Görüş Bildir
Haberler
Quentin Tarantino Karakterleri Top 10

Quentin Tarantino Karakterleri Top 10

Brkymn384
27.07.2014 - 00:12 Son Güncelleme: 27.07.2014 - 01:09

Tarantino ve Bi'acayip Karakterleri (Dikkat Ağır Spoiler İçerir)

Tarantino'nun hayal gücünden çıkma pek çok hikayeyi hayranlıkla izledik, pek çok karakteri sevdik. Peki Top 10 yapılacak olsa bu karakterler hangileri olurdu. Watchmojo bizim için bu soruyu cevaplamış. E listeyi paylaşmazsan ayıp olur. Siz de beğendiğiniz karakterleri yorumda savunarak listeye destek verebilirsiniz.

Kaynak: http://www.youtube.com/watch?v=1Di2Im...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Shosanna Dreyfus

10. Shosanna Dreyfus

Film: Inglourious Basterds (Sossuzlar Çetesi)

Oyuncu: Mélanie Laurent

Ailesi naziler tarafından katledildikten sonra hayatta kalarak kendi emekleriyle ayakta tuttuğu sinemayı intikam için yakışı bizi karaktere bağlayan en önemli özelliği. Ayrıca Laurent'in güzelliği ve mimiklerini de es geçmemek lazım.

9. Drexl Spivey

9. Drexl Spivey

Film: True Romance (Çılgın Romantik)

Oyuncu: Gary Oldman

Bu adamdan dah fazla p*zevenk olunamaz. Aynı zamanda uyuşturucu satıcısı ya da hırsızı. Altın, krom dizleri ve kendini zenci sanışı karakteri özel kılıyor. Aksanı da ayrı bir dert. Gary Oldman'ın oyunculuğuna diyecek yok her zamanki gibi.

8. Jackie Brown

8. Jackie Brown

Film: Jackie Brown

Oyuncu: Pam Grier

Birçok niteliksiz suçlunun arasında bu hostes veya kara para aklayıcı her zaman hızlı sohbetlere ve silahlara hazır. ATF ve kendi patronunu mutlu sonla tüketmesi de karaktere ayrı bir hava katıyor.

7. Dr. King Schultz

7. Dr. King Schultz

Film: Django Unchained (Zincirsiz)

Oyuncu: Christoph Waltz

Kelle avcısı bir Alman, vahşi batıda bir siyahiyle at sırtında dolaşmak adına eski sahiplerini öldürmek kölenin için satıldığı köle tüccarlarını öldürerek olaya girince daha baştan kalbimizde yer etmişti. Şeref yoksunu olduğunu düşündüğü insanlarla el sıkışmamak için ölmeyi göze alabilen abimiz aynı zamanda ölümüne sakin bir karakter olmasıyla da bilinir. Zaten Waltz yine döktürünce film tadından yenmez oldu.

6. Mr. Pink

6. Mr. Pink

Film: Reservoir Dogs (Rezervuar Köpekleri)

Oyuncu: Steve Buscemi

İsmini ısrarla değiştirmeye çalışan fakat başarılı olamayan karakter. Hayarını iki defa kurtarmayı başaran köstebek. Aynı zamanda hiç bahşiş istenmemesi gereken karakterdir kendisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Django Freeman

5. Django Freeman

Film: Django Unchained (Zincirsiz)

Oyuncu: Jamie Foxx

Özgürlüğe giden yolda her türlü vahşet mübahtır dedirten ağır western karakter. Zincirlerinden kurtulduğu gibi köle tacirlerine yaptıklarıyla kendisini bir Malcolm X edasıyla izledik. Silah kullanmadaki yeteneği zaten uç noktada. Ayrıca kendisi Tarantino'yu öldüren karakterlerdendir.

4. Vega Kardeşler: Vic & Vincent

4. Vega Kardeşler: Vic & Vincent

Filmler: Pulp Fiction (Ucuz Roman), Reservoir Dogs (Rezervuar Köpekleri)

Oyuncular: John Travolta, Michael Madsen

Biri işkence için kulak kesecek kadar piskopat, diğeri arka koltuktaki rehineyi vuracak kadar salak. Bilinmeyen bir detay ise Tarantino dünyasında Vic ve Vincent gerçekten kardeşlerdir ve aynı mafya örgütüne bağlıdırlar.

3. Hans Landa

3. Hans Landa

Film: Inglourious Basterds (Soysuzlar Çetesi)

Oyuncu: Christoph Waltz

Naziliği sanat haline getirmiş, yabancı hayranı psikopat karakter. Hans Landa'nın yaptıkları, dikkati ve yetenekleri onu tarihi sirkülasyonuyla oynanmış bir filmde en beklenmeyen noktaya getirse de nazidir yeridir demekten başka çare yok.

2. Beatrix Kiddo

2. Beatrix Kiddo

Film: Kill Bill

Oyuncu: Uma Truman

Bu karakter kadar intikamına bağlı kaç karakter gelip geçmiştir acaba desek bir elin parmaklarını geçmez. Sarı kıyafeti ve Hanzo kılıcıyla ilk filmden Bill ölene kadar 'oh my god' ve hatta 'holly shit' dedirten bir serilikle kesip biçerek bize unutulması güç dakikalar yaşattı. Helal olsun kadına!

1. Jules Winnfield

1. Jules Winnfield

Film: Pulp Fiction (Ucuz Roman)

Oyuncu: Samuel L. Jackson

Karakteri başlı başına ayak masajı muhabbetiyle değerlendirenlere kıl olduğumuz, incil ve restoran sahnelerinde kendini kanıtlamış büyük Tarantino karakteri. Esprili tavrı karakterin karizmasını bozmayıp ayrı bir hava da kattı zaten. Ama tanrının adamı ayakları biraz ucuzlaştımadı diyemeyeceğiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
0
0
0
0