Görüş Bildir
Haberler
PKK'nın 'Üst Düzey' Sorumlusu Öldürüldü

PKK'nın 'Üst Düzey' Sorumlusu Öldürüldü

Onedio Medya
21.09.2015 - 17:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tunceli'nin Ovacık ilçesi'nde 16 Eylül günü başlayan ve 4 gün süren operasyonlarda, PKK'nın Tunceli sorumlusu 'Baran Dersim' kod adlı 43 yaşındaki İsmail Aydemir'in öldürüldüğü belirtildi.

Ovacık'ta 16 Eylül günü başlayan ve 19 Eylül günü akşam saatlerinde sona eren operasyonlarla ilgili Tunceli Valiliği'nin açıklamasında, 30- 35 PKK'lının öldürüldüğü duyurulmuştu. 

PKK internet siteleri aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ovacık İlçesi'ndeki operasyonlarda, terör örgütünün sözde Dersim Eyalet Komutanı ve örgütün silahlı kanadı olan HPG'nin komuta konseyi üyesi de olan 'Baran Dersim' kod adlı İsmail Aydemir ile birlikte, 'Erdal' kod adlı Abdurrahman Akçin, 'Cilo' kod adlı Resul Balıkçı ve 'Botan' kod adlı Sedat Arslan olmak üzere 4 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu.

24 yıldır örgütte

PKK'nın silahlı kanadı HPG komuta konseyi üyesi ve örgütün sözde Dersim Eyalet Komutanlığı olarak adlandırdığı bölgenin sorumlusu olan Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir, yaklaşık 24 yıldır PKK içinde silahlı faaliyet yürütüyordu. 

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi doğumlu olan Aydemir'in son yıllarda öldürülen en üs düzey örgüt sorumlusu olduğu kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Hakkari açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Dağlıca'da Pazar günü PKK hedeflerine yönelik hava harekatında beş PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, Hakkari Dağlıca'da dün icra edilen hava harekatı sonucunda, PKK'nın mühimmat ve akaryakıt deposu olduğu belirlenen hedeflerinin imha edildiği ve beş PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.

Eylül ayı başında Dağlıca'da PKK'nın iki askeri araca düzenlediği saldırıda 16 asker hayatını kaybetmişti.

Kars'ta demiryolu işçisini şehit eden PKK'lılar öldürüldü

Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise, İl Jandarma Komutanlığı’nın Kağızman-Karakurt karayolunda düzenlediği ’Gökçe-7’ adı verilen operasyonda PKK’lı 2 teröristin öldürüldüğü, teröristlerle işbirliği içerisinde oldukları belirlenen 3 kişinin de yakalandığı bildirildi. 

Valilik açıklamasında, öldürülen teröristlerin 30 Temmuz 2015 tarihinde Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Soğanlı tren istasyonu mevkisinde tren yoluna el yapımı bombalı saldırı ve 1 TCDD işçisinin şehit edildiği saldırıları gerçekleştiren gruptan oldukları belirtildi.

DHA ve Genelkurmay

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
0
0
0
0