Görüş Bildir
Haberler
Queen'in Kayıp Konser Kaydı Çıkıyor

Queen'in Kayıp Konser Kaydı Çıkıyor

adem kara
18.06.2014 - 14:54

Queen, uzun süredir kayıp olan bir konser kaydını yayımlayacak

İngiliz efsane rock grubunun aslında 1974 yılında piyasaya sürmeyi planladığı “Queen: Live at the Rainbow ‘74”, grubun Londra Rainbow Theatre’da verdiği üç konserin kayıtlarını içeriyor ve kırk yıl gecikmeli olarak bu yılın Eylül ayında çıkması bekleniyor.

Freddie Mercury’nin aynı adlı tablodan esinlenerek yazdığı “The Fairy Feller’s Master-Stroke”ın tek canlı kaydı da bu albümde yer alacak.

Rainbow konserlerinden ilki 31 Mart 1974’de gerçekleşti. 3000 kişi kapasiteli salonun tamamen dolu olduğu konser, Queen’in ilk dört albümünün prodüktörlerinden Roy Thomas Baker tarafından kaydedildi. “The Fairy Feller’s Master-Stroke” tek canlı versiyonu da bu konserde kaydedildi. Kaydın, o dönemde grubun üçüncü albümü olarak yayımlanması planlanmıştı fakat grup daha sonra konser albümü fikrini rafa kaldırıp “Sheer Heart Attack”ı piyasaya sürdü.

Şimdi gruptan Brian May ve Roger Taylor bu konserle beraber aynı yıl Kasım ayında gerçekleşen iki konserin daha kayıtlarını yeniden düzenleyerek Eylül ayında piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Milliyet Sanat

Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
1
0
0
0
0