket Çoruh'a Devredecek

etiket Rasim Öztekin, Ferhan Şensoy'dan Aldığı Kavuğu Şevket Çoruh'a Devredecek

Ulaş
27.08.2020 - 12:26

Tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, Ferhan Şensoy'dan devraldığı Hasan Efendi'nin kavuğunu Şevket Çoruh'a vereceğini açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rasim Öztekin, Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun önemli bir simgesi olan kavuğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle 20 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenecek törende Şevket Çoruh'a devredecek.

'Kalbim kavuklu olarak tiyatro yapmama izin vermedi.'

Kavuğu dört yıl önce Ses Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle ustası Ferhan Şensoy'dan teslim alan Rasim Öztekin, yaşadığı kalp rahatsızlığı yüzünden tiyatro yapamadığını belirterek şunları söyledi:

“Kavuğu aldığım yaz, kalp yetersizliğinin yanına ciddi ritm problemleri de eklenince doktorum canlı performansı yasakladı. Kalbim, Kavuk'lu olarak tiyatro yapmama izin vermedi. Aslında bir bakıma kalp hastalığı nedeniyle çok sevdiğim tiyatrodan malulen emekli oldum. Projeyi, senaryosunu, çalışma koşullarını seçebildiğim, yorulduğumda dinlenebildiğim sinema ve dizi projelerinde yer alarak sanatın içinde bir şekilde var olarak moral buldum. Durum böyle iken, kavuğu çok bekletmeden bir tiyatrocu kardeşime devretmeye karar verdim.

Şevket Çoruh'u överek kavuğu devredeceğini belirten Öztekin tiyatroseverleri törene davet etti.

Şevket Çoruh'u överek kavuğu devredeceğini belirten Öztekin tiyatroseverleri törene davet etti.

Büyük özverilerle ‘Baba Sahne'yi’ kuran, zorlu koşullarda tiyatro yapmaya ve tiyatroyu yaşatmaya çalışan Şevket Çoruh'a Türk Tiyatrosu'na bugüne kadar yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı kavuğu devredeceğim. Tiyatroya gönül verenleri 20 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirilecek Kavuk Devir Teslim Töreni'ne bekliyoruz.”

Kavuk geleneği nedir?

Kavuk geleneği nedir?

Meddahlık geleneği olarak kabul edilen kavuk devri ilk olarak Kel Hasan'dan İsmail Dümbüllü'ye yapılmıştır. 1968 yılında ise dönemin en yetenekli ve komik ortaoyuncusu olarak kabul gören Münir Özkul'a devredilmiştir.

1989 yılında da Münir Özkul'dan Ferhan Şensoy'a devredilen kavuk 12 Mayıs 2016'da Rasim Öztekin'e devredilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
324
93
40
13
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ataturkkizi

Şevket Çoruh'u tiyatrosunda izlemiş biri olarak konuşuyorum bence çok doğru bi karar olmuş. Yıllardır kafamdaki Mesut komiser rolünü adama o kadar yapıştırmı... Devamını Gör

beyazyumurta

Tiyatroyu takip edenler Baba Sahne ve oyunlarını bilirler. Beklediğim bir şeydi. Çok mutlu oldum ben.

Arda Böke

Güzel bir seçim yapmış