Görüş Bildir
Haberler
Dağlıca'da 16 Asker Şehit

Dağlıca'da 16 Asker Şehit

ATKN
06.09.2015 - 21:24 Son Güncelleme: 08.09.2015 - 14:10

Resmi internet sitesi üzerinden 16 askerin şehit olduğunu açıklayan Genelkurmay Başkanlığı, '06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17:00 | Genelkurmay: 16 şehit

Genelkurmay Başkanlığı Dağlıca saldırısından bir gün sonra 16 askerin şehit olduğunu, 6 askerin de yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay, internet sitesi üzerinden şu açıklamayı yaptı:

'06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00'dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

Şehitlerin isimleri belli oldu

İHA'nın geçtiği habere göre 16 şehidin isimleri ve memleketleri şöyle: 

(Rütbe ve isim/Doğum tarihi/Memleket)

  • Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan / 1976 / Erzurum-Olur

  • Piyade Çavuş Tolga Artuğ / 1991 / Iğdır

  • Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere / 1993 / Manisa-Salihli

  • Piyade Er Adnan Ergen / 1990 / Muğla-Seydikemer

  • Piyade Er Uğur Yıldız / 1987 / Tokat-Erbaa

  • Piyade Er Resul Coşkun / 1992 / Konya Kadınhanı

  • Piyade Onbaşı Fatih Duru / 1988 / Çanakkale-Ezine

  • Piyade Er Cihan Aksarı / 1988 / Düzce

  • Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer / 1990 / Ardahan-Göle

  • Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu / 1987 / Konya-Ereğli

  • Piyade Er Muharrem Öksüz / 1995 / Konya-Karatay

  • Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen / 1990 / Mersin-Tarsus

  • Bakım Üstçavuş Okan Taşan / 1988 / Erzurum-Şenkaya

  • Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı / 1986 / Kahramanmaraş- Andırın

  • Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün / 1992 / Balıkesir-Karesi

  • Bakım Astsubay Mustafa Özdemir / 1992 / Bilecik-Bozüyük

Dün akşamdan bu yana yaşanan diğer gelişmeler:

Dün akşamdan bu yana yaşanan diğer gelişmeler:

16:40 | 200 kişilik heyet Yüksekova'dan Dağlıca'ya gitti

DHA'nın aktardığına göre öğle saatlerinde bir araya gelen, aralarında BDP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu 200 kişi, araçlarla çatışmanın yaşandığı bölgeye gitti. 

Araçlar ilçeden 10 kilometre uzaklıktaki Kamışlı Jandarma Karakolu'nda durduruldu. Burada bir süre askeri yetkililerle görüşen heyetin bölgeye gitmesine izin verildi. Heyet araçlarla yola devam ederken, Dağlıca'ya giden yol yeniden zırhlı araçlarla kapatıldı. Kamışlı Jandarma Karakolu önünde yoğun güvenlik önlemi alındı. Havadan ve karadan bölgeye çok sayıda askerin sevk edildiği de gözlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16:25 | Davutoğlu Hulusi Akar ile görüştü

Başbakan Davutoğlu, saat 16:30'da Çankaya Köşkü'nde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı kabul etti. Davutoğlu görüşmenin ardından bir açıklama yaparak, özel komando birliklerinin şehit cenazelerine ulaştığını ve naaşların tahliye edildiğini söyledi.

15:30 | Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'ndan randevu talep etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Dağlıca saldırısı nedeniyle Başbakan Davutoğlu'ndan randevu talep etti.  İkili, Davutoğlu'nun olumlu cevabı üzerine saat 18.55'te Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

14:17 | Bahçeli: 'Hükümet şehitlerimizin sayısını derhal açıklamak zorundadır'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada 'Hükümet şehitlerimizin sayısını derhal açıklamak, doğruları kamuoyuyla paylaşmak zorundadır' dedi.

