Görüş Bildir
Haberler
Erzincan'da Yol Kesen PKK'lılar 1 Kadını Öldürdü

Erzincan'da Yol Kesen PKK'lılar 1 Kadını Öldürdü

Arşiv

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erzincan-Kemah Karayolu'nu keserek kimlik kontrolü yapan teröristler, durmayarak yola devam eden araca ateş açtı. Araçtaki bir kadının öldüğü öğrenildi.

İHA'nın verdiği bilgiye göre Erzincan Kemaliye karayolu 50. kilometresinde yol kesen PKK’lı teröristler kimlik kontrolü yaptı.

O esnada A.R.V. idaresindeki ve içerisinde 4 kişinin bulunduğu araç bölgeden kaçmak istedi. Aracın kaçtığını gören teröristler aracı kurşun yağmuruna tuttu. Bu esnada araçta bulunan 64 yaşındaki M.V. teröristlerin açtığı ateş sonucu vurularak hayatını kaybetti. 

Eylemlerine devam eden PKK terör örgütü mensupları, bir TIR ve bir aracı ateşe vererek olay yerinden kaçtılar. Jandarma ekipleri olay bölgesine 10 kilometre uzaklıkta bir bölgede araç geçişine güvenlik gerekçesi ile izin vermezken, 5 kişi olduğu tahmin edilen terörist grubun yakalanmasına yönelik bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

Erzincan’dan İliç istikametine gittiklerini ve araçta eşi F.V., torunu 11 yaşındaki G.İ. ve amcasının hanımı M.V.’nin bulunduğunu söyleyen araç sürücüsü A.R.V., yaşadığı olayı şöyle anlattı:

 “Kurşunları yiyince geri geri şarampole düştüm. Yanıma kadar geldiler. Bir erkek, bir bayan terörist yanıma geldi. Telefonları aldılar. 'Vurulduk' dedik. 'Biz ambulans göndereceğiz' dediler. Bir arkadaş geldi. Arabaya aldık getirdik. Bir arabayı durdurdum 'gitme' dedim. O sırada hanımım orada kaldı. Durdurduğum arkadaş da bizim hanımı almış getirdi. Fakat yengemi kaybettik. Amcamın eşi. Amcam köyde şimdi. Kendisine söylemedim. Gelirse ne yapacağız. Araçta çocuk vardı. Önde oturuyordu. Şaka yapıyorduk. Kurşun camdan vurunca kafasını camdan aşağı ittim. Çocuk 11 yaşındaydı.” 

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
1
0
0