Görüş Bildir
Haberler
Portakal Reçeli Nasıl Yapılır? Ev Usulü Portakal Reçeli Tarifi…

Portakal Reçeli Nasıl Yapılır? Ev Usulü Portakal Reçeli Tarifi…

Şebnem Sucu
14.10.2021 - 10:54

Kış mevsiminin en lezzetli habercilerinde biri olan portakal, kokusunun yanında tadıyla da sen sevilen meyvelerden bir tanesidir. Portakal yüksek C vitamini içerir. Aynı zamanda bağışıklık güçlendirici etkiye sahiptir. Faydaları saymakla bitmeyen bu lezzet pek çok tarifte kullanılır. Kahvaltılarda genellikle içeceğine alışık olduğumuz portakal, reçeli ile de sofralarımızı süslemektedir. Peki, rengiyle, lezzetiyle çok sevilen portakal reçeli nasıl yapılır? İşte ev usulü portakal reçeli tarifi…

Birçok meyve ile reçel yapılabileceği gibi portakal ile de lezzetli bir reçel hazırlanabilir. C vitamini kaynağı olan portakalın reçelini tüketmek sağlığınız içinde yararlı olacaktır. Eğer daha sağlıklı olsun isterseniz şeker yerine bal kullanabilirsiniz. Kış aylarında kahvaltı sofralarını süsleyen portakal reçeli tarifi birçok kişinin araştırdığı tariflerden biridir. Peki, portakal reçeli nasıl yapılır? İşte ev usulü portakal reçeli tarifi…

Portakal Reçeli Malzemeleri

Portakal Reçeli Malzemeleri

- 1 kilo portakal

- 1 su bardağı su

- 5 su bardağı toz şeker

- 1 adet limon 

- 1 adet çubuk tarçın

- 4 adet karanfil

Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli Tarifi

- Kalın kabuklu portakalların kabuklarını nazikçe kazıyın. Portakalları bol suda yıkadıktan sonra 20 dakika yumuşamaları için sıcak suyun içerisinde bekletin.

- Portakalın suyunu süzün. Portakalları kabuklarıyla beraber küp şeklinde doğrayın. Ardından 1 su bardağı toz şeker, 4 adet karanfil ve 1 adet çubuk tarçını ekleyerek tencerenin ağzını kapatarak yarım saat kadar bekletin.

- Suyunu bıraktığında eklemiş olduğunuz karanfil ve tarçını çıkarak şekerin geri kalanını ilave edin ve suyunu ekleyin. 

- Yaklaşık 1 saat kıvam alana kadar kaynamasını sağlayın.

- Limonu iyice yıkayın ve kabuğunu rendeleyin. Daha sonra suyunu alın. Reçeliniz olmaya yakın rendelenen limon kabuğu ve suyunu ilave ederek güzelce karıştırın. 

- Portakal reçelini ocaktan aldıktan sonra ılımasını bekleyin. Kavanozlara doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Kabukların dağılımı için kavanozu ters çevirin.

- Güneş almayan bir yerde yaklaşık 5 gün dinlendirin. Bekleme süresinin ardından servis edebilirsiniz. 

- Sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın