Görüş Bildir
Haberler
Profesyoneller Gibi Yemek Yapın: Yemekseverlerin Mutfağında Bulunması Gereken 10 Gereç

etiket Profesyoneller Gibi Yemek Yapın: Yemekseverlerin Mutfağında Bulunması Gereken 10 Gereç

İrem Coşkun
01.09.2023 - 19:01

Gerçek bir aşçı gibi yemek yapmak istiyorsanız işte mutfağınızda mutlaka bulunması gereken 10 gereç! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kesme tahtası

1. Kesme tahtası

Kaliteli bir ahşap veya plastik kesme tahtası, malzemeleri doğrarken tezgahınızı korur ve hijyen sağlar. Aynı zamanda her yiyecek için farklı kesme tahtalarına sahip olmak da önemlidir.

2. Bıçak seti

2. Bıçak seti

En azından bir şef bıçağı, ekmek bıçağı, soyma bıçağı gibi temel bıçakları içeren bir bıçak seti kullanışlıdır. Kaliteli bıçaklar yemek hazırlığınızı kolaylaştırır ve daha pratik olmanızı sağlar.

3. Tencere ve tava seti

3. Tencere ve tava seti

Çeşitli boyutlarda tencereler ve tavalar, farklı yemekleri pişirmenize yardımcı olur. Döküm demir tava ve tencere de işinizi görebilir. Bu sayede aynı anda birden fazla çeşit yemek yapmanız gerektiğinde ihtiyacınız olan tüm gereçler elinizin altında olmuş olur.

4. Mutfak robotu

4. Mutfak robotu

Doğrama, karıştırma gibi işleri sizin için kolaylaştıran mutfak robotu sayesinde hem zamandan tasarruf edebilir hem de tariflerinizi daha pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

5. Mikser

5. Mikser

Karıştırma ve hamur yapma işleriniz için oldukça pratik olan mikser sayesinde birçok tarifinizi hiç yorulmadan hazırlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Termometre

6. Termometre

Et, balık ve tavuk gibi yemeklerin iç sıcaklığını ölçmek için çok önemlidir. Bu, yemeklerinizi mükemmel pişirilmiş hale getirir. Aynı zamanda belli bir pişme derecesine sahip olması gereken sos vs. gibi tariflerin ölçümünde de kullanılabilir.

7. Rende

7. Rende

Peynir, sebze ve meyve rendelemek için kullanabileceğiniz rende ile tariflerinize küçük dokunuşlar yapabilirsiniz. İyi bir rende hem pratik olmanızı sağlar hem de yemeklerinize lezzet katar.

8. Tencere altlığı

8. Tencere altlığı

Gerçek bir profesyonelin mutfağında bulunması gereken bir diğer gereç ise tencere altlığı. Yüksek ısıya dayanıklı bir altlık, tezgahınızı sıcak tencerelerden ve tavaların neden olduğu hasarlardan korur.

9. Karıştırma kabı

9. Karıştırma kabı

Tarifleriniz için farklı boylarda karıştırma kabının bulunması önemlidir. Bu sayede malzemeleriniz doğru şekilde karışmış olur ve tarifiniz de daha lezzetli olur.

10. Philips Airfryer XXL

10. Philips Airfryer XXL

Daha pratik ve lezzetli yemekler hazırlamanızı sağlayacak Philips Airfryer XXL ile hem zamandan tasarruf edebilir hem de birbirinden güzel tarifler deneyebilirsiniz. Aynı zamanda buhar teknolojisi sayesinde tariflerinizi daha az yağ kullanarak hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın