Görüş Bildir
Haberler
Pınar Karşıyaka'dan Fenerbahçe Ülker Maçı Hakında Açıklama

Pınar Karşıyaka'dan Fenerbahçe Ülker Maçı Hakında Açıklama

Enver K.
31.05.2015 - 16:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşıyaka'nın resmi internet sitesi aracılığı ile yaptığı açıklama şöyle;

'Dün oynamış olduğumuz Fenerbahçe Ülker maçına ilişkin özellikle Medya’da yaratılmaya çalışılan algı, maçın kalitesine gölge düşürmektedir. Sadece takımımızın galibiyeti değil hem basketbol hem de oyuncuların sahaya koydukları mücadele daha fazla saygıyı hak etmektedir.

Konuyu başka taraflara çekiştirmeye gerek olmadan net bir şekilde söyleyebiliriz ki, takımımız gerek göstermiş olduğu mücadele, gerek oynadığı doğru basketbol ve gerekse de sahaya koymuş olduğu karakter ile hak ettiği bir maçı galibiyet ile sonlandırmıştır.

Bu galibiyet, öyle kendilerini otorite sayan bir kısım medya insanının, vurgu yapmaya çalıştığı gibi son topta hakem kararı veya hakem hatası ile alınmamıştır. Bilakis hakem kararları hakkında konuşmaya kalkarsak maçın normal süresinin sonunda hücum reboundu pozisyonunda Wessely’nin yaptığı faul de dahil olmak üzere onlarca pozisyonu masaya yatırmak gerekir.

Kazanmış olsak da hakemlerin maç boyunca sergiledikleri yönetimden memnun olduğumuzu söyleyemeyiz. Ne müsaade edilen sertlik ne de kullandıkları inisiyatif yönünden maçın hakemlerinin iki takıma eşit davranmadıkları kanısındayız.

Bununla birlikte, normal süresinin sonunda kazanılmış faullerde 33' e 17 gibi bir oranın söz konusu olduğu bir müsabakanın, tek bir pozisyona indirgenmeye çalışılmasına yönelik algıya karşın, basketbol camiasının dün Ülker Arena’da ne olduğunu açıklıkla gördüğünden şüphemiz yoktur.

Medya’da yürütülmekte olan bu algı operasyonu ışığında, özellikle 1 Haziran günü yine Ülker Arena’da oynayacak olduğumuz maç başta olmak üzere, serinin tüm maçlarında oluşabilecek hassasiyete, tüm basketbol camiasının dikkatini çekmek arzusundayız.'

Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın