Görüş Bildir
Haberler
Plüton Kova Burcunda 2023-2043 Döngüsünden Neler Beklemeliyiz?

etiket Plüton Kova Burcunda 2023-2043 Döngüsünden Neler Beklemeliyiz?

Dr.Astrolog Şenay Devi
04.04.2023 - 22:29 Son Güncelleme: 06.04.2023 - 17:03

Plüton şimdi Kova burcunda. Kova burcundaki Plüton'dan kolektif ve bireysel olarak ne bekleyebiliriz?

Kolektif düzeyde, Kova burcundaki Plüton dikkatimizi insan grupları, toplum, teknoloji, yenilik ve gelecek için umutlarımız ve hayallerimiz gibi Kova temalarına çekecektir.

Bireysel düzeyde, Pluto farklı bir burca geçtiğinde, odak noktanız hayatınızın tamamen yeni alanlarına yönlendirecek enerjiler anlamına gelmekte.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Pluto hayatınızın belirli bir alanını yani Akrep'in zirvede olduğu evi yönetir.

Pluto hayatınızın belirli bir alanını yani Akrep'in zirvede olduğu evi yönetir.

Bir örnek vermem gerekirse, Akrep Doğum haritanızda 6. evinizse, Plüton hayatınızın 6. ev alanlarını yönetir: iş, sağlık, üretkenlik, iş-yaşam dengelerini temsil eder. 

Pluto Oğlak burcundayken (son 16 yılda) işe ve sağlığa yaklaşımınız doğası gereği Oğlak burcuysa, bundan sonra (önümüzdeki 20 yılda) işe yaklaşımınız Kova burcunda olacak.

Daha yenilikçi çalışma alanlarına çekildiğinizi hissedebilirsiniz. İşiniz, kariyer basamaklarını tırmanmak (Oğlak) veya patronunuzu mutlu etmek (yine Oğlak) yerine insanlığa (Kova) yardım etme arzusuyla yönlendirilecek. Doğrudan gözetim altında çalışmaktan (Oğlak) ziyade bir topluluğun parçası (Kova) hissetmek isteyebilirsiniz.

Sağlığınızı izlemek ve iyileştirmek için her zaman GP'nizi (Oğlak) dinlemek yerine yeni araçlar, yeni teknoloji veya alternatif tıp (Kova) enerjilerini kullanabilirsiniz.

Kova burcundaki Plüton, hayatımıza daha Kova burcunda yaklaşmamız için bir davettir.

Birçok kişi Kova burcunu teknoloji, robotlar ve yapay zekâ ile ilişkilendirir. Ve Uranüs tarafından yönetilen Kova gerçekten de ilerleme ve yenilikle ilgilenirken, Kova burcunu teknoloji ile ilişkilendirmek asıl noktayı gözden kaçırmak olur.

Kova, arkadaşların, toplulukların ve insan gruplarının işaretidir. Kova insanlığın burcudur. Pluto en son Kova burcundayken, Avrupalılar monarşiden ve gaddar kurallardan uzaklaştır. Ve tabii ki bu döngüde Fransız Devrimi yaşandı. Amerikan anayasası imzalandı. 

Bu aynı zamanda nakliye ve imalatta devrim yaratan buhar makinesinin icat edildiği zamandı. Yüce Yaradan’ın sessiz kulları hayvanların güvenliğini refahı düzenleyen hareketinin başlangıcı yine bu dönemde oldu Kraliyet Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği kuruldu.

Bütün bu hareketlerin ortak noktası nedir? Odağı yukarıdan aşağıya yönetimden (Oğlak) insanlara ve herkesin iyiliğine yöneltiyor olmasıdır. 

Kova dönüşümü her zaman insanlığa bir bütün olarak yardım etme gündemiyle başlar.

Kova'nın amacı insanları bir araya getirmek, bir aidiyet duygusu bulmamıza yardımcı olmaktır.

Ve Kova burcunun bunu teknoloji aracılığıyla neleri kaybettiğini ve teknoloji insanların yararına kurulmazsa, o zaman teknoloji insanlığın aradığı cevap olmayabilir.

Aslında, Pluto Kova'dayken, insanların cihazlarını kapatıp gerçek çevrimdışı bağlantılar kurmaya odaklandıkları bir karşı hareket görebiliriz.

Teknolojinin de olumlu yanları var. Kova'nın yeniliği sayesinde bu makaleyi okuyorsunuz. Çevrimiçi platformlar, daha sonra arkadaşımız olabilecek benzer düşünen insanları (örneğin astroloji severler) bulmak için kullanılabilir.

Teknolojiyi bir amaca ulaşmak için bir araç olarak mı yoksa kendi başına bir nihai hedef olarak mı kullanıyoruz?

Kova burcundaki Plüton, yaşamınızın Plüton tarafından yönetilen alanını yeniden düşünmeye, yeniden yapılandırmaya ve devrim yaratmaya davettir, böylece daha büyük bir bağlantı ve aidiyet duygusu bulabilirsiniz.

Doğum haritanızdaki Plüton

Doğum haritanızdaki Plüton

1. Pluto doğum haritanızda neslinizin yerine getirmesi gereken özel görevi temsil ediyor.

2. Doğum haritanızda Plüton evi yerleşimi, haritanızda Pluto'nun enerjisinin nerede ifade edildiğini ve Plüton'un sizi günlük olarak nasıl etkilediğini gösterir.

3. Plüton'un haritanızdaki diğer gezegenlerle yaptığı açılardır. Diğer gezegenlerle olan Pluto açılarınız, hayatınızın hangi alanlarının Pluto'dan etkilendiğini ortaya çıkaracaktır. Örneğin, Plüton ilişkilerin gezegeni olan Venüs ile açı yapıyorsa, bu, ilişkilerinizin Plüton'dan etkilendiği anlamına gelir.

