Görüş Bildir
Haberler
Putin Nerede? 5 Teori

Putin Nerede? 5 Teori

15.03.2015 - 02:23 Son Güncelleme: 15.03.2015 - 03:20

Rusya'da gündemin birinci maddesi ne rublenin değer kaybetmesi ne de Ukrayna. Rusya tek bir şeyi merak ediyor: 'Putin nerede?'

Putin neredeyse 10 gündür ortalıkta gözükmüyor. Bir çok etkinliği, Kazakistan gezisi ve Rus İstihbarat Teşkilatı FSB yöneticileri ile yapacağı toplantılar da iptal edildi. Herkes Putin'in nerede olduğunu bulmaya çalışırken, ortaya çıkan iddialar da gittikçe ilginçleşiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kız arkadaşı doğum yaptı. İsviçre'de

1. Kız arkadaşı doğum yaptı. İsviçre'de

Yukarıdaki hanımefendi kim diyeceksiniz?  Alina Kabayeva. Tam adı 'Alina Marat Kızı Kabayeva.' Evet kendisi Tatar ve 1983 doğumlu, 1.66 boyunda, 50 kilo. Eski bir ritmik jimnastikçi olan Kabayeva'nın biri 2004 Atina Olimpiyatlarında olmak üzere tam 41 altın madalyası var. 2007 yılında Putin'in partisinden milletvekili seçilen Alina hanımefendi, 2014 yılına kadar da aktif bir siyasi kariyere sahipti. 

Kendisinin Putin ile 2008 yılından beri birlikte olduğu biliniyor. Putin'in 2014 yılında boşanmasından sonra ise bu ilişki 'resmi' hale geldi. Putin boşandıktan sonra yaptığı bir açıklamada, kendisinin bir ilişkisi olup olmadığı yönündeki sorulara şu cevabı verdi:

 'Geçenlerde Avrupalı önemli bir iş adamıyla oturup konuşuyorduk. Bana 'Aşık olduğun biri var mı' diye sordu 'Evet' dedim. Bu sefer 'Peki o da sana aşık mı' diye sordu. Ona da 'Evet' dedim. 'Tanrıya şükürler olsun' diyip bir votka içti.'

Döneminde yaklaşık 250 gazetecinin öldürüldüğü Putin'in böyle romantik bir yönü olduğunu bilmek de insanı şaşırtıyor. Tabloid basına göre Alina hanımefendi son derece uysal, sevgi dolu, enerjik ve güçlü bir kişilik. Duma'da Putin'in zevcesi olması sebebiyle diğer milletvekillerinin çok farklı şekilde ilgi gösterdiği Alina hanımın Putin'in kalbini nasıl kazandığını ise herhalde ileride yazarlar Rus Devlet Başkanı'nın biyografisini kaleme alırken detaylı bir şekilde anlatacak. 

Biz konumuza dönelim, söylentilere göre hamile olan Kabayeva doğum yapmak için İsviçre'ye gitti ve Putin de kendisine eşlik etmekte. Yakında Rusya'ya çocuğuyla birlikte dönecek. (Kaynak: Blick) Yani korkacak bir şey yok, Büyük Patron kaldığı yerden işlerin başına dönmek için gün sayıyor.

2. Kremlin'de Çatlak

2. Kremlin'de Çatlak

Bu adamcağız gerçekten böyle James Bond gibi takılmayı çok seviyor. Gizli servis alışkanlığı olsa gerek, harekete, maceraya düşkün bir insan. Ancak çevresinde sorunlar baş gösterdiğinde maceranın tam kalbine doğru bir atlayış gerçekleştirip gerçekleştirmediği meşkuk.

Söylentilere göre muhalif lider Boris Nemtsov'un Kremlin'e bir kaç adım ötede öldürülmesinden sonra Kremlin'de çok ciddi bir sorun baş gösterdi. Nemtsov'un bazı arkadaşlarına göre bu Putin'e yönelik bir mesajdı ve Kremlin'deki bazı güç gruplarının Putin'e kendilerini daha fazla dinlemesine yönelik uyarısıydı. Putin de Kremlin'de yükselen tansiyonu kontrol etmekle uğraşıyor. (Kaynak: Business Insider)

Eğer durum buysa, Putin'in nasıl ortaya çıkacağı da merak konusu. Büyük Patron yepyeni bir ittifak modeliyle gücünü konsolide ederek ortaya çıkabileceği gibi bazı gruplara tavizler vererek de yönetime devam edebilir. Bunun sonucunun ne olacağını tahmin etmekse şimdilik güç.

3. Saray Darbesi

3. Saray Darbesi

Putin'in eski Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı Andrey Illarionov normal bir insan olarak biliniyor. Mesela 'Euro bir para birimi değildir', 'Başkanımıza telekinesisle suikast girişimi yapıldı' gibi iddiaları da, caps lock tuşunu kontrol edemediği yazıları da yok. Geçenlerde kişisel blogunda ilginç bir iddia ortaya atınca bu yüzden herkes dikkat kesildi. Illarionov'a göre Putin'e bir darbe yapılmıştı ve kendisi darbeciler tarafından tutsak durumdaydı. (Kaynak: Aillarinov

Washington merkezli Cato Enstitüsü'nde çalışan Illarionov daha önce Ukrayna'ya bir savaş açılacağını da bilmişti. Rusya analizleri genellikle doğru çıkan Illarionov'un Putin'in bir saray darbesine uğradığı iddiasının doğru olup olmadığı da zamanla ortaya çıkacak.

4. Kalp Krizi Geçirdi

4. Kalp Krizi Geçirdi

Kimliğini açıklamayan bir hastane çalışanı Putin'in kalp krizi geçirdiğini ve Moskova Hastanesi'ne kaldırıldığını ifade etti. Durum buysa ortalıkta gözükmemek için daha iyi bir neden olamaz. Söylentilere göre Putin hayatta ve halkın karşısına çıkacağı güne kadar da dinleniyor. (Kaynak:Rusmonitor

Görüyorsunuz stress, yoğun çalışma ve gerginlik kimseye iyi gelmiyor. Herkesin kendine dikkat etmesi lazım.

5. Grip Oldu

5. Grip Oldu

Bu aralar Moskova'da büyük bir grip salgını var. Moscow Times gazetesine göre 1000'den fazla okul bu salgın yüzünden geçici olarak eğitime ara verdi, bütün ülkede ise grip vakalarında yüzde 25 oranında artış var. Gawker'a açıklama yapan bir CIA görevlisi ise Putin'in başına fena bir iş gelmediğini, grip olduğunu ifade etti. Halsiz düşen devlet lideri dinleniyor. Şayet durum buysa en azından Türk Büyükelçiliği gereken dostluk adımını atmalı, ıhlamur, gripin ve nane limondan oluşan ufak bir hediye paketini Kremlin'e göndermeli. Dost kötü günde belli olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Uzaylılar Tarafından Kaçırıldı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
3
0
0
0
0