Görüş Bildir
Haberler
Ramazan Gelmeden Pideye İkinci Zam Konuşuluyor

Ramazan Gelmeden Pideye İkinci Zam Konuşuluyor

Her alanda fiyat artışları hız kesmiyor. Özellikle temel gıdada yapılan zamlar gelir düzeyi düşük vatandaşın belini bükerken, harcamalar sadece temel ihtiyaçlarla sınırlanıyor. 

2 gün sonra başlayacak olan Ramazan, eskiden sıcak pide kuyruğu demekti. Şimdi ise kuyruklar ya azalacak ya da uygun fiyatla satış yapılan yerlerde oluşacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fırınlar kendilerine göre fiyatlandırıyor

Fırınlar kendilerine göre fiyatlandırıyor

Sözcü'den Taylan Büyükşahin haberine göre, Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar yaptığı açıklamada maliyet artışlarının fırınlar tarafından karşılanamaması ile her işletmenin kendi başına hareket ederek fiyatlandırma ve gramaj oluşturduğunu açıkladı. 

Ramazan pidesinin 400 gram olması gerektiğini bunun altında kalan pidenin kuruduğunu belirten Kolivar, pidelerin bu yıl 330 grama inerek 6 liradan fiyatlandırılacağının açıklanmasına rağmen fırınların birçoğunun buna uymayarak 400 gramlık pidenin fiyatının 7,5-10 lira arasında olacağını belirtti.

Önceki Ramazanlara göre, ekmek satışlarında bile gözlemlenebilen durumun pide satışlarını etkilemesini beklendiklerini açıklayan Kolivar pide de susam tartışmasına da noktayı koydu ve şöyle dedi: 

“Yumurtasız menemen nasıl olmuyorsa susamsız pide de olmaz.”

TMO'dan buğdaya zam

TMO'dan buğdaya zam

BloombergHT'den İrfan Donat haberine göre, savaş etkisiyle dünya çapında yükselen buğday fiyatlarının ardından, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) de un sanayicilerine sattığı ekmeklik buğday fiyatlarına yüzde 21-22 oranlarında zam yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Olsun. Ben hep 2 liralık pide alıyorum :D

rcpbyrm

lozanın gizli maddeleri kudurdu yine , ümmeti en mübarek ayda bölmeye çalışıyor.

dasdasd

bu yapılan zamlar dinimize yapılan saldırılardır. sorumlular tesbit edilip cezası verilmeli. siz sayın cb'mizden iyi mi bileceksiniz ekonumiyi