Görüş Bildir
Haberler
Popstar'da Dekolte Giymeye Zorlanmış: Tesettüre Giren Kadının Ağlayarak Allah'la Konuşması Herkesi Şaşırttı

Popstar'da Dekolte Giymeye Zorlanmış: Tesettüre Giren Kadının Ağlayarak Allah'la Konuşması Herkesi Şaşırttı

01.11.2022 - 06:21

Her hafta birbirinden ilginç hayat hikâyelerini yaşayanların ağzından aktaran Katarsis programının geçtiğimiz bölümlerdeki konuğu Mekselina İslam'dı. Bir dönem televizyon programlarıyla ünlenen Mekselina, yaşamına dair bilinmeyenleri ve Allah'la nasıl iletişime geçtiğini anlattı. Ağlayarak Allah'la konuştuğunu söyleyen Mekselina, anlattıklarıyla dinleyenleri şaşırttı. Gelin, yeni hayat düzeninde farklı başlangıçlar yapan Mekselina İslam'ın hikâyesini detaylı olarak inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ailesi her zaman erkek çocuk istemiş.

Ailesi her zaman erkek çocuk istemiş.

Mekselina, ailesinin 5. çocuğu olduğunu söylüyor ve ondan daima erkek çocuk bekleyen ailesinin kültürel özelliklerinden bahsediyor. Annesine erkek çocuk doğurması gerektiğiyle ilgili baskı yapıldığını ifade eden Mekselina, bu durumun çocukken kendisine sürekli anlatıldığını ve bu yüzden erkek çocuk olmanın daha iyi olduğunu düşündüğünü söylüyor. O yüzden çocukluğunda sürekli erkek çocuklarıyla vakit geçirdiğini ve onlar gibi davrandığını da ekliyor.

Annesi ve babasıyla arası hep çok iyiymiş.

Annesi ve babasıyla arası hep çok iyiymiş.

Babasının çok iyi bir insan olduğunu anlatan Mekselina İslam, konuştuklarında babasının onun çocukluğu için üzüldüğünü dile getirmesini aktarıyor. Annesinin de çok merhametli olduğunu söylüyor. Ancak geçmişte annesine yapılan baskılar ve söylenen hurafeler nedeniyle annesinin bazı hamileliklerinde kendine zarar vererek çocuk düşürmeye çalıştığını anlatıp dinleyenleri şaşırtıyor.

Gençlik yıllarında farkındalıkları artmaya başlamış.

Gençlik yıllarında farkındalıkları artmaya başlamış.

Tüm bu durumların çocukluktan başlayarak gençliğinin ilk yıllarına kadar süren bir arayış serüveni olduğunu anlatan Mekselina, 16. yaşına ve o dönem yaşadıklarına da değiniyor. Müziğe karşı yetenekli olduğunu bildiğini ve öğretmen tavsiyesi üzerine müzik alanında daha çok yoğunlaştığını söylüyor. Kendince bir var olma mücadelesine giriştiğini ekleyen Mekselina, hayatın zorluklarıyla çok erken yaşta yüzleşmek zorunda kalsa da Allah'a şükrediyor.

Hayat tarzıyla sürekli eleştiriliyormuş.

Hayat tarzıyla sürekli eleştiriliyormuş.

İki dünya arasında sıkışıp kalma hissi yaşadığını söyleyen Mekselina, yaşam tarzı ve kıyafetleriyle kendini rahat hissettiğini söylüyor. Ancak birçok insanın kendisini yargıladığını belirtiyor. Geçtiğimiz dönemlerde de yayınladığı bir videoda kumayla yaşamanın normal olduğunu belirten Mekselina, herkesin mutlu olduğu şekilde bir yaşam sürmesi gerektiğini savunuyor. Bazıları tarafından yeni hayat tarzının ve stilinin çok abartı bulunduğunu ekleyen Mekselina, bunun abartı olmadığını ve içinden böyle geldiğini söylüyor.

Popstar yarışmasında dekolte giymesi için çok baskı görmüş.

Popstar yarışmasında dekolte giymesi için çok baskı görmüş.

Mekselina İslam'ı ilk olarak Özlem Osma adıyla Popstar yarışmasında tanıdık. Güçlü sesi ve hitabetiyle herkesi etkileyen Özlem, o dönem jürinin neden daha açık giyinmediğiyle ilgili yapılan sert eleştirilerine maruz kalmıştı. Yarışma dönemini çok zor geçirdiğini söyleyen Mekselina, baskıyı net şekilde hissettiğini ve müziğe karşı olan yeteneğini de çok iyi bildiğini ifade etti. Ancak yarışma boyunca gerek jüri üyelerinden gerek çevresinden büyük engellerle karşılaştığını da vurguladı. Özellikle akrabalarının ailesine büyük baskı uyguladığını iddia eden Mekselina, o dönemleri hayatının en zor dönemleri olarak tanımladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kadın kimliğinden sıyrılıp insan kimliğine girdim.”.

"Kadın kimliğinden sıyrılıp insan kimliğine girdim.”.

Şimdilerde hayat tarzını değiştiren, tesettüre giren ve ismini Mekselina İslam olarak güncelleyen yetenekli isim, İslam'da hem kendini bulduğunu hem çok rahat bir yaşam tarzına geçiş yaptığını anlattı. 'Kadın kimliğinden sıyrılıp insan kimliğine girdim. Fikirlerime önem veriliyor.' diye ekledi. Bu açıklamasının birçok yerde eleştiri aldığını söyleyen Mekselina, bu anlatımında kötü bir niyet olmadığını da vurguladı. Eski hayatında takıları kıyafetlerle uydurmanın, şık gözükmek adına çok çaba sarf etmenin onun için yorucu olduğu söyledi ve şimdiki yaşam tarzında kıyafetlerinin ve stilinin böyle bir çabaya ihtiyaç duymadığını ekledi.

Mekselina, şimdi evli ve iki çocuk annesi.

Mekselina, şimdi evli ve iki çocuk annesi.

Mekselina İslam, Allah'ı hissedebilmenin bambaşka bir duygu olduğunu söylüyor. Eskiden de Allah'ın varlığına inandığını ama inancının bir noktada kaldığını anlatan Mekselina, şimdi Allah'ı hissettiğini, Allah'la namazlarında saatlerce ağlayarak konuştuğunu söylüyor. Ayrıca insanların bazen haddini aştığını ve Allah'la kul arasına girdiğini ekliyor. Mekselina şimdilerde İslam'la ilgili videolar çekiyor ve kendisinin yazdığı bir kitap bulunuyor. Kendisi gibi yazar Erdi Han'la evli olan Mekselina'nın iki erkek çocuk annesi olduğu biliniyor.

Programı izlemek isterseniz, sizi böyle alalım...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
28
8
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Oradan ünlü olup çıksaydın görürdük dekolteyi

isim ve soyisim

kuma normal tabi hergün s.ksten kurtuldun. basim ağrıyor demene gerek kalmadi:)

Zehirli peri

birde normal dedigin kuman oldumu bu is tamammmmdirr tatlisko