13:07 | Abdullah Gül: 'Lanetliyorum'

Dağlıca'daki terör saldırısı ile ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Cumhurbaşkanlığım sırasında Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nı iki kez ziyaret etmiş ve kahraman Mehmetçiğimizin birer gece misafiri olmuştum. Coğrafi açıdan çok zor olan bölgede halkın güvenliğini sağlamak için görev yapan askerlerimize yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum' dedi.

09:34 | Demirtaş: 'Bu felaket tezgahından çıkışın yollarını hep birlikte bulmak zorundayız'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Dün Dağlıca'da yitirdiğimiz kardeşlerimize, Cizre'de yitirdiğimiz küçük çocuklarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum. Annelerin barış düşüne kan sıçratan savaş politikalarına teslim olmayacağız. Kin ve nefret kusmak yerine bu felaket tezgahından çıkışın yollarını hep birlikte bulmak zorundayız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

08:00 | Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Saldırılar amacına ulaşamayacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında 'Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır' dedi.

02:30 | TSK'dan Açıklama: 'Operasyonda şehit ve yaralananlar olmuştur'

02:30 | TSK'dan Açıklama: 'Operasyonda şehit ve yaralananlar olmuştur'

24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan yoğun hava harekâtı ile yurtdışındaki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin ateş altına alınması neticesinde ağır hasar ve zayiat verdirilmesini müteakip yurtiçindeki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verilmiştir.

Özellikle Hakkâri bölgesinde Bölücü Terör Örgütü tarafından menfez ve köprülerin tahribi ve yollara El Yapımı Patlayıcıların döşenmesi nedeniyle halkımızın ulaşım imkanları kısıtlanmıştır. Bölge halkımızın güven ve huzur içinde ulaşımına imkan vermek maksadıyla 04 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlatılan operasyonlar dağlık alanda ve yollarda aralıksız devam etmektedir.

06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.

Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Bölgede operasyon devam etmekte olup müteakip gelişmeler hakkında bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

00:58 | Güvenlik toplantısı sona erdi

00:58 | Güvenlik toplantısı sona erdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'dan Ankara'ya dönüşünün ardından güvenlik birimlerinin yetkilileriyle Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya geldi.

Başbakan Davutoğlu Başkanlığındaki toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Başbakanlık Müseteşarı Kemal Madenoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celallettin Lekesiz ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya katıldı.

Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklama yapılacağı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

00:10 | Kılıçdaroğlu: Lanet olsun

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Dağlıca'daki terör saldırısıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

23:28 | AA: Hava operasyonunda 12 nokta vuruldu

Anadolu Ajansı'nın (AA) paylaştığı bilgiye göre Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısının ardından başlatılan hava operasyonlarında ilk etapta hedeflenen 12 nokta vuruldu. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör saldırısının ardından havalanan F-16 ve F-14 uçakları ile terör örgütüne yönelik ilk etapta hedeflenen 10 nokta bombalandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23:22 | Erdoğan'dan başsağlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hakkari Dağlıca'da, teröristlerin alçak ve hain saldırısı sonucu şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı ve sabr-ı cemil niyaz ediyorum' dedi.

21:40 | İHA: Hakkari Valisi şehit ve yaralıların olduğunu doğruladı

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) telefonla ulaştığı Hakkari Valisi Yakup Canbolat şehit ve yaralıların olduğunu söyledi.

21:30 | Dağlıca'da saldırı: Çok sayıda şehit ve yaralı var

Saat 15.00 sıralarında Dağlıca Tabur Komutanlığı'dan operasyona gitmek üzere ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari'de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

Davutoğlu Ankara'ya döndü

Konya'daki programını yarıda keserek Ankara'ya dönen Başbakan Davutoğlu, resmi konutta güvenlik yetkilileri ile toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya, Başbakan Yardımcılarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer güvenlik birimi yetkilileri de katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'dan...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
16
6
6
5
4
3