Görüş Bildir
Haberler
Pfizer CEO'sundan 'Omicron' Açıklaması: 'Birkaç Ay İçinde Normale Dönebiliriz'

Pfizer CEO'sundan 'Omicron' Açıklaması: 'Birkaç Ay İçinde Normale Dönebiliriz'

BioNTech ile birlikte koronavirüs karşı dünyanın en yaygın olarak kullanılan aşılarından birini geliştiren Pfizer'in CEO'su Albert Bourla, dünyanın birkaç ay içinde “normale” döneceğini açıkladı. Bourla, Pfizer'in Omicron dahil olmak üzere tüm koronavirüs varyantlarını kapsayan bir aşı üretmeyi hedeflediğini söyledi. Bununla birlikte, Bourla aşı karşıtlarının milyonlarca kişinin ölümüne yol açtığı konusunda uyardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr

NTV'de yer alan habere göre, ABD'li ilaç şirketi Pfizer CEO'su Albert Bourla, koronavirüs tüm varyantlarına karşı koruyan bir aşı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Bourla, söz konusu aşının yılda tek sefer uygulanacağını vurgulayarak, “Yılda bir kez insanları bunu yapmaya ikna etmek daha kolay. Omicron'u kapsayan ve diğer varyantları da hedefleyen bir aşı oluşturup oluşturamayacağımızı görmek istiyoruz” diye konuştu.

'Birkaç ay içinde normale dönebilirirz'

'Birkaç ay içinde normale dönebilirirz'

Bununla birlikte Bourla, “koronavirüs yok olmayacak. Ancak önümüzdeki yıllarda bizimle olacak. Omicron gibi kontrol edebileceğimiz anormallikler görmeye devam edeceğiz. Ancak, birkaç ay içinde normale dönebiliriz” dedi. 

Bourla, bugüne kadarki diğer varyantların aksine, “Sadece Omicron'un aşıların sağladığı enfeksiyona karşı korumayı atlayabildiğini, ancak aşılamanın hastaneye kaldırılmayı önlemede etkili olduğunu da sözlerine ekledi.  Diğer taraftan 60 yaşındaki yönetici, kendisi hakkında çevrimiçi olarak yanlış bilgiler yayınlayan ve ona tehdit mektupları gönderen aşı karşıtları tarafından düzenli olarak tehdit edildiğini söyledi.

Mart ayında hazır olacağını duyurmuştu

Mart ayında hazır olacağını duyurmuştu

Bourla, 'Yanlış bilgilerin yayılmasından kazanç sağlayan küçük bir azınlık var. Her şeyi çok iyi biliyorlar; sadece bu yanlış bilgiyi yaymayı bir yaşam biçimi haline getiriyorlar; onlar suçlular. En büyük sorun ise insanların onlara inanması. Ölen insanlar ağırlıklı olarak aşılanmıyor. Milyonlarca kişi bu az sayıdaki suçlular nedeniyle öldü” diye konuştu. 

Bourla, bu yılın başında Covid-19’un Omicron varyantını hedefleyen bir aşının Mart ayında hazır olacağını ve şirketin dozları üretmeye başladığını açıklamıştı.

CNBC'de yayınlanan 'Squawk Box' adlı programa konuşan Bourla, 'Omicron’a karşı geliştirilen aşı Mart ayında hazır olacak. Bu miktarların bazılarını üretmeye zaten başladık” demişti.

'Daha iyi koruma sağlayan aşıların geliştirilmesi lazım'

'Daha iyi koruma sağlayan aşıların geliştirilmesi lazım'

Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü’den (DSÖ) bilim insanları, 12 Ocak’ta Covid-19 aşılarının tekrarlanan dozlarının, Omicron da dahil olmak üzere yeni varyantlara karşı korunmada geçerli bir strateji olmadığı konusunda uyarmıştı. Birleşmiş Milletler’in (BM) sağlık kurumu, koronavirüs yayılmasına karşı daha iyi koruma sağlayan yeni aşıların geliştirilmesi gerektiğini aktarmıştı.

DSÖ Covid-19 Aşı Bileşimi Teknik Danışma Grubu (TAG-Co-VAC) tarafından yayımlanan bildiride, 'Orijinal aşı bileşiminin tekrarlanan takviye dozlarına dayalı bir aşı stratejisinin uygun veya sürdürülebilir olması pek olası değildir' denildi. Covid-19 aşılarının performansını değerlendirmek için çalışan uzmanlardan oluşan grup, yalnızca corona virüse  yakalanan kişileri ciddi şekilde hastalanmaya karşı korumakla kalmayıp, aynı zamanda insanları virüse yakalanmaktan da daha iyi bir şekilde koruyan yeni aşıların geliştirilmesi çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın