Görüş Bildir
Haberler
Popüler Kültürün Eline Düştükten Sonra Eski Havasından Eser Kalmayıp Sıradan Hale Gelen 13 Şey

Popüler Kültürün Eline Düştükten Sonra Eski Havasından Eser Kalmayıp Sıradan Hale Gelen 13 Şey

cihan taştan
28.08.2020 - 07:15

Bayıldığınız bir şeyi herkes yapmaya başlayınca siz de o olaydan buz gibi soğuyor musunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dövme yaptırmanın aşırı derecede 'cool' olduğu dönem sanki dün gibi...

Dövme yaptırmanın asi ruhun bir göstergesi gibi görüldüğü ve aşırı derecede dikkat çektiği o günler eskide kaldı.

2. İşi gücü bırakıp dünya seyahatine çıkmak artık o kadar da sıra dışı ve enteresan hissettirmiyor.

İşi gücü bırakıp kendilerini dünyayı gezmeye adayan insanların sayısı sizce de biraz artmadı mı? Özellikle '3 günde 17 ülke' temalı turlarla birlikte dünyayı gezmek bambaşka bir hal aldı.

3. Bitcoin ve coin madenciliği.

3. Bitcoin ve coin madenciliği.

Popüler hale geldiği ilk dönemlerde Bitcoin sayesinde milyoner olan insanların hikayeleri kulağa oldukça çarpıcı geliyordu. Her haberde geleceğin sanal para birimi olarak lanse edilen Bitcoin, karlılığından öte, 'cool' bir yatırımdı. Popüler olup herkesin kolaylıkla cüzdan alabileceği hale geldikten sonra ise diğer her yatırım gibi 'normal' bir yatırım aracına dönüştü.

4. YouTuber olup internetten para kazanmak.

4. YouTuber olup internetten para kazanmak.

YouTuber'lığı meslek olarak kabul etmemiz oldukça fazla zaman aldı. İlk başta herkese cezbedici gelen ve kolay para kazanma yöntemi olarak nitelendirilen bu meslek, zamanla eski popülerliğini kaybetti. Rekabetin artması ve şöhret olmanın çok daha zor hale gelmesi bu sebeplerden biri olabilir.

5. Başta Instagram olmak üzere sosyal medya platformlarında 'influencer' olmak.

5. Başta Instagram olmak üzere sosyal medya platformlarında 'influencer' olmak.

Sosyal medya kullanımının artmasıyla 'influencer'lık en gözde mesleklerden biri haline geldi. O dönemlerde meşhur influencer sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu. Bu işten ciddi paralar kazanıldığını görenler, pastadan payını almak için influencer'lığa soyundu. Kısa zamanda her yer influencer, her 'story' link ile doldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir dönemin havalı çalışma formu: 'Home Office' Çalışmak.

Pandemi öncesinde evden çalışanlara imrenildiğini söylemek şaşırtıcı olmaz. Son dönemde milyonlarca insan 'evden çalışma' deneyimine sahip olunca, bu olayın da sanıldığı kadar 'cool' olmadığı anlaşıldı. Kulübe hoş geldiniz😅

7. Dijital yayın platformu üyeliklerinin aşırı 'cool' kabul edildiği dönemler de geride kaldı.

''Aaaa,, yoksa sen hala üyelik almadın mı? Ben televizyon izlemeyi çoktan bıraktım...'' gibi cümleleri artık pek duymuyoruz. Onlarca farklı dijital yayın platformu ortaya çıktıktan sonra bu konu da eskisi kadar havalı gelmemeye başladı.

8. Her yeni sosyal medya uygulamasının 'aşırı havalı' gözüktüğü kısa bir dönem var!

Platformlar belirli kullanıcı sayısına eriştikten sonra bu havalı olma durumu yerini sıradanlığa bırakıyor. 'Facebook diye bir site var, ilkokul arkadaşımı buldum.'' gibi havalı cümleler tarihin tozlu raflarına kaldırıldı. Artık eskisi kadar 'snap' de atmıyoruz.

9. Bir gün moda, ertesi gün demode: Plak Dinlemek

Rafine zevkleri olan insanların tercihi plak dinlemenin modası sürekli değişiyor. Bir iki film ya da dizi sahnesi bile bu büyüleyici cihazları yeniden popüler hale getirmeye yetiyor. Sonra yeniden kendinizi Spotify dinlerken buluyorsunuz.

10. 'Hipster' tarzı olarak da adlandırılan aşırı uzun sakal modelleri.

10. 'Hipster' tarzı olarak da adlandırılan aşırı uzun sakal modelleri.

Bir dönem oldukça havalı bir imaj yaratan bu sakal modeli, 'popüler olduktan sonra eski cazibesini kaybeden şeyler' arasında yerine aldı. Gerçekten, moda olan her şeyin bir son kullanma tarihi var herhalde😅

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bir yıldız gibi kayıp geçti hayatımızdan: Pokemon GO

Çocukluğumuzun efsanesi Pokemon GO, muhteşem bir oyunla piyasaları domine etmişti. Bir anda sokaklar Pokemon avlamak için yarışan çılgınlarla dolmuştu. Dönemin en 'cool' oyunu, kısa zaman sonra sıradan hale geldi ve unutuldu.

12. GoPro aksiyon kameralarıyla extreme(!) videolar çekmek.

Kafaya monte edilen aksiyon kameralarıyla çekilen videolar, ilk çıktıkları dönemde aşırı 'cool' kabul edilmişti. Bu sayede heyecan verici deneyimleri, kullanıcılarının gözünden izleme şansı yakalamıştık. Bu kameralar popüler hale geldikten sonra eski 'havalı' günlerinin geride kaldığını söylemek sürpriz olmaz.

13. İlk çıktığında hepimizi büyüleyen muhteşem icat: Drone

Bu kadar popüler hale gelmeden önce drone sahibi olmak büyük bir lükstü. Düğün görüntülerini gökyüzünden çekmek oldukça heyecan verici bir deneyim olarak görülüyordu. Drone'ların çok daha erişilebilir hale gelmesiyle birlikte bu muhteşem aletlerin de eski havasının kalmadığını söyleyebiliriz.

'Eskiden' havalı bulduğumuz bir takım şeyler için;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
19
13
5
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
portside

keşke birileri de efendi olmayı popüler hale getirse. Şerefsizden, gaspçıdan, tecavüzcüden geçilmiyor

Ördekkaç

#12 hala havalı bence izlerken geriliyor insan