Görüş Bildir
Haberler
Pürüzsüzlük İsteyenler Buraya: Cilt Bakımı Rutininizi En İyi Şekilde Yapmanızı Sağlayacak 10 Yol

Pürüzsüzlük İsteyenler Buraya: Cilt Bakımı Rutininizi En İyi Şekilde Yapmanızı Sağlayacak 10 Yol

Radlands
03.11.2022 - 16:13

Makyaj yaparken pürüzsüz bir görünüm elde etmek her zaman kolay olmuyor. Fondöten uygulamanın püf noktasının kusurları kapatmak olduğu düşünülürse, hasarlı cilt dokusu ve yamalı bir cilt gibi sorunlar olduğunda sonuç hayal kırıklığı oluyor. Gelin, içeriğimizde bu sorunlarla baş etmenin ve pürüzsüzlüğü ulaşmanın yollarına bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Peeling yaparak cildinizi makyaja hazırlayın.

Cildinize uyguladığınız makyaj ne olursa olsun kuru yamalar ve düzensiz cilt dokusu cildinizin pürüzsüzlüğünü bozar. Bu endişeleri gidermek için peeling yapmak çok önemlidir. Peeling cildi eşitler, fondötenin cilde tutunmasını kolaylaştırır ve ince çizgilerin ve kırışıklık görünümünü giderir.

2. Cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

Fondöteninizin en iyi şekilde görünmesi için bir nemlendirici katmanı gerekli. Bu nedenle biraz hafif bir nemlendirici veya serum bile yeterli olur. Çok yağlı bir cildiniz varsa ve likit bir fondöten kullanmak istiyorsanız nemlendirici bir serum tercih edebilirsiniz. Serumlar, ağır veya yağlı kalıntılar bırakmadan cildinizi yeniden dolgunlaştırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. Kuru cildiniz varsa daha etkili bir nemlendirici krem kullanabilirsiniz.

3. Makyaj bazı kullanın.

Bir astar kullanarak kendinize çalışmak için pürüzsüz bir tuval verin. Makyaj bazı işte tam olarak budur... Baz gözeneklere nüfuz ederek makyajı uygulayabilmek için cilde pürüzsüz bir taban sağlar.

4. Fondöten formülünüzü bilinçli seçin.

Her fondöten farklı olduğu gibi herkesin cildi de farklıdır... Lekeler nedeniyle gözenekli bir ciltle uğraşıyorsanız, mat fondötenleri seçin. Işıltılı ürünlerden uzak durun çünkü gözeneklere dikkat çekmek istemezsiniz ve ışıltılı bir ürün kullandığınızda daha fazla gözenek görürsünüz.

5. Uygulama yönteminizi iyi seçin.

Fondöteni uygulamanın en iyi yolu kişisel tercihinize bağlı. Bununla birlikte, cilt gözenekleri nedeniyle makyajınızın pürüzsüz görünmesini sağlamakta zorlanıyorsanız, bir makyaj süngeri kullanmak en iyi seçenek. Fondöteni nemli bir süngerle uygulamak daha iyi olur çünkü gözenekleri ortaya çıkartan fazla ürünü sünger emer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Biraz pudra kullanın.

Makyajınızın sabit kalmasını ve yerinden oynamamasını sağlamak için pudra kullanabilirsiniz. Pudralar cildinize pürüzsüz, yağsız mat bir görünüm verir.

7. Fondötenin fazlasını alın ve sabitleyin.

Doğal ve kusursuz bir makyaj için her zaman fazla miktarda fondöteni bir mendil kullanarak almanız gerekiyor. Daha sonra, yağlı bir cildiniz varsa yumuşak bir fırçanın üzerine hafif bir yarı saydam pudra alın ve yağlanmaya meyilli bölgelere uygulayın. Kuru bir cildiniz varsa makyaj sabitleme spreyi ile tamamlayın. Bu, yüzünüze nem verecek ve cildinizin taze ve parlak görünmesini sağlayacaktır.

8. Fondötenden sonra kapatıcı kullanın.

Kusurları maskelemek için önce kapatıcı kullanmak yaygın olsa ve cazip gelse de, çizgilere dolma olasılığı daha düşük olduğu için fondöteninizi uyguladıktan sonra kapatıcı kullanmanız önerilir.

9. Gölgelendirme yapın.

Cildinizi daha sağlıklı ve doğal göstermek için bronzer ve aydınlatıcılar kullanabilirsiniz. Aydınlatıcıyla parıl parıl parlayan bir cilt ve doğal gölgelerden güzel bir makyaj yoktur.

10. Dudağınızı da peeling ve nemlendirici ile canlandırın.

Cildimizin pürüzsüzlüğü kadar dudağımızın pürüzsüzlüğü de makyajımızın bütünleyici parçasıdır. Makyajdan önce doğal bir dudak peeling'i yapabilir ya da dudak peeling ürünleri kullanabilirsiniz. Sonrasında ise nemlendirdiğiniz dudaklarınız ruj için hazır!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın