Görüş Bildir
Haberler
Putin: 'Türkiye'de Doğalgaz Merkezi Kurulabilir'

Putin: 'Türkiye'de Doğalgaz Merkezi Kurulabilir'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Avrupa'ya yönelik yakıt ve doğalgaz kaynaklarımız için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlayarak Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulabilir' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Putin, Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası kapsamında küresel enerji piyasalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hatlarına yönelik 'terör saldırıları' gerçekleştirildiğini dile getiren Putin, 'Bu saldırılar, kritik öneme sahip tüm enerji, ulaşım ve iletişim altyapılarının artık tehdit altında olduğunu gösterdi. Kuzey Akım sabotajlarının arkasında kim var? Elbette Rusya ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri koparmak ve pazarı ele geçirmek isteyenler var' diye konuştu.

Kuzey Akım 2'de sağlam kalan hat üzerinden Avrupa'ya doğalgaz sevkiyatı gerçekleştirebileceklerini belirten Putin, 'Rusya, kışın dahil Avrupa'ya enerji sevkiyatına hazır, top onların sahasında. Kimseye yönelik bir kısıtlama yapmıyoruz. Bu sonbahar ve kış döneminde sevkiyatlar gerçekleştirebiliriz' dedi.

"Kuzey Akım hatlarında kaybedilen hacimleri Karadeniz'e yönlendirebiliriz"

"Kuzey Akım hatlarında kaybedilen hacimleri Karadeniz'e yönlendirebiliriz"

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2'de kullanılamayan kapasitelerin TürkAkım boru hattı üzerinden kullanılabileceğini söyleyen Putin, 'Baltık Denizi'nde Kuzey Akım hatlarında kaybedilen hacimleri Karadeniz'e yönlendirebiliriz. Böylece, Avrupa'ya yönelik yakıt ve doğalgaz kaynaklarımız için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlayarak, Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulabilir' ifadelerini kullandı.

Öneriye Türkiye'den yanıt: "Değerlendirmek için erken"

Öneriye Türkiye'den yanıt: "Değerlendirmek için erken"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulabilir' ifadelerini değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Avrupa'ya alternatif rotalardan gaz sevkiyatı konusuna gelince bunu biz de ilk defa duymuş olduk. Dolayısıyla henüz değerlendirmek için erken. Bu tip uluslararası projelerin fizibilitelerinin hazırlanması, hukuki, teknik, ticari yönlerinin masaya yatırılması gerekiyor. Ama Türkiye Rusya ile bu ve buna benzer çeşitli uluslararası projeleri zamanında gerçekleştirmiş iki partner. Türk Akım bunlardan birisi... Bunlar oturulup konuşulup değerlendirilmesi gereken hususlar'  dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
10
6
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yönetici Bilal

Doğalgaza zam geliyor demek ki, hazır olun.

Ayşe Haseki

Onlar da sonradan İncirlik gibi bir üs kurarlar. Amerika, Rusya, Katar, Suriye, Afganistan, Pakistan, Özbek, Türkmen, Azeri, Moldova, hepsi gelsin, yerleşsin... Devamını Gör

Malum Şahıs

bu laf bana biraz abartı geldi al şu keyif çayını iç

syborg

putin kemiği attı bakalım bizimkiler ne kadar yukarı zıplayabilir.. yalnız herif, Rusya ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkiler, diyor.. yetmiyor, Avrupa'ya... Devamını Gör