Görüş Bildir
Haberler
PlayStation Sony’nin Kârını Arttırıyor, Telefonlarsa Düşüşte

PlayStation Sony’nin Kârını Arttırıyor, Telefonlarsa Düşüşte

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sony satışları tüm karmaşasına rağmen iyi gidiyor, ve bunu PlayStation 4’e borçlu. PlayStation satışları bu çeyrekte 3 milyon adedi, toplamda ise 25.3 milyon adedi buldu. Sony’nin ek donanım ve yazılım satışları da artışta.  Sony’den gelen açıklamaya göre PS4 çoğu Avrupa ülkesinde Xbox One satışlarını ikiye katlıyor. PS4 için 2015 satış tahminleri yaklaşık 16 milyon iken bu tahmin 16.5 milyona çıktı.

Sony fotoğraf makinesi alanında da öne çıkmakta. Sony RX100 IV ve Alpha A7 II gibi popüler kameralarıyla Sony, satışlarını %5 arttırarak 174 milyon $ kâr etti.

Ancak markanın telefon departmanı maalesef kâr emici bir karadelik olmaya devam ediyor. Geçen yıldan bugüne satışlar %16.3 oranında düşüş gösterdi. Sony yetkilileri ise bunun kısmen kârı arttırmak için alınan stratejik bir karardan kaynaklandığını belirtiyor.

 Buna rağmen, firma geçen yılın kârını üçe katlayarak 665 milyon dolarlık net gelir elde etti. Bu da telefon satışları hariç CEO Kaz Hirai’nin öngördüğü toparlanmanın gerçekleştiği anlamına geliyor. Hirai’nin telefon departmanının durumuna ne kadar katlanacağı meçhul, ancak yakın zamanda kâr ettirmeye başlamazsa, sonu geleceğe benziyor.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/07/30/so...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0