Görüş Bildir
Haberler
Pürüzsüz Bacaklara Sahip Olmak İçin Uygulamanız Gereken 5 Faydalı Taktik!

Pürüzsüz Bacaklara Sahip Olmak İçin Uygulamanız Gereken 5 Faydalı Taktik!

R.G.
18.11.2020 - 11:52

Süper modellere taş çıkartacak bacaklar için yaz aylarını beklemeyin! Cildinizi çorak topraklar gibi kurutan kış mevsiminden nasibini alan bacaklarınızı şımartmak için birbirinden şahane önerilerimiz var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuru fırçalama ile kan dolaşımını canlandırın

1. Kuru fırçalama ile kan dolaşımını canlandırın

Sadece dişlerinizi ve saçlarınızı fırçalamanız gerektiğini zannediyorsanız, yanılıyorsunuz. Mini eteklerin, şortların altında arz-ı endam eden gösterişli bacaklar için kuru fırçalama yapmanız şart. Kuru fırçalama, kan dolaşımınızı arttırarak selülitlerin azalmasına yardımcı olur.

Ayrıca kuru fırçalama, nemlendiricinizin emilimini arttırarak daha canlı daha sıkı bacaklara sahip olmanızı sağlar. Kuru fırçalamanın sabah-akşam olmak üzere günde iki defa yapılması tavsiye ediliyor. Ayrıca duştan önce de bacaklarınızı fırçalayabilirsiniz. İstenmeyen tahrişler ve kızarıklıkların önüne geçmek için sentetik fırçalar yerine at kılından üretilmiş fırçaları tercih edin.

2. Pul pul dökülmemek için ölü deriyi temizleyin

2. Pul pul dökülmemek için ölü deriyi temizleyin

Işıltı dolu bir cilt için 'peeling'in önemini duymayan kaldı mı? Bacaklarınız da kış aylarında uzayan sıcak duşlar ve kireçli sular nedeniyle kurur ve çatlar. Kış aylarında bacaklarınızı kot pantolonların altına saklamak yerine ölü derilerinden arındırın. Yüz bakımı için kullandığınız scrub ürünlerini bacaklarınızda kullanabileceğiniz gibi ev yapımı tarifleri de deneyebilirsiniz.

3. Daha fazla ve daha sık nemlendirin

3. Daha fazla ve daha sık nemlendirin

Uyumaya hazırlanırken makyajınızı temizlediniz, dişlerinizi fırçaladınız, yüzünüzü ve ellerinizi kremlediniz. İyi geceler öpücüğünü de verdikten sonra tatlı rüyalara dalmanızı hiçbir şey engelleyemez. Siz yine de uyumadan önce bacak bakımını da ihmal etmeyin. Gece boyunca kuruma eğilimi gösteren bacaklarınızın nem kaybını engellemek için mutlaka nemlendirici kullanın.

4. Bacaklarınızı şoka uğratın

4. Bacaklarınızı şoka uğratın

Hiçbir şey sıcak bir duş ve uzun bir banyo kadar keyifli ve şımartıcı olamaz. Ancak bacak güzelliğiniz için biraz da soğuk suya ihtiyacınız var. Duştan çıkmadan önce bacaklarınızı 5 saniye soğuk su, ardından 5 saniye ılık su ile yıkayarak şok terapi uygulayabilirsiniz.

Hatta duş başlığını kullanarak adeta bir şok terapi masajı da uygulamanız mümkün. Bununla da yetinmeyin, her duş sonrasında topuklarınızdan başlayarak bacaklarınızı zengin yağlarla desteklenmiş nemlendiricilerle şımartın!

5. Küçük bir hileye başvurun

5. Küçük bir hileye başvurun

Makyajın sadece yüzümüz için olduğunu kim söylemiş? Küçük kusurları örten, yaz güneşinin parıldayan kumsallarını anımsatan ipeksi bacaklar için özel kozmetik ürünler de kullanabilirsiniz. Bronzlaştırıcıdan, sprey fondötenlere kadar ten renginize uygun ürünü seçerek kıskanılacak bacaklara sahip olabilirsiniz. Ya da sezonun en trend aksesuarlarından biri olan yaratıcı çoraplarla dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
4
4
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?