Bir örnek alalım: Diyelim ki Pluto'nuz Başak'ta.

Başak burcunda ki Plüton'un rolü, kaosa düzen getirmek ve günlük yaşama verimlilik kazandırmaktır. Ekonomik istikrarsızlık döneminde büyüyen Başak'taki Pluto insanı, hayata tutumlu ve becerikli bir yaklaşım geliştirdi. Bu nedenle Başak burcundaki Plüton'un en büyük özelliği, sınırlı kaynaklardan değer yaratma yeteneğidir.

Plüton yerleşiminiz size hayatınızın Plüton Başak burcundaki konumun ifade edildiği somut alanını gösterecektir.

Diyelim ki Plüton ev ve aileden oluşan 4. evinizde. Bu durumda, 4. eviniz bağlamında Başak'taki Plüton'un becerikliliğini ve verimliliğini uygularsınız. Evde iyileştirmeler yapmak veya evinizi temiz ve verimli tutmak isteyebilirsiniz. Çocuklarınızı eğitirken çalışkanlığın ve çok çalışmanın değerini vurgulayabilirsiniz.

Pluto evimiz aynı zamanda Pluto'nun değişim döngüsünü güçsüzlük, farkındalık, dönüşüm her gün deneyimlediğimiz yerdir.

Pluto 4. evdeyken, erken yaşamınızda duygusal güvenliğinizi güçlü bir şekilde etkileyen bazı güçsüzleştirici deneyimler yaşamış olabilirsiniz. Aile üyelerinizle güç mücadeleleri yaşamış veya yoğun duygular yaşamış olabilirsiniz.

Bu erken deneyimler, sizi ailenizle olan ilişkilerinizi dönüştürmeye ve geliştirmeye devam etmeye zorlar.

4. evdeki Pluto'nun evrimsel amacı, duygusal öz-farkındalık ve kendi duygusal ihtiyaçlarınız hakkında daha derin bir anlayış yoluyla güçlenmeyi geliştirmektir.

Son olarak, Pluto doğum haritanızdaki diğer gezegenlerle açı yapar.

Bazı Pluto yönleri diğerlerinden daha önemlidir. Örneğin, yaşayan hemen hemen herkesin çoğunlukla Neptün-Plüton altmışlığı vardır, bu yüzden kişiliğimizi doğrudan etkilemeyen “kuşaksal özellik” dediğimiz şey budur.

Öte yandan, Pluto Güneşiniz, Ayınız veya yükseleniniz ile açı yaparsa, bu Plüton açıları kişiliğinizi derinden şekillendirecektir.

Pluto gücünün hesaplanması

'Kovada Plüton - Yeni Bir Dönem, Yeni Bir Siz 'de 'Doğum haritalarınız ve Plutonun içinde bulunduğu burca göre, Plüton'un haritanızda temsil edildiği tüm çeşitli yollara bakar.

Doğum haritanızda zayıf bir Pluto puanına sahip olmanın avantajları ve dezavantajları vardır.

Doğum haritalarında, Plüton karesi vb. genellikle daha zor anlar yaşarlar çünkü Plüton'un enerjisine o kadar 'alışkın' değillerdir. 

Doğum haritasında güçlü bir Plutoya sahip olanlar. Hayatlarının ilk kısmı genellikle daha zordur, ancak Plüton'un değişim döngüsü iyi giderse, Plüton'un geçişlerinde genellikle daha kolay zamanlar geçirirler.

Pluto'nun bir kişinin kişiliğinde nasıl ifade edildiğine dair bazı yanlış anlamalar vardır.

Güçlü bir Plüton'a sahip insanların tutkulu, kararlı ve olağanüstü kişiliklere sahip olmaları mümkündür. 

Ancak gerçekte, Pluto noktaları çok olan insanlara bakarsak, bu niteliklerin hiçbirini göstermeyebilirler. Pluto insanı genellikle sessizdir, düşüncelidir ve güç mücadelesine girmez.

Aslında, Pluto zayıf konumda olan kişilerin güç mücadelelerine girmesi daha yaygındır. Bunun nedeni, İyi yerleşimde Plütoya sahip insanların erken yaşlardan itibaren güçle ilgili sorunlarla uğraşmaları ve onları büyütmekten başka çarelerinin olmamasıdır.

Ayrıca, güçlü bir Pluto'nun güçlü bir karakter verdiğine inanılır, çünkü Pluto insanları değerlerinin arkasında durur ve fikirlerini değiştirmezler.

Pluto gerçekten de tam bir özgünlük isterken, Pluto'nun terimlerine göre özgünlük, Jüpiter'in terimlerine göre özgünlük değildir.

Pluto insanı akışkan bir kimliğe sahiptir ve bugün kendine karşı dürüst olmanın, dün ve yarın kendine karşı dürüst olmaktan farklı bir şey olduğunu anlar.

Plüto Kova burcunda, yeni bir dönem, yeni bir siz

Kova burcundaki Plüton'dan en iyi şekilde yararlanabilmemiz ancak Plüton'un 'nasıl çalıştığını' derinlemesine anladığımızda olur.

Pluto'nuzun doğum yeri, kişiliğinizin temel bir unsurudur ve anlaşıldığında, kendinizi ve mücadelelerinizi daha önce hiç anlamadığınız bir şekilde anlamanıza yardımcı olabilir.

Gökler rehberimiz yolumuz ışık olsun.

Instagram 

YouTube

'Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio'     

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın