Görüş Bildir
Haberler
Polonya, Fransa ile Rusya Arasındaki Silah Ticaretine Tepkili

Polonya, Fransa ile Rusya Arasındaki Silah Ticaretine Tepkili

ERGİN
04.06.2014 - 14:08 Son Güncelleme: 04.06.2014 - 15:57

Fransanın Çift Taraflı Oyunu

Ukraynada yaşanan gerginlik ve Kırımın işgali ile Doğu Avrupa ülkelerinde Rusya korkusu tekrar zirve noktasına ulaşmaya başladı.

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw SIKORSKI Fransaya yönelik uyarıcı konuşmasında. Fransanın Rusya ile yapmış olduğu 2 adet Mistral sınıfı gemi anlaşmasının derhal iptal edilmesi gerektiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanının  fransız gazetesi Le Monde'ye verdiği röportajda Rusya bu iki gemiyi Karadenizde bulunan NATO üyelerini ve müttefiklerini tehdit amaçlı kullanacaktır şeklinde açıklama yaptı.

2011 yılında Fransa ile Rusya arasında yapılan 1,6 milyar dolarlık anlaşma neticesinde Rusya Mistral Sınıfı iki gemi alacak bunlardan ilki önümüzdeki Ekim ayında teslim edilecek ve diğeri de 2015 yılında teslim edilecek.

NATO müttefikleri de Polonya ile aynı fikirde olduklarını ve mevcut zaman diliminde Rusyaya yapılan silah ticaretinin Doğu Avrupadaki NATO müttefikleri için uygun olmayacağını bildirmesine rağmen, Fransız yetkililer sözleşmenin imzalandığını ve tamamlanması gerektiğini bildirdiler.

Mistral sınıfı gemiler Fransız donanmasındaki ikinci en büyük gemi tipi olup 16 adet helikopteri, 700 askeri, 60 kadar zırhlı personel aracını ve 4 çıkarma botunu taşıyabilme kapasitesine sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0