Görüş Bildir
Haberler
Psikolojik Sorulara Verdiğin Cevaplara Göre Ne Kadar Aşk Bağımlısısın?

etiket Psikolojik Sorulara Verdiğin Cevaplara Göre Ne Kadar Aşk Bağımlısısın?

Hoşlanmanın ötesinde bir kavram olan aşk, hiç kuşkusuz insanlığın yaşadığı en güzel duygulardan biri. Ancak bu duygunun saplantılı hallere gelmesi ise tuhaf  bir bağımlılık yaratabiliyor.

Biz de bu testimizde aşk bağımlısı olup olmadığını test etmek istedik.

Hazırsan başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlişkilerinde; ara vermek, ayrılıp, tekrar barışmak gibi döngülere giriyor musun?

1. İlişkilerinde; ara vermek, ayrılıp, tekrar barışmak gibi döngülere giriyor musun?

2. Sık sık kendini, bu kişi bana iyi gelmiyor diye düşünürken buluyor musun?

3. Ayrıldıktan sonra birlikte olduğun kişi olmadan boş veya kayıp hissettiğin bir noktaya varır mısın?

3. Ayrıldıktan sonra birlikte olduğun kişi olmadan boş veya kayıp hissettiğin bir noktaya varır mısın?

4. Sosyal medyayı ne sıklıkta yeni birileriyle tanışmak ya da cinsellik amaçlı kullanıyorsun?

5. Canlı hissetmek için duygusal yoğunluğa ihtiyaç duyar mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sevgilinle büyük kavgalar edip, barıştıktan sonra mutlu hissediyor musun?

7. Aşık olduğun zamanlardaki enerjine en az 1 en fazla 5 olarak puan verecek olsan kaç verirdin?

8. Hiç yaşadığın bir ayrılık sonrası intiharı düşündüğün oldu mu?

8. Hiç yaşadığın bir ayrılık sonrası intiharı düşündüğün oldu mu?

9. Son olarak; ilişki söz konusu olduğunda seni sen yapan değerlerinden vazgeçebilir misin?

9. Son olarak; ilişki söz konusu olduğunda seni sen yapan değerlerinden vazgeçebilir misin?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Aşk Bağımlılığı Çekiyorsun!

Aşk Bağımlılığı Çekiyorsun!

Sen, gerçekten tam bir aşk bağımlısısın. Aniden bağlanma hissiyatını çok fazla yaşıyor ve bir insanı daha tanımadan bile ona aşık olup, tüm benliğini ona adayabiliyorsun. Aşık olduğun kişi ile birlikte olmasan bile o kişi gelip, hayatının merkezine yerleşiyor ve kendini tam anlamıyla ona endeksleyerek yaşıyorsun. Onun ne kadar yanlış ve zararlı biri olduğunu bilsen bile hiçbir şekilde vazgeçmiyor benliğini ve gururunu bir kenara bırakarak onunla olmak için her yolu deniyorsun. İlişkinin içinde ne kadar mutsuz olsan da bu mutsuzluğu fark edemiyor ya da görmezden geliyorsun. Kişi, tamamen hayatından çıktığında ise adeta dünyan başına yıkılıyor, yaşamanın anlamı sanki o kişiye bağlıymış gibi hissediyorsun hatta ve hatta çoğu zaman intihar etmeyi düşündüğün bile oluyor. Daha da kötüsü ise tüm bu duyguları bir kişiye hissederken pat diye başka birine hissedebiliyorsun ve döngün başa sarıyor. Kısaca sen aşık olmadan, hayatında biri olmadan yapamıyorsun. Sanki biri ile birlikte olmadan yaşamayacakmışsın gibi geliyor. Özetle sen; aşkın peşinden giderken fiziksel, duygusal ve finansal ihtiyaçlarını bir kenara bırakarak kendini dipsiz bir bataklığa sürüklüyorsun. Kendi değerinin farkında varmalı ve bir an önce bu saplantından kurtulmalısın!

Bağımlı değil duygusalsın!

Bağımlı değil duygusalsın!

Sen, kesinlikle aşk bağımlısı değilsin ancak fazlasıyla duygusal birisin. Birini sevdiğin zaman gerçekten seviyor ve onun için fedakarlık yapmaktan kaçınmıyorsun hatta bazen duygularının mantığının önüne geçtiği ve gereğinden fazla fedakarlık da yaptığın oluyor. Aşkı da ayrılığı da gerçekten sonuna kadar yaşıyorsun. Ancak bu duyguları yaşayabilmen senin için oldukça zor çünkü sen kolay kolay birine bir şeyler hissedemiyor ve asla yaşamış olmak için ilişki yaşamıyorsun. Zaman zaman aşk yüzünden dibi de gördüğün noktalar olmuş ancak sen hiçbir zaman kendini bırakmamışsın. Umarız o doğru insan karşına en kısa zamanda çıkar!

Aşk ile işin olmaz!

Aşk ile işin olmaz!

Senin aşka değil ama aşık olmamaya bağımlılığın olabilir! Kendini aşk ve sevgi gibi duygulardan tamamen soyutlamışsın. Birine karşı gerçekten çok yoğun duygular hissediyor olsan bile bu hisleri göstermekten ölümüne kaçıyorsun ve asla hiç kimseyi hayatının merkezine koymuyorsun. Aslında bunu sanki kendi kendini korumak için yapıyor ve duygularını bastırıyor gibisin. Belki de bunun altında daha önce aldığın duygusal yara ya da yaralar vardır. Daha önce kalbin çok derinden kırılmış ve büyük bir hayal kırıklığına uğramış olabilirsin. Bu sebeple de biri ile birlikte olmak, birisi için fedakarlıkta bulunup, kendinden önce onu düşünmek gibi şeyler sana oldukça anlamsız geliyor. Özetle sen, önce hayatta önce kendini düşünmek gerektiğinin farkındasın ama bunu bir tık abartmışsın gibi. Kendini koruyarak çok doğru yapsan da aşkın, dünyanın en güzel duygularından biri olduğunu unutma ve kalbini biraz yumuşatmaya çalış!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
478
91
90
51
40
39
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Bağımlı değil duygusalsın! Sen, kesinlikle aşk bağımlısı değilsin ancak fazlasıyla duygusal birisin. Birini sevdiğin zaman gerçekten seviyor ve onun için fe... Devamını Gör

Ece Konaçer

arkadaşlar lütfen bazı sorulara dikkat edin. böyle düşüncelere sahip olmayan bir insan olarak 8.soru beni çok rahatsız etti. fakat hayatında kötü bir yerde o... Devamını Gör

Çiğdem Pala

Aşk ile işin olmaz