Görüş Bildir
Haberler
Rahatına Düşkün Kadınların Yaza Özel Olmazsa Olmaz Güzellik Rehberi

etiket Rahatına Düşkün Kadınların Yaza Özel Olmazsa Olmaz Güzellik Rehberi

Hazal Yazıcı
04.07.2018 - 18:03 Son Güncelleme: 06.07.2018 - 01:59

Birçoğumuzun sabırsızlıkla beklediği yaz mevsimini neredeyse yarıladık. BuzzFeed'den derlediğimiz bu içerikte sizlere rahatına düşkün, süsten uzak ve sade kadınların bu sıcak aylarda güzellik, makyaj ve moda konusunda nasıl tercihler yaptığını anlattık. Eğer sen de bu saydıklarımızı yapan biriysen, aramıza hoş geldin!

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/ailbhemalone...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Makyajımızı olabildiğince minimal tutarız.

Kontür, bronzer benzeri yoğun ten ürünlerini pek kullanmayız. Yazın bunları uygulaması ayrı dert, gün içinde tazelemek ise apayrı bir zahmettir bizim için. Bunlar yerine ruj ve akmayan bir maskara daha kolay bir alternatiftir. Güneş korumalı renkli nemlendiriciler yaz günleri kurtarıcımızdır. 

Makyaj bir sanattır. Güzel olması için de emek gerektiriyor doğal olarak. Biz hiç bulaşmayalım diyoruz sadece.

2. "Kesin ip var."

Düzgün eyeliner çekebilen hemcinslerimizi her fırsatta takdir ederiz. Nasıl becerebiliyorsunuz? Yazın üşenmiyor musunuz? Ve neden akmıyor tüm gün? Anlatsanıza biraz. Aklımızda deli sorular...

3. Önce kafamız rahat olmalı bi' kere!

Saçımızı doğal haliyle veya basit bir örgüyle kullanmaya da sıcak bakarız bu sıcak aylarda. Isı ile yapılan bukleler, birden fazla saç ürünü gerektiren modeller, düğün fotoğraflarından fırlama topuzlar falan gündelik hayatta çok fazla tercih ettiğimiz tarzlar değildir.

4. At kuyruğu saç modeli bir lütuftur, özgürlüktür.

tinypic.com

At kuyruğu en çok kullandığımız modellerden biridir. Yaz aylarında pratik olması dışında yağlı saçı kurtarma ve yüzü sıkı göstermek gibi bonus özellikleri de vardır bu saç modelinin. Yazın bir başka vazgeçilmezimiz olan kuru şampuanla pek tatlı bir çift olurlar.

5. Yok gibi!

Tiril tiril elbiselere bayılırız! Hem tek parça oldukları için kombin yaparken zorluk çıkarmaz hem de yazın pişirmez. Bir de biraz rüzgarlı bir günse fotoğraflarda baya güzel çıkıyor benden söylemesi. Bu cici elbiselerin altına da topuklu ayakkabıdan ziyade düz taban sandaletleri tercih ederiz genellikle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kişisel bakımın da bir zamanı var.

İstenmeyen tüyleri kimse istemiyordur eminim. Fakat onları almanın da bir vakti ve zamanı vardır bizim için. Ertesi gün etek giyeceksek bacaklar itinayla alınır mesela. Diğer konularda da böyledir bu. Anladınız siz...

7. Tepeden tırnağa pratiklik tam bizlik!

Sevdiğimiz iki tür oje vardır: Uzun sürece kalıcı olanlar ve bozulduğunda birkaç gün daha idare edebilecek 'güvenli' renkler. Bu ikisinin kesişim noktası tadından yenmez işte. 

Üşengeçliğimizin tavan yaptığı günlerde bozulmuş ojelerin üzerinden daha koyu renkle başka bir ojeyle geçtiğimiz gerçeğini de göz ardı etmeyelim.

8. Siyah, beyaz, mavi. Değil mi?

Gardırobumuzun olmazsa olmaz parçaları jeanler, beyaz tişörtler ve sneaker ayakkabılardır. Hem rahat hem şık. Daha ne olsun? Hepsinden birkaç tane vardır bizde. Aynı gibi görünseler de yerleri çok ayrı valla.

9. Biri moda mı dedi?

Bir zamanlar sebepsizce aldığımız topuklu ayakkabılar, elbiseler ve aksesuarlar yılın birkaç özel günü dışında dolabımızın bir köşesinde gözleri yaşlı bir şekilde beklerler. Beğenmediğimizden falan değil, sadece elimiz onlara gitmiyor.

10. Güzele güzel demekten çekinmeyiz.

Süslü, bakımlı, şık kadınlara hayran kalırız. Bunu da dile getirmekten çekinmeyiz. Bir anlığına bize de ilham gelse de iş icraata geçmez çoğu zaman. Beceremediğimizden değil ya. Uğraşmak istemiyoruz sadece. Sadece saçımızı öyle yapmaya çalışsak yarım saat kafadan gitti bi' kere. Ohoo...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güzel bir tatili asla geri çevirmeyiz!

Birçok kadın gibi güneşlenmek ve bronzlaşmak hoşumuza gider elbette. Her ne kadar zaman zaman sıcaktan şikayet etsek ve sıkılsak da tatilin tadını çıkarmayı iyi biliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
208
62
45
30
8
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gizemakay

BOKTANLI iÇERİK

Ender Deniz

Taylor 6